אוכל טורקי מתכונים שיפתיעו את טעמכם

אוכל טורקי: מתכון מחמם לב – בול אורסו

במטבח הטורקי, שבו טעמים עשירים, מרקמים מיוחדים ושיטות בישול מסורתיות, מסתתרת מסורת ארוכה ועשירה. הבול אורסו היא אחת מהמנות הקלאסיות שמסמלות את התרבות הזאת. מדובר בכיסונים רכים וטעימים, במילוי בשר עשיר, ובציפוי ברוטב שמפיץ ריחות ממכרים לכל עבר. ברגע שתטעמו, תבינו שזהו מתכון מדהים שמבוסס על טעמים שמעלים זיכרונות מהמטבח הביתית של סבתא. יש משהו בעולם הזה, שאין הרבה כמו אוכל שמחבר אותנו לשורשים שלנו, שלא לדבר על כמה שזה פשוט מושלם לארוחה משפחתית.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לא רוצים לשבור את הראש? אנחנו מביאים לכם את כל המידע שצריך! לפניכם כל מה שאתם צריכים כדי להכין את הבול אורסו המושלמים. זה קל, זה מהיר, וזה פשוט אגדי!

  • 500 גרם קמח לבן (כדאי לבחור קמח איכותי)
  • 2 ביצים גדולות
  • 100 מ"ל מים (אפשר לשנות מעט את הכמות לפי הצורך)
  • 1 כפית מלח
  • 400 גרם בשר טחון (אפשר לבחור בין בשר בקר, טלה או תערובת)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס שמן זית לתיבול
  • 1 חבילה רסק עגבניות (400 גרם)
  • 1 כוס מים
  • עלים ירוקים לקישוט (כמו פטרוזיליה או כמון)

למי שמעוניין בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הבשר בטופו או גרגירי חומוס מרוסקים. ככה פשוט! אנשים, זה מאוד מדובר ומדליק.

שלבי ההכנה

ועכשיו, זה הזמן לפעול! הצעד הבא יראה לכם איך להכין את הבול אורסו המושלמים! זה הזמן להפעיל את התמונות בראש שלכם ולהכין את הכיסונים המופלאים האלה!

  1. לערבב את הקמח והמלח בקערה גדולה.
  2. ליצור שקע במרכז הקמח ולהוסיף את הביצים.
  3. לאט לאט להוסיף את המים וללוש את הבצק עד שיתקבל מרקם אחיד וגמיש.
  4. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהשאיר לתפוס מנוחה למשך 30 דקות.
  5. בינתיים, במחבת גדולה, להטגן את הבצל והשום בשמן זית עד שהם רכים.
  6. להוסיף את הבשר ולבשל עד שהוא משחים.
  7. להוסיף את התבלינים: כמון, פפריקה, מלח ופלפל, ולערבב היטב.
  8. לשטוף את הבצק ולחלק אותו ל-4 חלקים שווים.
  9. לרדד כל חלק לעובי של כ-2 מ"מ ולקטוע את הבצק לנקודות קטנות.
  10. למלא כל נקודה בתערובת הבשר ולסגור לכיסון.
  11. לשמן מחבת עם שמן זית ולהניח על חום בינוני, לבשל את הכיסונים מכל צד עד שהם משחימים.
  12. במקביל, בכוס גדולה, לערבב את רסק העגבניות עם המים לחלוטים.
  13. כשהכיסונים מוכנים, להוסיף את רסק העגבניות למחבת ולבשל על חום נמוך במשך 10 דקות נוספות.

לאחר שסיימתם את שלב ההכנה, תצפו שהריחות המדהימים יתפשטו בכל הבית. תכוונו את השולחן, תוסיפו מעט פטרוזיליה קצוצה להוסיף צבע ולא לשכוח את לחם הבית שלכם בצד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אחד היתרונות של המתכון הזה הוא שניתן לשדרגו בכמה דרכים. למשל, אפשר להוסיף לתוך המלית גם ירקות קצוצים כמו גזר או קישואים. תוספת של צ'ילי תיתן טוויסט חריף שמוסיף עוד יותר טעם. ואם אתם אוהבים גבינות, אין כמו להוסיף גבינת פטה מפוררת לתוך הבצק! זה באמת משגע!

שאלות ותשובות

מה ניתן להחליף במקום הבשר?
יכולים לבחור בטופו או חלבון קטניות, או אפילו להכין גרסה צמחונית עם גבינות.

האם אפשר להקפיא את הבול אורסו?
בוודאי! הכיסונים יכולים להקפיא בצורה מדהימה – רק כדאי לעטוף אותם היטב.

מה אפשר להגיש לצד המנה?
סלט ירוק מרענן עם לימון ושום או רוטב יוגורט טעים.

איך יודעים שהכיסונים מוכנים?
שימו לב שהבצק זהוב ופריך והמלית מבושלת היטב.

איזו תוספת של רוטב כדאי להוסיף?
רוטב יוגורט עם שום וגרגרי פפריקה יכול להיות מושלם ליד.

איך אפשר לשמור על הכיסונים רכים לאחר הבישול?
כדאי לשמור אותם ברוטב החם עד ההגשה.

מהו מקור המתכון?
זהו מתכון שכל משפחה טורקית זוכרת מהעבר. הוא עבר מדור לדור.

האם אני יכול להשתמש בקמח מלא?
כמובן, תוכלו להשתמש בקמח מלא ואפילו קמח כוסמין!

כמה זמן אפשר לשמור את הבול אורסו במקרר?
כמובן! הם יכולים להחזיק עד 3 ימים אם שומרים בצורה נכונה.

מה עושים עם שאריות של המלית?
תוכלו להכין ממנה פשטידה או אפילו תבנית אפייה של קציצות!

אז מה עכשיו? קחו את המתכון הזה, שתפו אותו ברשתות החברתיות עם החברים שלכם, ותנו להם גם לטעום מההנאה המלאה שבמטבח – בול אורסו מדהימים ועשירים בטעמים. תזכרו, האוכל הוא הדרך שלנו לגשר על הפערים ולהתאחד כמשפחה. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *