סוד הכנת ספינג' טעים כמו של סבתא

"`html

מתכון לספינג' מדהים – המסע לממכר המושלם

האם דמיינתם פעם את התחושה של לקחת ביס בספינג' שיצא זה עתה מהשמן, חם, רך ונימוח, כשהוא מצופה באבקת סוכר? אם כן, אתם לא לבד! הספינג' הוא אחד הקינוחים שהכי משגעים אותנו ומזכירים לנו את הילדות. כל ביס הוא כמו מסע לתוך עולם של מתיקות, חום וניחוח השמן. יש משהו אגדי במנה הזו, היא מצליחה להרשים כמעט בכל חג, בטוח שכולם בחוג המשפחה יתחילו לעוף על המנה הזו מיד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • נוגה ל-8 מנות מפנקות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין ספינג' מושלם ומענג, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם שמרים (או 20 גרם שמרים טריים)
  • 50 גרם סוכר
  • 1 כוס סוכר לאבקת סוכר (לציפוי)
  • 50 מ"ל שמן זית (לערבוב)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

*** נציין שניתן להמיר את הקמח בקמח בגודל קיץ או קמח ללא גלוטן, והשמרים יכולים להיות גם שימרים דל פחמימות, לכל המעוניינים. המידע הזה הוא חשוב מאוד כדי שכל אחד יוכל ליהנות מהכישרון הקולינרי שלו! ***

שלבי ההכנה

היכונו לאתגרים והתנסויות בישול מרגשות! הנה השלבים להכנה:

  1. נמיס את השמרים עם המים הפושרים וסוכר בקערה.
  2. נוסיף את הקמח בהדרגה תוך ערבוב עם כף עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
  3. נוסיף את השמן, המלח והקינמון (אם בחרנו בכך) ולשים עד שהבצק רך ונעים.
  4. כשהבצק מוכנה, נניח למנוחה במשך כשעה עד שהבצק יכפיל את גודלו.
  5. נחלק את הבצק לכדורים קטנים בגודל של כדור טניס ונשאיר אותם להחמיץ על מגש במרווחים.
  6. מחממים שמן עמוק בסיר עד לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
  7. ברגע שהשמן חם, נכניס את הכדורים לתוך השמן ונטגן אותם עד שהם הופכים לזהובים.
  8. נניח את הספינג' שטוגן על מגבת לספיגת השמן.
  9. בזמן שהספינג' עדיין חם, נעטוף אותם באבקת סוכר.
  10. הספינג'ים מוכנים! אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

*** לאחר הכנת הספינג' אפשר לשדרג על ידי הוספת רוטב שוקולד, פירות טריים או אפילו טחינה מתוקה. לכל אחד יש את הסגנון המיוחד שלו, ברגע שתגלו את השדרוגים המיוחדים שלכם, תיכנסו לעולם חדש של טעמים! ***

שדרוגים ותוספות אפשריות

ברגע שעשינו את הבסיס, תוכלו להתחיל לחשוב על כל השדרוגים המיוחדים לספינג' שלכם. זה הכול בריאותי יותר, טעים יותר ואפילו משגע יותר!

  • לשדרג לתוספות פירות כמו קיווי, תותים או בננות כדי לעצב מגש פרי ליד הספינג'ים.
  • להשתמש בשוקולד מריר לאריזת הספינג' או לשפוך אותו מעל.
  • לנסות להכין עוגת ספינג' – ליצור תבנית ולצוף ספינג'ים בצורה של עוגה מתוקה.
  • להוסיף לרוטב טחינה קצת דבש או פקאנים קצוצים לאופציה בריאה!

שאלות ותשובות

איך אני יודע מתי הספינג' מוכן בטיגון? ספינג' מוכנים כשצבעם חום כהה ולא צהוב מדי. ברגע שהם שטוגנו היטב, הם יעלו לשטח, ואם הם צפים, סימן שהם טוענים!

האם יש בעיה לשמור את הספינג' יום או יומיים? בהחלט, אתם יכולים לשמור את הספינג' במיכל סגור. אך הם זמינים יותר טוב בחום מהשמן, אז כדאי לחמם אותם שוב!

האם ניתן להכין את הספינג' ללא שמרים? יש מתכונים שמציעים ווריאציות ללא שמרים, אך זה מגדיל את הסיכון לתוצאה פחות נימוחה.

איפה כדאי לאחסן את הספינג'? הכי טוב לאחסן במיכל סגור שמונע מהם להתייבש. לפעמים תוספת אבקת סוכר תשמור עליהם רטובים.

מה הטמפ' המוגברת שצריכה להיות בשמן? טמפרטורה מומלצת היא בין 180 ל-190 מעלות צלזיוס. חשבו על טיגון נעים!

האם אפשר להכין את הבצק מראש? בהחלט. אפשר להכין את הבצק ולקצות אותו, ואז להניח במקרר למשך יום אחד.

האם יש מתכון אנטי-אלרגי לספינג? כן, ניתן להכין אותו מבצק חיטה מלא, או ללא גלוטן! ישנן אלטרנטיבות רבות.

מה הסודות להכנה של ספינג' רך? לשים טוב, להקפיד על מידה מדויקת של מרכיבים, ולתת לבצק מנוחה מספקת.

מה אופציה לספינג' בריא יותר? ניתן להטגן בשמן קוקוס או בשמן זית איכותי, ולשלב קמח חיטה מלא שמכיל סיבים תזונתיים.

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה, כי מי לא יכול להתנגד לטעום ספינג' משגע וללקק את האצבעות? בואו נגרום לכך שכולם ייהנו גם!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *