מתכון ראמן צמחוני שיעשה לכם חשק לעוד

מתכון לפלא האוריינטלי: ראמן צמחוני

אם יש משהו שמשדר חום, אהבה וניחוחות מפתים, זהו הראמן היפני המושלם. בואו נאמר את האמת, מי לא מתעניין לשתות מרק חם וטעים שמלווה בפסטה רכה? כאשר מדובר בראמן צמחוני, אנחנו נבנה כאן ערב של טעמים עוצמתיים, תמציות טבעיות ורכיבים צבעוניים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות. בין אם אתם פוקאצ'ה של סבתא או חובבים חדשים של מטבח אסיאתי, אתם הולכים להתאהב מתכון הזה – פשוט כי הוא מדהים, משגע ומעלף!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנחה ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי שהראמן שלכם יהיה לא פחות מאגדי, אתם תצטרכו לבחור ברכיבים האיכותיים ביותר, שהעיקריים בהם הם:

  • נודלס ראמן – 200 גרם (תמצאו אותם בחנויות אסיאתיות או על מדפי הסופר)
  • ציר ירקות – 1 ליטר (אפשר להשתמש בקוביות ציר ירקות טובות)
  • תפוחי אדמה בינוניים – 2 קלופים וחתוכים לקוביות
  • גזר בינוני – 1 קלוף וחתוך לטבעות דקות
  • פטריות שיטאקי – 100 גרם חתוכות (או פטריות אחרות אם זה מה שיש בבית)
  • קולים ירוקים (אצבעות ירק) – 150 גרם, חתוכות באורך של 3 ס"מ
  • שום – 3 שיניים קצוצות
  • שום כתוש – 1 כפית
  • שמן סויה – 3 כפות
  • סויה – 2 כפות
  • דלעת קטנה – 200 גרם חתוכה לקוביות (נוכל להוסיף כמה טיפות של שמן זית)
  • בצל ירוק לקישוט – 1 קצוץ
  • שומשום קלוי – לקישוט
  • תיבול: מלח, כורכום, פפריקה חריפה – לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

מעוניינים להפוך את המתכון לבריא יותר? אין בעיה! במקום נודלס רגילים, אתם יכולים להשתמש בנודלס קונjac, שהם דל פחמימות ובריאים במיוחד. ואם החשק להצהרה טבעונית יושב חזק, פשוט החליפו את הציר הירקות בציר עשוי ממבחר ירקות כמו קיאל, פלפל חריף, בצל, ושום. אין גבולות, רק מחשבה יצירתית!

שלבי ההכנה

בואו נצלול לתהליך ההכנה, זה מה שיוביל אתכם לגובה של טעמים שהעור שלכם ירגיש!
עכשיו, אתם על סף יצירה, קחו הכל לאט והרגישו את התהליך!

  1. בישלו את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזות. שימו לב לא לבשל יותר מדי – הם צריכים להיות אל דנטה.
  2. בסיר גדול, חממים שמן ואת השום הקצוץ על חום בינוני.
  3. הוסיפו את תפוחי האדמה והגזר, וטגנו למשך 3-4 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך.
  4. הוסיפו את הפטריות והשום הכתוש, ואז הקפיצו מקצועית במשך 2-3 דקות נוספות.
  5. יורדים לחצי מהחום והוסיפו את ציר הירקות, ודלעת – מבשלים יחד 10 דקות עד שכל הירקות מתרככים.
  6. לא לשכוח לטעום ולתקן טעמים! תוסיפו מלח, סויה, כורכום ופפריקה חריפה לפי העדפה אישית.
  7. לאחר שהירקות רכים, הוסיפו את קולי הירוקים והנודלס שהכנתם קודם.
  8. ערבבו בעדינות על מנת שהנודלס יספגו את הטעמים.
  9. ודאו שהכול חם אך לא רותח – אם צריך, קחו את הסיר מהכיריים.
  10. הגישו בקערות עמוקות, וקשטו בבצל ירוק ובשומשום קלוי. אפשר להתנסות עם טעמים נוספים, התפרעו!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כולנו אוהבים לשדרג את המנות שלנו בצורות שונות! אם אתם רוצים להוסיף קראנץ' נוסף, תוכלו לשים על הראמן טופו מטוגן, או פירות ים למי שמעוניין בגיוון טעמים. אפשר גם לנסות להוסיף למרק לאונר, שיפנזל וכמובן צ'ילי – כדי להקפיץ את התיבול הצפוני!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אני רוצה שהראמן יהיה חריף?
במקרה הזה, היינו ממליצים להוסיף שופינג של פפריקה חריפה או אפילו כמה טיפות של סוּצ'י (רוטב חריף יפני). אתם תמיד יכולים להרגיש חופשי לשדרג את הטעם וגם את תחושת החריפות!

האם אפשר להכין את הראמן מבעוד מועד?
בהחלט! המתכון הזה מצוין להכנה מראש. פשוט הכינו את הראמן, היכניסו אותו למקרר ולקראת הארוחה חימום על כיריים בחום נמוך.

כמה זמן הראמן נשאר טרי במקרר?
אם הוא מכוסה בברזל אלומיניום או בכלי אטום, הוא יישאר טרי כ-3 ימים. תדאגו ללטף אותו עם שכבת סויה כשאתם מחממים מחדש, כדי לשמור על עסיסיות!

האם אפשר להחליף את הירקות במשהו אחר?
בוודאי! אפשר להוסיף טלוויזיה עם ירקות שתרצו, כמו ברוקולי, קולורבי או אפילו תרד, כל אחד מהם יתן טעם מרענן ומיוחד לראמן שלכם.

האם חייבים לשים דלעת?
דלעת מוסיפה מתיקות אבל אפשר גם לוותר עליה. אם יש לכם ברשותכם קישואים זה עובד נהדר!

מה לשים על הראמן כחלק מהקישוט?
לבצל ירוק ושומשום קלוי יש מקום של כבוד, אבל אל תשתעממו! אתם יכולים להוסיף גם נענע, כוסברה או ירקות כבושים!

כמה מוצרי סויה צריך לשים?
סויה היא ברוב המקרים עניין של טעם אישי. התשובה היא לשים בביקורת – ולא להגזים, בדרך כלל 2-3 כפות יספיקו כדי לשדרג את הטעם!

איך אני יודע שהראמן שלי מוכן?
אם הנודלס רכים והמרק עם טעם עשיר, סביר להניח שזה בין המוכנים. אל תחתמו על כך עד שתחוו בעצמכם!

אפשר להפוך את המתכון לגלוטן-פיי?
בוודאי! תמצאו נודלס ראמן ללא גלוטן בחנויות טבע או אסיאתיות, והשאר יישאר בדיוק כמו במתכון תוכן.

האם הראמן הזה בריא?
בהחלט! הוא רב יחסית ברעילות ובחומרים טובים לגוף שלנו, תבלינים נוספים והפחתה במצב השמן בהחלט יעזרו להגיע לתוצאה בריאה יותר.

כעת, עם כל המסר הזה ותהליך ההכנה המושלם, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם! כמו שאומרים, הצלחה היא כשיש לך תמיכה מכל עבר – ואתם יכולים להיות התחנה הזו! תעשו טוב ותפיצו את האושר של הראמן צמחוני במרוכבים חברתיים שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *