מרק עדשים כתומות ואורז שיחמם את לילות החורף

"`html

מרק עדשים כתומות ואורז – טעם שיחמם את הלב

למסעדות יש את המנות המגניבות שלהן, אבל אין טעם כמו של מרק ביתי. דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את הדלת, והניחוחות המדהימים של מרק עדשים כתומות ואורז ממלאים את הבית שלכם כמו חיבוק חם. אנחנו כאן כדי לחלוק אתכם את המתכון המשגע הזה, שיביא לכולם חיוך רחב על הפנים ויעשיר לכם את הערב. הוא פשוט, הוא ממכר, והוא מיועד לכל מי שאוהב להתפנק במשהו נימוח, מלא בטעמים, וכמובן, נעים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6

הרכיבים הדרושים

עבור המרק המושלם הזה נדרשים המון מרכיבים בסיסיים אך ייחודיים, שיגרמו למנה שלכם להיות הכי טעימה שיש.

  • 2 כוסות עדשים כתומות (מדוייקות, לא תנעלו את המטבח!)
  • 1/2 כוס אורז בסמטי (לתוספת נימוחות)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק (לטעם עז)
  • 2 גזרים בינוניים, קצוצים (למתיקות)
  • 2 שיניים שום, כתושות (חיים מתוקים)
  • 4 כוסות מים (או יותר, תלוי באיזו סמיכות אתם אוהבים את המרק שלכם)
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה (לרענן את כל העסק)
  • 1/2 כפית כמון (להוסיף טוויסט של טעמים)
  • 2 כפות שמן זית (מושלם למרק)
  • מלח, לפי הטעם
  • קמצוץ פלפל שחור (לריגוש כללי)

מרכיבים חלופיים

רוצים לנסות גרסה טבעונית? פשוט השתמשו בציר ירקות במקום מים! רוצים את המרק שלכם ללא גלוטן? לא שוכחים את האורז! פשוט השתמשו באורז ללא גלוטן, ותראו איך המרק שלכם נשאר מושלם כמו שהוא.

שלבי ההכנה

אתם כבר על ההתחלה? מעולה! בואו נצא לדרך עם המתכון המדהים הזה.

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל שקוף.
  3. מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים היטב עוד כ-2 דקות.
  4. שמים את העדשים והאורז בסיר ומערבבים.
  5. מוסיפים את המים ותיבול של מלח ופלפל.
  6. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 30 דקות, עד שהעדשים רכות.
  7. במידה והמרק סמיך מדי, תוכלו להוסיף מים עד שהמרק מגיע למרקם הרצוי לכם.
  8. קורעים את הפטרוזיליה ומוסיפים לסיר, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.

תוספות או שדרוגים אפשריים

עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם, מה דעתכם לשדרגו קצת?

תוכלו להוסיף קוביות תפוחי אדמה בעת הבישול. זה מוסיף חסינות ונפח שכל כך נחוץ במרקים.

אם אתם אוהבים את המרק שלכם עם טוויסט, מוסיפים כמה קוביות של קישוא ידידותי במשך הבישול האחרון.

רוצים שזה יהיה קצת חריף? הוסיפו קמצוץ של שטח פלפל חריף! תראו איך כל ביס הופך להיות אגדי.

שאלות ותשובות

מה עם עדשים אחרות?
בערך כל עדש אחרת תעבוד, אך אם תבחרו בעדשים שחורות או ירוקות, שימו לב לזמן הבישול שיתן טעם מדהים.

מה עושים אם יש לי ילדים?
ונכון שיהיה להם קשה עם טעמים חדשים. אנחנו ממליצים לערבב את המרק המלחח עם כמה קוביות של גבינת מוצרלה שנמסות במהלך הבישול.

אני רוצה לשים יותר ירקות במרק, אפשר?
בהחלט! מוסיפים פפריקה או קישוא, כל מה שיגביר את הטעמים!

האם אפשר להכין את המרק הזה מראש?
כמובן! המרק הזה נישאר טעים ואפילו יחלחל יותר טעמים אם תכינו אותו יום מראש.

מה אפשר לשים בצד?
לחם פריך לחלוטין, זה התוספת המושלמת.

כיצד מאחסנים?

אחסנו את המרק בטמפרטורת החדר אחרי שהתקדם ומתווספים אליו לשמירה במקרר כשבוע, במקפיא הוא שורד חודשיים.

האם ניתן להקפיא מרק עדשים?
חד משמעית! דאגו להקפיא אותו בקופסאות סגורות או שקיות סופר איכותיות.

האם מרק זה מתאים לדיאטות דלות פחמימות?
התשובה היא לדלגו רק על האורז ותהיה לכם מנה בריאה ומפנקת.

עד כמה אפשר לשדרג את המרק?
הפוטנציאל לשדרוגים הוא אינסופי. כמעט כל ירק או תיבול שאתם אוהבים יכול להיות להפתעה מלאה.

האם יש לך טיפים למרק אידיאלי?
הטיפ הכי חשוב – תנו לו לשבת לספוג את הטעמים, מינימום שעה אחרי הבישול תבוא רק אחרי שתחליטו כמה זה טעים!

אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים שלכם ברשתות החברתיות! אפשר גם להזמין אותם להכין אותו יחד, ולהרגיש את כל האהבה שהשקעתם בו. בתיאבון!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *