אבן יוגורט מתכון מעורר תיאבון שאסור לפספס!

אבן יוגורט מדהימה

דמיינו את הרגע הזה בו אתם יושבים בשמש, עם חום הקיץ על הפנים, מקררים את עצמכם עם משהו מרענן וטעים. ברקע מנגינת ציפורים וריח של פרחים – ואז קורה הקסם! אתם לוקחים ביס מהאבן יוגורט הכי טעימה, והטעמים נמסים לכם בפה. מדובר בממתק המיוחד הזה, שמשלב את כל מה שטוב במזון – רכות, טעם, טריות ועניין.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, מספר מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • המנה מספיקה ל-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, ניגש לרכיבים המופלאים שיעזרו לנו לייצר את האבן יוגורט המושלמת – קחו בחשבון שזו גרסה ייחודית ואגדה של יוגורט שתשאיר את כולם עם טעם של עוד.

  • 500 גרם יוגורט יווני סמיך ומדהים – חשוב לבחור יוגורט איכותי, כי זה מה שיהפוך את המתכון למעלף.
  • 5 כפות דבש (או סירופ אגבה למי שאוהב גרסה טבעונית)
  • 1/2 כוס פירות יער קפואים או טריים – התוספת המושלמת למרענן.
  • 1 עגבנייה מעושנת קצוצה (לגרסה מלוחה) – שמוסיפה מסתורין וטעם משגע.
  • 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים (או כל אגוז אחר שאוהבים)
  • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי, אבל כדאי – זה אכן מושלם)

ועכשיו, איך אפשר לשדרג את המתכון הזה? אם בא לכם להוסיף חלב קוקוס או משקה אורז לצמחונים, הכינו את זה כך שתהיה לכם קרם יוגורט קל במיוחד! אפשר גם לשים קצת מנטה קצוצה מעל כדי לתת טוויסט מרענן.

שלבי ההכנה

כעת כשיש לנו את כל החומרים, זה הזמן להתחיל ביצירת הקסם.

  1. מניחים את היוגורט הקונגרטיבי בקערה גדולה וטורפים בעזרת מטרפה.
  2. מוסיפים את הדבש או הסירופ ומערבבים היטב יחד עם היוגורט.
  3. אם אתם רוצים גירסה מתוקה, הוסיפו את פירות היער הקפואים, ואם אוהבים את הגירסה המלוחה, הוסיפו את העגבנייה המעושנת הקצוצה באותו שלב.
  4. קצצו את אגוזי הלוז והוסיפו לתערובת, ואת הקינמון הוסיפו לפי טעם אישי.
  5. מניחים את התערובת בתבנית מוגבהת או בתבניות סיליקון ייחודיות.
  6. מקפיאים את התערובת למשך שעתיים, או עד שהתערובת מקפיאה לחלוטין.
  7. כאשר האבן יוגורט מוכנה, הוציאו אותה מהקפיא, וחכו כ-5 דקות עד שתתרכך מעט. זה הזמן ללקק את האצבעות ולהכין את הרוטב המיוחד שלכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

בשלב זה, אפשר להתחיל לחשוב על מה להוסיף לאבן יוגורט שלכם. אפשר להוסיף רוטב שוקולד חם, רוטב פירות, או אפילו ציפוי קוקוס קלוי. אם אתם רוצים לקחת את זה לשלב הבא, תוכלו גם לנסות לאפות אותו בטוסטר אובן ליצירת קונספט חדשני של "אבן יוגורט אפויה". ללקק את האצבעות, לא?

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אין לי פירות יער?
יש לכם אפשרות להשתמש בכל סוגי הפירות שאתם אוהבים. תותים, מנגו או אפילו בננה יכולים להוות תחליף מצוין!

למה חשוב להשתמש ביוגורט יווני?
יוגורט יווני הוא סמיך ועשיר יותר, מה שמאפשר לאבן לשמור על יציבותה ולא להפוך לעיסה רכה מדי.

אפשר להשתמש בדבש Vegan?
בהחלט! סירופ אגבה או מולסה יכולים להוות תחליף מצוין לדבש.

איך אפשר לשמור על האבן יוגורט הזו?
כדאי לשמור בקופסה אטומה במקפיא. כך היא תישאר טובה למשך כמה שבועות.

מה טווח הטעמים של האבן בזמן האכילה?
הטעמים משתלבים בצורה מושלמת – החמיצות מהיוגורט, המתיקות מהדבש והפואנטה המלוחה מהעגבנייה – מתערבבים בצורה אגבית ומרגשת.

האם אפשר לקשט עם אגוזים אחרים?
בטח! אפשר לשים אגוזי קשיו, בוטנים או שקדים. המתכון הזה סופר גמיש, פשוט תשתמשו באגוזים שאתם אוהבים.

מה ההבדל בין זה לקינוח רגיל?
אבן יוגורט היא קינוח קליל יותר, עם פחות סוכר ופחות קלוריות. היא משגעת ובריאה, תמיד במרכז השולחן!

איך מקבלים את האבן בצורה מושלמת?
הקפידו לא להקפיא יתר על המידה – שימו לב עשר דקות לפני סיום הזמן והוציאו כשזה עדיין מרגיש זוגי. זה המפתח לנימוחות המושלמת.

מה לעשות אם האבן נמסה?
אם זה קורה, פשוט הוציאו מהקפיא, תערבבו שוב ותשימו למקפיא לחמש דקות נוספות.

אילו סגנונות יכולים לשדרג את האבן יוגורט?
תוספות טובות مثل שוקולד מריר קצוץ, רוטב מייפל, ולמרעננים – מעט מיץ לימון. כל אפשרות תעשה את העבודה!

אם אתם מרגישים שיצרתם משהו מדהים, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם! שתף את המתכון ואפשר לחברים שלכם לחוות את טעם השמש והחשמל.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *