עוגת סולת טורקית פרווה שתשגע את החיך שלך

"`html

עוגת סולת טורקית פרווה – מתכון אגדי שלא תוכלו לעמוד בפניו!

עוגת סולת טורקית היא אחת המנות הללו שמזכירות את הבית ואת החום שבמטבח. כשאני חושב על המתכון הזה, אני נזכר בשעות שעמדתי ליד סבתא שלי, מתבונן בה מכינה את העוגה המושלמת עם כל כך הרבה אהבה ופלאמים. הציפוי המושלם, השכבות היפיפיות והטעמים המשגעים – זה פשוט לא נגמר. והנה, עכשיו יש בידי את המתכון המדהים שאתם מחכים לו, מתכון שאחרי הכנתו לא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: די קל
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת הגיע הזמן לצלול לתוך פרטי המתכון. עוגת הסולת הזו היא אחד המוצרים הכי טעימים שיש, פשוט התפוצצתם מהטעמים המדהימים! לקראת ההכנה, נוודא שיש לנו את כל הרכיבים הנדרשים. אז הנה הרשימה:

  • 500 גרם סולת
  • 400 מ"ל מים
  • 200 גרם סוכר
  • 200 מ"ל שמן זית
  • 1 שקית אבקת אפייה (כ-10 גרם)
  • 50 גרם אגוזים קצוצים (כגון שקדים או פיסטוקים)
  • 2 כפות קינמון (לפי הטעם)
  • 1/2 כוס סירופ סוכר (מציע להשתמש בסירופ מייפל לסגנון טורקי)

עבור כאלו ביניהם שמעוניינים בגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בסולת ללא גלוטן מה שמאפשר לכולם ליהנות מהעוגה הנפלאה הזו!

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שגיבשנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל את הכיף האמיתי – ההכנה!

  1. מניחים את הסולת בקערה ומוסיפים את המים וטורפים היטב.
  2. נשאיר את התערובת בצד למשך כ-10 דקות כך שהסולת תספוג את הנוזלים.
  3. לאחר מכן, מוסיפים את הסוכר, השמן, אבקת האפייה והקינמון ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים קלות.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה עם נייר אפייה ומשטחים באופן אחיד.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-45 דקות, או עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב יפה.
  7. כשהעוגה מסיימת לאפות, נגזור עליה חורים קטנים עם שיפוד וכשזה מתקרר טיפה, נש pour את הסירופ מעל.
  8. ממתינים לפחות שעה עד שהסירופ נספג בתוך העוגה, ולאחר מכן חותכים למנות ומגישים עם נגיעה של קינמון על גבי העוגה.

לאחר שסיימתם את הצעד הזה, אתם תמצאו את עצמכם נלכדים בריח המרגש שמפיץ מתקתקות סביבכם. לא תאמינו כמה שזה פשוט, ואיזו הנאה תהיו יכולים לקחת מהמנה הזו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים להפוך את העוגה למעלפת עוד יותר? ישנן כמה תוספות ששוות בדיקה:

  • לגרסה שוקולדית, ניתן להוסיף 100 גרם שוקולדים קצוצים לתוך התערובת.
  • ניתן גם להגיש עם כדור גלידת שוקולד על מנת ליצור תענוג קיץ שאני ממליץ בחום.
  • אחרון חביב – קשטו את העוגה בפירות טריים כמו תותים או דובדבנים, זה יוסיף צבע וטעם מדהים!

שאלות ותשובות

האם אפשר להמיר את הסולת בקמח?
בתיאור ממליץ להחזיק את הסולת. אבל במידה ואתם מעוניינים, קמח תפו”ח יכול לתת תוצאה טובה גם כן – אבל טעם שונה.

איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
תשמרו על עין – ככל שהעוגה מקבלת צבע זהוב והקצוות מתחילים להתנתק מהתבנית זה סימן מעולה שהגיעה השעה להוציא!

אפשר להכין את העוגה מראש?
כמובן! היא נשמרת למשך כמה ימים במקרר, ולאחר מכן ניתן לחמם אותה טיפה לפני ההגשה.

מה אם אני רוצה להפוך את העוגה למתוקה יותר?
אם אתם בלי פחד ממתוק, ניתן להוסיף סוכר סוכר למערכת או להגדיל את כמות הסירופ!

איך אני יודע כמה סירופ לשים על העוגה?
למעלה משני-שלושה כפות על עוגה די גדולה הם מספיקים, נווטים לאט-לאט ובודקים את כמויות הסוכר.

עוגת הסולת הזו יכולה להיות טבעונית?
בהחלט! פשוט החליפו את השמן בחמאת קוקוס, ותהנו בעונג.

האם אני יכול לאפות אותה בתבנית קטנה יותר?
כמובן, פשוט תצטרכו לעקוב אחרי זמן האפייה, אולי תצטרכו להקטין עד 30 דקות.

בסיום, יש כינוי خاص לעוגה הזאת?
בעגה הטורקית נמצאת כינוי "עוגת סולת טורקית", אך התוצאות מדהימות בלי קשר!

איך אני יכול לשדרג את הקישוטים עבור העוגה?
פשוט הוסיפו לקישוט אגוזים קצוצים, או כוחב את העוגה עם סוכריות מלבניות צבעוניות.

האם יש הנחיות לאחסון?
לשמור במקרר בתוך קופסה אטומה – היא תישאר רכה ונעימה במשך מספר ימים.

אם אתה מתחשק לספר באותם רגעים בבית, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה! כי אין כמו להגיע למפגשים משפחתיים עם עוגת סולת טורקית פרווה, שהכנתם בעצמכם. שתפו ברשתות החברתיות ותנו לכמה שיותר אנשים לטעום מהקסם הזה!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *