פופקורן במיקרוגל: השיטה המושלמת שעובדת תמיד!

איך להכין פופקורן במיקרוגל

מה עושים כשהרעב מתגנב, ופשוט מתחשק לכם משהו פריך, מלוח וממכר? אז כן, הפופקורן האגדי נכנס למשחק! הכנת פופקורן במיקרוגל היא לא רק קלה ואוורירית, אלא גם מדהימה וטעימה כל כך, שלא תאמינו שהכנתם את זה בעצמכם! הטריק המיוחד טמון בתהליך המהיר, אבל גם בסוד שמזכיר לנו את השעות של ערבי סרטים עם חברים או משפחה, בהם הפופקורן מככב ככוכב הראשי.

זמן הכנת המתכון: 5 דקות
רמת קושי: קלה
מספיק ל: 4-5 מנות

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-5 מנות

פופקורן הוא אחד החטיפים הכי קלאסיים והכי טעים שיש. רבים לא יודעים, אבל מדובר בסוג של תירס שאותו אנחנו חממים, והגרגרים קופצים באלגנטיות לתוך פיסת הפופקורן הנמוכה והאוורירית. בעשורים האחרונים הפופקורן זכה למעמד גם כשנשנוש כשר, או בריא – בהתאם לרכיבים שנבחר להוסיף. לאחר תהליך הכנה כה זריז, יותר מתבקש לשבת מול המסך ולדמיין את כל התרבות של הקולנוע מתקופת השחור-לבן ועד הסרטים המודרניים. כך, בלי לשים לב, הפופקורן נכנס ללב שלכם כמו חתול קטן ומחמם.

הרכיבים הדרושים

  • 1/2 כוס גרגרי תירס לפופקורן
  • 1-2 כפות שמן צמחי (לפי הטעם: קנולה, זית וכו')
  • מלח – לפי הטעם
  • תיבול נוסף: פרמזן, פפריקה, או כל תיבול שמרשים אתכם!

אם חשבתם לנסות גרסה דלת פחמימות, פשוט תוכלו להשמיט את השמן. גם אפשר לנסות תיבול עם עשבי תיבול שונים או אפילו להתנסות במבשלים בגבינות טבעוניות, שמעניקים לפופקורן טעם עדין ומיוחד.

שלבי ההכנה

  • מניחים את גרגרי התירס בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל.
  • תובלים את הגרגרים בשמן ומערבבים היטב, כך שכל גרגיר יכוסה בשכבת שמן דקה.
  • מכסים את הקערה מכוסה במכסה או בניילון נצמד (תשאירו פתח קטן לאדים).
  • מכניסים את הקערה למיקרוגל ומחממים במשך 3-4 דקות, או עד שהקופצים פוסקים (כ-2 שניות בין קפיצה לקפיצה).
  • מוציאים בעזרת מדף או עם כפפה כדי שלא תשרפו את הידיים.
  • מניחים את הפופקורן בקערה ומשאירים לקירור לרגע.
  • מוסיפים מלח או תיבול עפ"י בחירתכם.

השלב האחרון כרוך בהנאה מוחלטת – תנו לפופקורן להתקרר כמה שניות, תביאו חברים ותתכוננו להרים שסביר מושלם שתכינו להם. למי מעניין קניות למשקאות? לא ברור – רק תמצאו מקום לשבת עם הפופקורן שלכם!

שדרוגים ותוספות

יש אינספור אפשרויות לשדרוג שתמיד ירגישו כאילו מדובר בקולנוע! אפשר לשדרג את הפופקורן שלכם עם:

  • רוטב חמאת בוטנים: ממיסים חמאת בוטנים עם מעט דבש ומערבבים לתוך הפופקורן הרך.
  • שוקולד: ממיסים שוקולד מריר או חלב ומזלפים אותו על הפופקורן הנמוך.
  • תיבול קלוי: מוסיפים שום כתוש או תבלינים אחרים לקראת סיום.
  • פיצוחים: תמצאו במקפיא או במזווה את מה שיש לכם – שקדים, אגוזים, או לוז ישדרגו את הטעם.

לאחר שגיליתם את פוטנציאל ההכנה, אין ספק שתגלה כשרון להInvent למגוון ענק של יצירות פופקורן שהן אגדי ומושלם!

שאלות ותשובות

איך ניתן לדעת מתי הפופקורן מוכן במיקרוגל?
תשמעו את הקפיצים! בדרך כלל הזמן הוא 3-4 דקות, וחשוב לחכות בין כל קפיצה לקפיצה שהפופקורן יפסיק.
האם אפשר להכין פופקורן במיקרוגל ללא שמן בכלל?
בהחלט! אפשר להכין פופקורן במיקרוגל ללא שמן. התוצאה תהיה קצת פחות קראנצ'ית, אבל עדיין מאוד טעימה.
אילו תיבולים נוספים אפשר להוסיף?
אופציה נהדרת היא פפריקה מתוקה או חריפה, או אפילו גבינת פרמזן לקראת הסוף.
כמה זמן אפשר לשמור פופקורן שלא נגמר?
בדרך כלל, פופקורן נשאר טרי בקלות עד 3-4 ימים בשקית אטומה.
האם אפשר להקפיא פופקורן?
זו שאלה שנויה במחלוקת. אם מדובר בפופקורן טהור, ניתן להקפיא, אך טעמים וניחוחות עלולים להשתנות.
האם יש הבדל בין תירס לפופקורן?
בהחלט! פופקורן עשוי מתירס מסוג ספציפי שיכול להתנפח ולהפוך להיות אוורירי.
מה אדע אם אני מכין יותר מדי פופקורן?
בדרך כלל, כאמור, תירס אחד מגיע ל-4-5 מנות, טעים מאוד לשתף – אבל אפשר גם לשמור למחר!
נכון שהפופקורן בברנדי לא בריא?
לא תמיד. השומן יכול מגיע ממכוון סוכר, ולכן כדאי לעקוב אחרי מה נוסיף לו.
האם פופקורן טוב לדיאטה?
כן, הוא בריא ודל קלוריות כל עוד אנחנו לא מוסיפים שמן או חמאה בכמותיות גבוהות.
מה ידוע על פופקורן בגילאים הצעירים?
חשוב לוודא שפופקורן מוגש בליווי הורים כדי למנוע חנק אצל קטנטנים!

הקלנו עליכם את המתכון הזה, אז תנו לפופקורן שלכם להיכנס לחיי היום-יום בכל גירסה שתרצו! אחרי שהתנסיתם, לא ישאר לכם אלא לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולפנק את חבריכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *