סלט סלק מרוקאי: טעמים שיגרמו לכם להתמכר

מתכון לסלט סלק מרוקאי

כולנו מכירים את התחושה הזו, כששולחן האוכל מוכן בערך כמו במסעדה הכי טובה בעיר, והריח של כל דבר בכלי ההגשה מבטיח חגיגה קולינרית. אבל כשמדובר בסלט סלק מרוקאי, אנחנו חווים משהו מעלף! זהו שילוב של טעמים, צבעים ומרקמים, שמדגיש את השורשים שלנו, ומוסיף נופך של תרבות והיסטוריה. למי מכם שעדיין לא נגעו בסלט המשגע הזה, תנו לי להגיד לכם: מדובר במנה מדהימה וכל כך ממכרת, שאי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות אחרי כל ביס! בחירה אגדה שתשדרג את כל ארוחה שתכינו.

זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4-6 אנשים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 4-6 אנשים

הסלט הזה מצריך מעט מאוד זמן הכנה, והוא שימושי מאד כסלט לראשונה בארוחת שישי, או סתם כנשנוש לאורחים. איך שלא תסתכלו על זה, מדובר במתכון שמייצג את כל מה שטוב באוכל ביתי: הוא קל, מהיר, טעים והכי חשוב – בריא. תחשבו על הוויטמינים והבריאות שהסלק הזה מביא לכם! עכשיו, בואו נצלול פנימה ונתחיל ליצור קסמים במטבח.

הרכיבים הדרושים

  • 2 סלקים בינוניים ומבושלים
  • 1/2 כוס חומוס מבושל (אפשר גם מקופסה)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כפית כמון (לא חובה, אבל מוסיף טעם שגורם לך לצעוק 'מושלם')

מדהים כמה שמעט מרכיבים יכולים ליצור פלאים. גם אם אתם טבעונים, אתם יכולים להכין את הסלט הזה ולהרגיש מעולה עם עצמכם. במקום החומוס, ניתן להוסיף אבוקדו או תפו”א מבושל.  הסלט הזה גם מתאים לדיאטות שונות. כל אחד יכול להרגיש חופשי לשנות אותו ולהתאים אותו לסגנון האישי שלכם!

שלבי ההכנה

  1. מבשלים את הסלקים במים עם מעט מלח עד שתוכנם מתרכך (כ-40 דקות).
  2. מניחים לסלקים להתקרר, ואז מקלפים אותם בעזרת ידיים מזוגגות (היזהרו מהכתמים!).
  3. קוצצים את הסלקים לקוביות בגודל בינוני.
  4. בקערה גדולה, מערבבים את הסלקים עם החומוס, הבצל הקצוץ והפטרוזיליה.
  5. בקערית נפרדת, מכניסים את מיץ הלימון, שמן הזית, מלח, פלפל והכמון ומערבבים היטב.
  6. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים עד שהמרכיבים מצופים היטב.
  7. מניחים את הסלט במקרר למשך 15 דקות כדי שהטעמים יתמזגו (אם יש לכם סבלנות, אני ממליץ לכם לחכות!).
  8. מגישים במרכז השולחן ומקשטים בכמה עלי פטרוזיליה שלמים! זה נראה גבוה, נעים ואוורר מכל הצדדים.

כמובן שהשלבים פשוטים וקלילים למדי. יש משהו מהנה בלצלול להכנה של סלט קיץ כזה, שעל הדרך הוא גם סופר בריא.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אנחנו כבר מתחילים לדבר על שדרוגים, דעו שמדובר בכמה אפשרויות שיכולות לקחת את הסלט לטעמים חדשים ומרגשים. אפשר להוסיף גרעיני חמניות קלויים כדי להוסיף כריספיות. אנחנו יכולים לשים קצת אגוזי מלך קצוצים כדי להעשיר את המנה עוד יותר. ומה עם תוספת חריף? עבור אוהבי החריף, כמה טיפות של סחוג יהפכו את הסלט לחוויה משגעת.

גם אפשרות הטחינה כתחליף לרוטב הולמת בהחלט. תשתדלו להיות יצירתיים! אפשר תמיד לשחק עם המרכיבים, ולראות מה עובד טוב יותר בשבילכם. כל אחד ימצא את הטוויסט האישי, ואני בטוח שהשנה הבאה תכה על השולחן עם סלט סלק מרוקאי מעולה!

שאלות ותשובות

איך שומרים על הסלט כדי שיישאר טרי?
חשוב לשמור על הסלט במקרר, עדיף בכלי סגור. כך הוא יישאר טעון וטרי על כל החומרים שבו. אם הכנתם כמות כפולה, אני ממליץ להכין את הרוטב בנפרד. הוסיפו אותו לפני ההגשה.

האם אפשר להכין את הסלט מראש?
כן! זהו סלט שאפשר להכין יום לפני ההגשה. פשוט שמרו אותו במקרר והטעמים יתאחדו בצורה מדהימה.

האם הסלט משביע?
בהחלט! הסלט משלב סלק וחומוס, שהם מקור נפלא לחלבון ולסיבים תזונתיים, ולכן הוא בהחלט משביע.

מה אפשר לשים במקום החומוס?
אם חושבים על חלופות, פולים מבושלים, אורז חום או קטניות אחרות יכולים להתאחד נהדר בסלט הזה.

אפשר להכין את הסלט עם סלקים לא מבושלים?
לסלט חתיכות סלק לא מבושלות עשויות להיות מרקם קשה יותר, לכן אני ממליץ לבשל לקצת רכות.

האם יש טעמים שגורמים לך להתמכר?
כן! מתיקות הסלק משתלבת עם החמיצות של הלימון והחריפות של הבצל והכמון, ויוצרת טעמים שכל כך קשה להפסיק לאכול מהם.

למה כדאי לי לנסות את המתכון הזה?
המתכון הזה ממכר ומצוין להכנה מול הטלוויזיה או כשיש אורחים יהודיים. בנוסף, החומרים זמינים, וזמן ההכנה קצר. שעה תעביר על את מסיבת החג בשקט!

בעצם, למה אתם מחכים?
אני בטוח שהשילוב המושלם של המרכיבים כאן יגרמו לכם לאהוב את המתכון. קחו את הזמן ותהנו מכל ביס.

איך לטפל בניקיון אחרי ההכנה?
לא צריך לייבש אצבעות! אך יש טיפה כתמים באורח החיים – לנקות מיידית עם סבון ומים, והכל ייראה כמו חדש.

אם כולנו נרגיש שמעוניינים לנסות להכין את המנה המדהימה הזאת, אני מתאר לעצמי שתוכלו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות שלכם! זה יגרום למישהו אחר להרגיש כזה עונג עם מתכון קל והכי טעים שיש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *