סולת מתכון קל שיכבוש את הלב והחיך

הסולת המושלמת: מתכון טעים שמגיע מאמא

מה הייתם עושים אם הייתי אומר לכם שיש מנה שהחיך שלכם לא רק יכיר, אלא גם יתאהב? כן, אני מדבר על הסולת! הסולת היא אחת מאותן מנות שכולנו מכירים וסביר להניח שהיינו אוכלים עם המון נחת אצל סבתא או אמא. עכשיו, דמיינו לעצמכם סולת אוורירית, לא מתוקה מדי, שנמסה בפה ומשאירה אחריה טעם מדהים של עוד. נשמע מצוין, נכון? אם מתחשק לכם להפתיע את המשפחה והחברים עם מתכון אגדי, הרשו לי להציג בפניכם את סולת העשויה בצורה מושלמת.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתפס במרקם הזה, נחשוב על בעצם מה אנחנו צריכים שיתאגדו להם במטבח שלנו. מדובר בחומרי גלם פשוטים וזמינים, כך שאין תירוץ לא להכין את המנה המהממת הזאת!

  • 2 כוסות סולת איכותית
  • 4 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן זית או חמאה (אפשר להחליף בשמן קוקוס לגרסה טבעונית)
  • 1/2 כוס סוכר חום (לגרסה דלת פחמימות, אפשר לשים מדליק סוכר כגון סטיביה)
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (לשדרוג טעים במיוחד)
  • קמצוץ שטוח של כמון (לרמיזות של טעם מזרחי)

אפשרויות חלופיות

אם אתם מעדיפים ניסיונות בשילוב טעמים, יש מקום לשדרוגים מרובים במתכון שלנו. עבור גרסה טבעונית, ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס או אפילו בשמן חמניות. במקום סוכר חום, אפשר להשתמש בסוגי ממתיקים דלי קלוריות. והרבה פעמים, הוספת דקלנות חמה כמו להוסיף קצת פירות יבשים או יבשים יכול להקנות למנה טאץ' מעניין. מהכוח של כל רכיב, אנחנו מייצרים אורגזמת טעמים!

שלבי ההכנה

ועכשיו, לחלק הכי כיף – ההכנה! אנחנו כאן כדי ליהנות, אז בואו נצא לדרך!

  1. ממלאים סיר עם 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה. לאחר שהמים רותחים, נוסיף את מלח לפי הטעם.
  2. בעוד המים רותחים, נוציא קערה ונטגן שם את הסולת על אש נמוכה עם השמן או החמאה, עד שהסולת משחימה קלות.
  3. לאחר שהמים רתחו, נוסיף את הסולת המנוגדת והמשך לבשל כ-20 דקות תוך ערבוב מדי פעם כך שהסולת לא תירטב.
  4. נוסיף את הסוכר והקינמון, ונערבב היטב. כשכל התערובת נמסה בנעימות, נוסיף את האגוזים הקצוצים.
  5. מתבלים עם קמצוץ כמון, מערבבים שוב ומבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה.
  6. מסננים את הסולת מכל הנוזלים ומניחים לסקום להתקרר מעט.

האם יש תוספות או שדרוגים?

בוודאי! עולם השדרוגים פתוח בפניכם. אפשר לשדרוג את הסולת על ידי הוספת פירות יבשים לסטייל פירותי ומיוחד. אפשר לשים משמשים, תמרים או שזיפים. אהבים מתוק? הוסיפו מעט דבש לאחר שהמנה מוכנה. אל תשכחו להשקות את הקהל שלכם במשקה צונן, הוא ישלם לכם עם חיוכים!

שאלות ותשובות

האם אפשר לעשות את המתכון ללא סוכר?
בהחלט, ניתן להמיר את הסוכר בממתיקים טבעיים כמו דבש או סירופ מייפל. זוהי אפשרות נהדרת לאנשים שרוצים לרדת במשקל.

האם הסולת מתאימה לאירועים מיוחדים?
בוודאי! הסולת המדהימה הזו מתאימה לאירועים כמו חגיגות משפחתיות, ימי הולדת ואפילו לערבי פוייקה.

האם אני יכול להשתמש בסולת עם חלב?
כן, המנה יכולה להימנע עם חלב או חלובי פרווה נוסף במי חלב. זה יכול להקנות לסולת טעם חדשני.

מה אם אני רוצה לגרסה ללא גלוטן?
לגרסה ללא גלוטן, ניתן להחליף את הסולת בקמח תפו"ם או קמח שקדים.

האם אוכל לאחסן את המנה למועד מאוחר יותר?
כמובן! הסולת מתאימה לאחסון במדף לקור ולאחר מכן להכניס לתנור חם למעט זמן לחימום מחדש.

האם המתכון מתאים לטבעונים?
כן, הוא יכול להיות לחלוטין טבעוני על ידי שימוש בשמן במקום חמאה.

כמה זמן ניתן לשמור את הסולת במקרר?
קיימת אפשרות לשמור את הסולת במקרר עד 3-4 ימים באריזת קלוריות סגורה.

מהן ההמלצות למאכלים ליווי?
הסולת מושלמת לצד סלט מרענן או עם יוגורט מקצפת. יש המוסיפים רוטב על בסיס טחינה.

אילו צלחות מתאימות להגיש את המנה?
צלחת שטוחה תעשה את העבודה נהדר, גם צלחות עם חיווי של רעמתית יכולות להקנות נופך.

איך אפשר לגוון את התבלינים?
לגמרי! אפשר להשתמש בתבלינים קונבנציונליים כמו כמון, פפריקה, או אפילו זיתים קצוצים אותם להוסיף למנה.

אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו ברשתות החברתיות! תנו לחברים שלכם לטעום מהקסם של הסולת המושלמת שלנו. יאללה, למטבח!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *