עוגיות טבעוניות טעימות שלא תאמינו כמה קל להכין!

מתכון מענג לעוגיות טבעוניות, שיגרמו לכם לעוף!

החיים הם מארח של טעמים, והעוגיות הטבעוניות שלנו הן לקחת את הטעמים האלה למקום חדש. יש משהו מדהים במתיקות שיכולה להיות גם בריאה, שילוב אינסופי של מרכיבים טבעיים, שיכולים להפוך כל עוגייה למנשנוש מושלם ולא מכביד. דמיינו לעצמכם, עוגיות נימוחות, שיכולות ללקק את האצבעות, עם ניחוחות שמערבבים שמחה ופאן, בעוד שכל ביס מהם משגע את החיך שלכם.

אם יש דבר אחד שאנחנו יודעים, זה שהעוגיות האלה הולכות להפוך לסנסציה בכל אירוע משפחתי, ערב עם חברים או סתם סשן כיף על הספה. הם מביאות את החום והאהבה של סבתא למקום מודרני ובריא בלי שום רגשות שייכים! אתם תראו, לא תוכלו להפסיק לאכול מהן – הן פשוט ממכרות. אז בואו נתחיל בכל מה שצריך לדעת על מתכון נפלא זה, שאותיותיו מלטפות את הלב!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מגיש: 20 עוגיות

הרכיבים הדרושים

עכשיו ניבט לשולחן המטבח שלנו ונראה מה יש לנו כאן. להכנה של עוגיות הטבעוניות המעלפות שלנו, נשתמש ברכיבים טבעיים, בריאים וכמובן ממכרים. כל רכיב הוא חלק מהותי בתמונה הכללית ולכן שימו לב! אל תשכחו לעבור על הכל ולפענח את קסמי הטבע!

  • 1 כוס קמח חיטה מלא
  • 1/2 כוס סוכר קוקוס
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1/4 כוס חלב שקדים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אפשר להחליף בחר almonds)
  • 1/4 כוס צימוקים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח

וזהו, כל מה שצריך כדי להתחיל במסע הקסום שלנו אל עולם העוגיות הטבעוניות! אבל אם אתם רוצים לגרום לעוגיות הללו להיות טיפה יותר פרחוניות, תוכלו להוסיף גם קמצוץ של וניל! זה ייתן להם ניחוח אגדי!

שלבי ההכנה

הגעתם לשלב המרגש, כי כאן אתם מתקדמים לפעולה! איך מגלים את הקסם שמתחבא בתוך העוגיות? הנה כל השלבים כדי לעשות את זה בעצמכם:

  1. מחממים את תנור האוויר ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי היבש: קמח, סוכר, קינמון, סודה לשתייה ומלח.
  3. מוסיפים לשם את השמן והחלב ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
  4. לסיום, מוסיפים את אגוזי המלך והצימוקים ומערבבים עד שהם מתפיזרים באופן אחיד.
  5. בעזרת כף, בצורה של כדורים, מניחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים כ-12-15 דקות או עד שהעוגיות מתחילות לקבל צבע זהוב.
  7. מצננים על רשת עד שהן מתייצבות.

כעת, לאחר שהריח הנפלא מילא את חלל הבית, אתם יכולים להרגיש את האנרגיה שדורשת להכות את הטעם המעלף של עוגיות טהור.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם מרגישים הרפתקנים, שדרגו את העוגיות שלכם! ניסו להוסיף שוקולד מריר קצוץ, או כמויות קטנות של פירות יבשים כמו דובדבנים או מנגו. ואולי נוסיף חצי קפה או קצת קקאו כדי להקנות לעוגיות מראה וחיים אחרים? הכל אפשרי, ולבשלנות כאן אין גבול!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את העוגיות עם קמח מיוחד, כמו קמח קוקוס? בהחלט! הקמח הקוקו מוסיף טעם ייחודי, אך עשוי להצריך תוספת נוזלים, אל תתנו לזה לבלבל אתכם. האם ניתן לשמור את העוגיות? בוודאי! ברגע שהן התקררו, העבירו אותן לקופסה אטומה. כמה זמן הן נשארות טריות? כ-5 ימים בטוח, אם לא יעלמו קודם! האם ניתן להחליף את הסוכר בסוכר דמררה? בהחלט, אך זה עשוי לשנות מעט את הטעם. אילו אפשרויות יש למי שרוצה שהעוגיות יהיו ללא גלוטן? תשתמשו בקמח קוקוס או שיבולת שועל טחונה. מה הקשר בין קינמון לעוגיות? הקינמון מוסיף חוויה של קינוח, והופך כל עוגייה ליותר מושלמת ומרגשת! האם אני יכול לשים אגוזים אחרים במקום אגוזי מלך? כמובן! אגוזי לוז, שקדים ועוד, כל אחד יגרום לעוגייה להיות משגעת בדרכו. האם יש דרך אחרת להכין את העוגיות הללו? יש המניחים את החומרים בבלנדר או מעבד מזון כדי להשיג תערובת מחולקת היטב.

אז אחרי כל המידע שצירפתי וההנאה שתחוו מהעוגיות הללו, מה נשאר? לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ את החדשות! תנו לחברים שלכם גם את ההזדמנות לטעום עוגיות משגעות, ואולי קרוב לעתיד לא תפסיקו לשמוע את העדותות שיגידו לכם: "וואו, זה מהעוגיות המדהימות של אמא?"

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *