שניצל טופו מתכון שמשנה את כללי המשחק בישול

שניצל טופו – המתכון המושלם והאגדי!

דמיינו את הסטייל של שניצל קלאסי, אבל עם טוויסט מדהים ובריא. שניצל טופו?! זה נשמע משגע, אבל מדובר במנה שאחראית על רבות מהצלחות והמחמאות שתקבלו בארוחה הבאה. השניצלים האווריריים, המקוריים והטעימים האלה יכולים להפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים, ואם יש לכם גם אורחים רגישים לגלוטן, אל דאגה – אנחנו כאן בשבילכם עם גרסה מדליקה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

השניצל טופו הזה הוא אחד המתכונים הכי ממכרים שניתן להכין. הוא נימוח בפנים, פריך מבחוץ, וכל ביס פשוט נמס בפה. טופו הוא חומר גלם גמיש שמתרגלים אליו במהרה ועם הזמן מצליחים לגוון אותו בכל כך הרבה דרכים.

הרכיבים הדרושים

  • 400 גרם טופו קשה
  • 1 כוס קמח (ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן במידת הצורך)
  • 1 כוס פירורי לחם (אפשר גם פירורי לחם דל קלוריות)
  • 1/2 כוס חלב (או חלב צמחי כמו חלב שקדים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1-2 כפות תבלינים (מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, שום גרוס)
  • 1 כף חמאה (או שומן צמחי לטבעונים)

אם אתם חושבים שהטופו נטול טעם, אז זה הזמן לשבור את המחשבה הזו! כשתוסיפו לו את התבלינים הנכונים, הוא מקבל טעם עשיר ומדהים שלא תשכחו. טופו די זקוק למעט אהבה ומרינדה איכותית כדי להחמיא לו, אז בואו נעשה את זה!

שלבי ההכנה

שיטת ההכנה היא פשוטה ומהירה, כך שאפשר להכין את השניצלים כל שבוע מחדש. הנה איך אתם עושים את זה:

  1. מניחים את הטופו בין מגבות נייר ולוחצים בעדינות כדי לשחרר את הנוזלים.
  2. חותכים את הטופו למשולשים או ריבועים בגובה של כ-1.5 ס"מ.
  3. ממלאים קערה עם קמח ומוסיפים את התבלינים המומלצים.
  4. ממלאים קערה נוספת עם החלב.
  5. מכינים קערה שלישית עם פירורי הלחם.
  6. טובלים כל ריבוע טופו בקמח, אחר כך בחלב ולאחר מכן בפירורי הלחם.
  7. מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
  8. מטגנים את השניצלים מכל צד למשך 3-4 דקות או עד שהוא מקבל צבע זהוב.
  9. מניחים על מגבת כדי לספוג שמן excess.
  10. מגישים עם רוטב צ'ילי מתוק או סלט מרענן.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת מגיע החלק המעניין – תוספות! תוכלו להוסיף לשניצל טופו שלכם המון דברים נפלאים:

  • מעט תבלינים חריפים להוסיף טוויסט מדהים!
  • גרגרי חומוס טחונים לפירורי לחם – זה עושה את השניצל עשיר בנשנושים!
  • רוטב טרטר – הוא עושה את העבודה בהגשה לצד השניצלים.
  • סלט קיץ עם מלפפונים, עגבניות ובצל – לצד השניצל, זהו שידוך מנצח.

כל שדרוג שתרצו להוסיף יעזור להפוך את המנה למושלמת ומעלפת! בין אם זו רוטב חריף או סלט קייצי, אפשרויות הגיוון רובן רוצות רק להתרגש למראה האגדי שלכם.

שאלות ותשובות

כיצד ניתן לשמור על שניצל טופו לאחר הבישול?
טוב להניח את השניצלים הקרים במיכל אטום במקרר. הם יישארו טעימים למשך 2-3 ימים.

מה אפשר להגיש לצד השניצלים?
שניצל טופו משתלב נהדר עם סלטים טריים, פירה או כל ירק צלוי.

האם ניתן להקפיא את השניצלים?
בהחלט! פשוט טגנו קודם, הניחו להתקרר והקפיאו במיכל אטום.

מה ההבדל בין טופו קשה לרך?
טופו קשה יותר מוצק ומושלם לשניצלים, בעוד שטופו רך משמש לרוב במתכונים כמו טופו במחבת או מרקי טופו.

האם אפשר להכין את המתכון ללא גלוטן?
כן! פשוט השתמשו בקמח תפו”ח או קמח אורז במקום קמח חיטה, ופירורי לחם ללא גלוטן.

האם יש אפשרויות לתיבול השניצלים?
בוודאי! אפשר להתנסות בטעמים שונים כמו זעתר, טימין, או אפילו קימל.

האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
כן! כל מה שצריך זה להחליף את החלב בחלב צמחי ולוותר על החמאה.

כמה זמן לוקח להכין את המתכון?
הכנה לוקחת כ-30 דקות, והבישול כ-10 דקות נוספים.

האם השניצלים יכולים להיות קפואים?
בהחלט! ורצוי להקפיא אותם לאחר טיגון, כך שיישארו פריכים לאחר הפשרה.

איך אפשר לגוון את המתכון?
נסו לשלב ירקות כמו קישואים מגורדים או גזר בתערובת הפירורים!

בפעם הבאה שאתם רוצים להרשים עם מנה ייחודית ובריאה, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה. אין ספק שהשניצל טופו הזה בהחלט שווה לשתף ולהפיץ ברחבי הרשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *