סלט תרד ועגבניות שרי שיהפוך את הארוחה שלכם ללהיט

סלט תרד ועגבניות שרי: המרענן המושלם לחום הקיץ

בכל פעם שאנחנו מתיישבים לארוחה, עולה השאלה: מה אפשר להביא שחוץ מהעיקרית יהיה גם טעים, גם בריא וגם מרענן? אני בטוח שכולכם מכירים את התחושה הזאת – שאחרי כמה ימים של אוכל כבד, יש צורך במשהו קליל וממכר. סלט תרד ועגבניות שרי הוא הפיתרון המושלם. יש בו את הצבעים, הטעמים, והכי חשוב – הוא פשוט מהסוג שלא משאיר אף צלחת ריקה על השולחן!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • סה"כ זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק עבור: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את הסלט המדהים הזה, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 200 גרם תרד טרי
  • 300 גרם עגבניות שרי מצבעים שונים (אדומות, צהובות ואפילו כתומות, לשדרוג העיצוב)
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים (אופציה למיזוג טעמים משגע)
  • 50 גרם גבינת פטה (אפשר גם גבינת מוצרלה לצמחונים)
  • 1 אבוקדו בשלות, קצוץ לקוביות
  • שמן זית בכמות רצויה
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

ובכן, מה קורה אם אתם או היקרים לכם הם טבעונים או שיש רגישות לגלוטן? אפשר לשדרג את הסלט הזה גם לגירסה טבעונית פשוטה ומדהימה על ידי השמטת הגבינה, או להשתמש בגבינה טבעונית! ואפילו אם אתם רוצים להפוך אותו לבלתי נשכח, אפשר להוסיף גרגרי חומוס קלויים!

שלבי ההכנה

כשמדברים על סלט טעים, הדרך להנות מכל טעם היא לבצע כל שלב בזהירות ובאהבה:

1. מתחילים בשטיפת עלי התרד היטב במים קרים, לסנן ולהניח בקערה גדולה.
2. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומוסיפים לתרד.
3. קוצצים את הבצל הסגול ומוסיפים גם אותו לקערה.
4. קוטעים את האגוזים ומוסיפים, יחד עם קוביות האבוקדו, את כל התענוג הזה לקערה.
5. מפזרים את הגבינה מעל הקערה (אם בחרתם לכך), ומערבבים בעדינות כדי לא לשבור את המרכיבים.
6. בסיום, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון, ומערבבים שוב עם אהבה!

השלבים הללו פשוטים אך באם תבצעו אותם במסירות, הכל מתמזג יחד ויוצר טעמים משגעים! סלט אידיאלי שיכול להתאים לכל אירוע, בין אם זה מסיבת ברביקיו על הספונטני או ארוחת ערב חגיגית.

שדרוגים ותוספות אפשריות

יש המון דרכים לשדרג את סלט התרד הזה, קל לאמץ טעמים חדשים ולהוסיף מרכיבים שונים. האם אתם אוהבים טעמים מתוקים? הוסיפו פתיתי רימונים! אוהבים חריפות? קשטו עם פלפל ירוק חריף קצוץ. במהרה תגלו שמה שפעם היה סלט רגיל, מתגלה כסלט אגדי, מושלם ללקק את האצבעות ובאמת גם – מעלף!

שאלות ותשובות

איך אפשר להפוך את הסלט הזה למנה עיקרית?
אפשר להוסיף חזה עוף גריל או טופו מוקפץ בתוספת טעמים כמו סויה או משרה פשוטה. המנה תהפוך להיות דל פחמימות, ובריאה במיוחד!

מה אפשר לשים במקום גבינת פטה?
אם אתם רוצים טעמים שונים, אפשר ללכת על גבינת מוצרלה, או אפילו גבינת פרושים.

האם ניתן להכין את הסלט יום מראש?
מומלץ לא לערבב את כל מרכיבי הסלט עד שמגיעים להגשה. אם תגרמו לקבוצות המרכיבים להמתין יחד, הם יתערבבו ויתקבל טעם שונה!

איך שמרתי את הסלט הזה במקרר?
אם יש לכם שאריות, שמרו בכלי סגור במקרר. תוכלו להנות ממנו גם למחרת, אך שמרו על הטריות ככל שאפשר.

האם זה סלט שמתאים גם לארוחת בוקר?
בהחלט! זה סלט מרענן ואיו שהופך כל בוקר למיוחד. תוספת של ביצים קשות עשויה להיות תוספת מדהימה!

האם הוא בטוח לילדים?
בדרך כלל, ילדים אוהבים את צבעי העגבניות והגוונים של הסלט. אם יש לכם ילדים רגישים, תוכלו לקשט את הסלט גם עם גבינת מוצרלה לקונטרסט מקסים.

אפשר לשים בתוך הסלט גם אורז?
בהחלט, להוסיף קופסאת אורז בשאריות החיים שלכם בהחלט ילך מצוין עם כל מרכיבי הסלט!

מה קרה אם אין לי תרד בבית?
אתם יכולים להחליף אותו בסלט קייל או אפילו חסה. רק זכרו, מדובר באלטרנטיבות מושלמות לסלט המשגע שלנו!

אפשר להכין את הסלט הזה קיץ שלם?
בהחלט! עם כלור של טעמים, אתם בטוח תרגישו שהוא מתחדשים עם הקיץ.

איך אפשר לשדרג את הסלט כשיש מנות נוספות?
אם יש לכם עוד מנות כמו קוסקוס או פסטה – פשוט הוסיפו מהם לתוך הסלט, והשיחוד שהתרד יקבל יהיה מופלא!

בסופו של דבר, סלט תרד ועגבניות שרי הוא מנת חובה על כל שולחן. היא ממש לא רק סלט גרידא, אלא חוויה חושית מרעננת. מקווה שזה נתן לכם רעיונות להוסיף עוד יצירתיות למסעדות שלכם בבית! אם אהבתם את המתכון, נשמח אם תפיצו אותו לעוד חברים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *