סלט שרי וצנוברים שיעשה לכם את הקיץ!

סלט שרי וצנוברים המדהים והמרענן

אין כמו סלט רענן שיהיה שידור חי של טעמים ומרקמים. כשמדובר בצלחת עם טעמים עזים, סלט שרי וצנוברים הוא בהחלט אחד מהכוכבים הגדולים. מה עלינו לעשות כדי ליצור את הסלט המושלם, שממתיק את הבוקר וגם מרענן את הצהריים? התשובה כאן, בהנאה גדולה!

Zמני הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לעולם של הכנת הסלט המעלף הזה, עלינו לדאוג לרכיבים הנכונים. אז מה אנחנו זקוקים על מנת להפוך את הסלט הזה לאגדי?

  • 500 גרם עגבניות שרי בשלמותן, צבעוניות ככל האפשר
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים גס
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • מיץ מלימון טרי אחד
  • מלח ומעט פלפל שחור טחון לפי הטעם

כמובן, מי שמעוניין בגרסה דל פחמימות או טבעונית יכול פשוט להחליף את הצנוברים באגוזי קשיו ואפילו להוסיף אבוקדו כדי להעשיר את החלבונים.

שלבי ההכנה

כעת שהכנו את כל הרכיבים לרשותנו, בואו נצא לדרך:

  1. ראשית, נשטוף היטב את עגבניות השרי ונסנן אותן.
  2. לאחר שנשטפנו, נחתוך את העגבניות לחצאים או רבעים, לפי ההעדפה.
  3. נחמם מחבת על להבה בינונית, נוסיף את הצנוברים וקלויים עד שיזדהו ושיהיה להם צבע זהוב-חום מעלף.
  4. בקערה גדולה, נשלב את העגבניות הקצוצות, הצנוברים הקלויים והבזיליקום הקצוץ.
  5. נסחט לתוך הקערה את מיץ הלימון ונוסיף שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם שלנו.
  6. נערבב בעדינות את כל הרכיבים כך שהטעמים יתמזגו בצורה מושלמת.
  7. ניתן לצנן את הסלט במקרר במשך כ-15 דקות לפני ההגשה כדי שהטעמים יתערבבו ויהפכו למושלמים.
  8. בחרו בקערת הגשה יפהואהזרו להגיש את הסלט היפה והטעים!

נקודה מעניינת לגבי הצנוברים היא שהם ידועים גם כאגוזים עם הרבה יתרונות בריאותיים, כולל ברזל ומגנזיום, ככה שהדבר הזה לא רק טעים אלא גם בריא!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אוקי, אז מה עושים כשאנחנו רוצים לשדרג את הסלט המדהים שלנו? יש פה כמה רעיונות שיכולים לשדרג את המנה שלכם:

  • הוספת גבינת פטה מפוררת כדי להוסיף טעם מלוח שזה יהיה נמס בפה!
  • אפשר גם להוסיף פרוסות זית קלועות כדי להוסיף עוד שכבת טעם מרעננת.
  • אם אתם רוצים גרסה מתוקה, מוסיפים קוביות מנגו!
  • אפשר לשדרג גם עם פטרוזיליה קצוצה או רוקט להוסיף לקירות הרעננות.
  • אם אתם ממש רוצים לפנק את עצמכם, הוסיפו חתיכות פרי טרי אחר כמו פסיפלורה או תותים.

כשטעמים שונים מתערבבים, אפשר להרגיש את השפעתם המדהימה על התחושות שלנו. הסלט שלנו הופך להיות כדור של אנרגיה שמקפיץ את המור קצת מעבר לאתמול.

שאלות ותשובות

מה ההבדל בין עגבניות שרי לעגבניות רגילות?
עגבניות שרי הן קטנות, עסיסיות ומגיעות במגוון צבעים. הן מתוקות יותר ונהדרות לאכילה בצורות שונות, במיוחד בסלטים.

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
כמובן, אבל כדאי להימנע מהוספת הלימון והשמן עד שמגיעים להגיש אותו. זה שומר על המרקם והטריות.

מה אם אין לי צנוברים?
לא נורא! אפשר להשתמש בשקדים קלויים, אגוזי לוז או אפילו בפיצוחים שונים כדי להוסיף קראנץ'.

האם אפשר להכין גרסה טבעונית של הסלט?
בוודאי! פשוט מניחים את מוצרי החלב והחלפתם בשקדים קלויים או טחינה. זה יהיה בריא ומענג!

איך אני יודע שהצנוברים קלויים מספיק?
כשהם מתחילים לבעור והופכים לזהובים, זה הזמן להוריד אותם מהכיריים.

כמה זמן ניתן לשמור את הסלט במקרר?
סלט שרי וצנוברים נשמר 1-2 ימים במקרר, אבל מומלץ לאכול אותו כמה שיותר טרי.

האם אפשר לשים בתוספות חסה?
ודאי! חסה תשתלב נהדר עם הסלט המדהים הזה ותכניס לו עוד קצת רעננות.

מה המינון המומלץ של מלח?
בהתחלה כדאי לשים כף מהממליח, ומומלץ לטעום ולאזן לפי הצורך.

האם אפשר להכין את הסלט לפי טעמים אישיים?
בהחלט! ניתן לשדרגו ולשחק עם כל מרכיב כיד הדמיון שלכם.

איך אני יודע אם הסלט טעים?
לזלוף ביד הדמיון עם כף מלאה מהסלט והרגישו את השילוב מעבר לשפתיים. אם הוא משגע אתכם אז אתם בדרך הנכונה!

אני ממש ממליץ על השיתוף במתכון המופלא הזה עם חברים ורשתות חברתיות. אין דבר יותר משגע מלהפיץ את הטעמים המעלפים הללו סביבכם! בכל פעם שאנשים טועמים, הגיע הזמן ללקק את האצבעות.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *