עוגת שוקולד פסח שווה שכל אחד חייב לנסות

עוגת שוקולד פסח המושלמת – לא מתחרטים!

אחת הבעיות הגדולות של חג הפסח היא האתגר למצוא קינודים שווים, שידברו אל הלב ויתנו מענה לטעמים המפנקים שלנו. עוגת שוקולד פסח היא פתרון מדהים, ממכר ומעלף. עוגה שוקולדית עשירה, בעלת טעמים עזים שמסתובבים סביב אפיים ונשארים על הלשון. אם חשבתם על קינוח ש"שובר את החוקים" וממלא את הבטן באושר, אז הגעתם למקום הנכון. זוהי עוגה שגורמת לכל אחד ללקק את האצבעות, כמו זו של סבתא, כשאתם רואים את הלביבות תל אביב החמודות בכניסתכם לבית!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 8-10 מנות

עכשיו, כשברשותנו את כל הפרטים, אנחנו יכולים להעמיק לעולם המופלא של מתכון עוגת השוקולד פסח. נבנה עוגה שגורמת לכם לחייך כל ביס ומוסיפה עוד ויטמין שוקולד לדיאטה שלכם!

הרכיבים הדרושים

ובכן, הבה נתחיל: למרכיבים של עוגת השוקולד פסח יש קסם מיוחד. הם מצליחים להתחבר יחד ליצירת מופת שלא תשכחו עוד זמן רב. להלן המרכיבים:

  • 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו)
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס קקאו איכותי
  • 1 תפוח אדמה בינוני (מסונן ומעוך)
  • 1/4 כוס קמח תפו”א (לגרסה ללא גלוטן)
  • 1 כפית קינמון (אופציונלי)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (אופציונלי)

עכשיו אתם בטח תוהים – איזה טיפ קטן יוכל להפוך את המתכון הזה למושלם? הגעתי עם פתרון! אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את הביצים במעוך 1/4 כוס של חצי אבוקדו. זה בהחלט מרגיש מעלף!

שלבי ההכנה

כעת, נגלה את השלבים להכנת העוגה המדהימה הזו. הם פשוטים לכל אחד ואחת מכם, ואין לכם שום סיבה לחשוש. בואו נתחיל!

  1. נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. במיכל חסין חום, נמס את השוקולד והחמאה יחד על באן מארי (סיר מעל מים רותחים).
  3. ברגע שהתערובת התמסה, נוסיף את הסוכר ונערבב היטב.
  4. נוריד את התערובת מהאש ונחכה מעט לצינון.
  5. נוסיף את הביצים אחת אחת, תוך ערבוב מתמשך.
  6. נוסיף את הקקאו, תפוח האדמה המעוך, קמח התפו”א, קינמון ומלח.
  7. נערבב היטב עד שהתערובת חלקה.
  8. נוסיף את אגוזי הלוז הקצוצים, אם בחרתם להשתמש בהם, וערבב עוד קצת.
  9. נשפוך את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונכניס לתנור.
  10. נאפה במשך כ-30 דקות. נוודא שהמרכז עדין רך כשנבצע בדיקת קיסם.
  11. נוציא מהתנור וניתן לעוגה להתקרר לחלוטין לפני הפריסה.

עכשיו אחרי שלב האפייה, אפשר להתחיל ולחשוב על תוספות לשדרוג המופלא. מומלץ שזה יכלול רוטב שוקולד חם, קצפת מתוקה או אפילו קצת פירות יער מרעננים!

תוספות או שדרוגים

אכן, קיימות אינספור דרכים לשדרג את עוגת השוקולד פסח. יש מי שאוהב לשדרג עם שכבת קרם פריזאי, ובכך לתת עוד פן לעוגה. תוספת נוספת היא קרם מסקרפונה ואגוזים קצוצים או בפירות כמו פטל ושוקולד לבן.

מישהו כאן שואל לגבי עיצוב? אה, חמודים! תוסיפו סוכריות צבעוניות או קקאו מסונן מעל העוגה לקשט אותה כמו פספס פסח!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אני רוצה שהעוגה תהיה קלה יותר?
מומלץ להפחית בכמות הסוכר ולבחור בשוקולד מריר עם אחוז קקאו גבוה יותר. כך תקבלו טעם עז ועשיר, אבל עם פחות קלוריות.

האם אפשר להכין עוגה זו מראש?
בהחלט! היא מתאימה לאחסון – אפילו יום או יומיים לפני ההגשה. תכינו, תקררו, ועטפו היטב בניילון נצמד.

מה לעשות אם אין לי שוקולד מריר?
אתם יכולים להשתמש בשוקולד חלב, אבל התוצאה תהיה מתוקה הרבה יותר.

איך מקשטים את העוגה?
קישוט קלאסי יהיה אבקת סוכר, שוקולד נוזלי או פרוסות פירות טריים.

האם ניתן להוסיף למתכון תמציות טעם?
כמובן! תמציות כמו וניל או תמצית תפוז יוסיפו עומק ומגוון טעמים בשלושה הכנה זו.

האם ניתן להכניס יותר אגוזים?
בוודאי, יותר אגוזים בעלי טעמים שונים כמו פיסטוקים או שקדים רק יוסיפו לעוגה קסם!

כמה זמן העוגה נשמרת במקרר?
אם אתם שומרים במיכל סגור, היא תישאר טרייה פי שבוע!

אני לא אוהב קוקוס, האם אני יכול להחמיץ אותו?
יכולים לשמור את הקוקוס אם אינכם אוהבים – זה אפשרי לחלוטין.

איך אדע מתי העוגה מוכנה?
אם הקיסם יוצא יבש – העוגה מוכנה. היא צריכה להיות בדרגת רכות שישר נמס בפה!

האם עדיף לאפות עם טמפרטורת חדר?
כן, מדובר באפייה שווה ואוורירית הרבה יותר.

בעקבות כל האינפורמציה על העוגה הטרנדית הזאת, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולפזר אותו לחברים! העוגה הזו שווה את זה, וזה לא משגע ללטף כאלה! תהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *