אומלט ירקות פשוט וטעים שיפתיע אתכם

"`html

אומלט ירקות מדהים וממכר

אין דבר משגע יותר מלהתעורר בבוקר ולגלות שמתכון לאומלט ירקות שלם ומושלם מחכה לכם! לא סתם אומלט ירקות, אלא כזה שמזכיר את הטעמים של סבתא, זה שיתן לכם סיבה להרגיש באמת חיוניים ומרעננים. האומלט הזה לא רק טעים, אלא גם אגדי בעבודה שלו! הוא עשיר בירקות, עשוי בצורה פריכה מבחוץ ורך מבפנים, ממש נמס בפה. מאז שהכנתי אותו בפעם הראשונה, כולם חזרו לבקש ממני להכין שוב. והיי, גם אתם תוכלו להיות כאלה! אילו המנה הזו באמת היתה שואלת, היא היתה אומרת בחריפות שהיא הכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

האומלט שלנו מושתת על רכיבים טעימים ובריאים, שיהפכו כל ביס לנפלא! הנה מה שתצטרכו:

  • 4 ביצים גדולות
  • 1 פלפל אדום קלוף ופפריקה (חתוך לקוביות קטנות)
  • 1 קישוא קטן קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1/2 כוס תרד קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח وפלפל לפי הטעם
  • גבינת פטה מפוררת לקישוט (לא חובה)
  • עלי בזיליקום לקישוט (לא חובה)

רכיבים חלופיים

אם אתם חפצים בגרסה טבעונית, ניתן להמיר את הביצים בגרסה נוזלית של חומוס או בטחינה. גם למי שרוצה לבשל ללא גלוטן, המתכון הזה כבר נטול גלוטן בעצם! פשוט ותכליתי, זה האומלט שלכם!

שלבי ההכנה

כעת, כשיש לנו את כל הרכיבים, בואו ונמשיך אל שלב ההכנה. אתם בקרוב תהנו מאומלט ירקות מדהים!

  1. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית ומוסיפים את שמן הזית.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים למשך כ-2 דקות עד שהוא שקוף ורך.
  3. מוסיפים את הפלפל ומטגנים לעוד 3 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את הקישוא ומבשלים על להבה נמוכה עוד מרגע שלוש דקות נוספות.
  5. מוסיפים את התרד ומערבבים עד שיתכווץ.
  6. במקביל, בצלחת נפרדת, שוברים את הביצים ומקציפים אותן בקצרה עם מלח ופלפל.
  7. יוצקים את תערובת הביצים למחבת, מכסים עם מכסה ומבשלים על להבה נמוכה לשם הסרת האדים.
  8. לאחר כ-5-7 דקות, כשהאומלט מתחיל להתייצב, ניתן להפוך צד ולהשחימו להמשך מספר דקות.
  9. מגישים עם גבינת פטה מפוררת ועלי בזיליקום לקישוט.

תוספות ושדרוגים אפשריים

האומלט הזה ברמה כזו שאפשר להוסיף עליו כל מיני תוספות! מה החזו? אפשר להוסיף קוביות קטנות של עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או שמיר. למי שאוהב חריפות, ניתן לשים פלפל חריף קצוץ. ואם כבר מדברים על גבינות, גבינת מוצרלה המומסת היא פתרון נהדר! אפשר גם להלביש צלוחית עם טחינה מעל, זה עולה על כל דמיון!

שאלות ותשובות

האם אני יכול להכין את האומלט עם ירקות קפואים?
כן, בהחלט! ירקות קפואים יכולים לשמש כתחליף מצוין במקרה שאין ירקות טריים. הם בהחלט יזכו למקום מכובד באומלט שלכם.

מה עושים אם האומלט לא מתייבש לשני הצדדים?
אם אתם רוצים להשיג אומלט מתקתק במיוחד ומושלם, פשוט כף קטנה של שמן לאחר שהפכתם תעזור לו להתייבש.

האם אפשר להוסיף בשר לאומלט?
בהחלט! קוביות בשר או קציצות לשעבר יכולות להתחבר בצורה אגדי לאומלט, פשוט זכרו להוסיף אותן בשלב מוקדם יותר כדי שיתבשלו כמו שצריך.

האם ניתן להכין את האומלט גם שמעורבבות?
בוודאי! זה עניין של טעם אישי, אם אתם מעדיפים לגוון ולערבב את הכל, אם כך תעשו!

מה אם אני רוצה שהאומלט יהיה יותר אוורירי?
להוסיף קצת מים לשלב הקצפת הביצים עוזר ליצירה היא של אווריריות, באופן כללי, ניתן גם להקציף את הביצים עד שהן מעט קצפית.

מה עם להחליף את הבצל בעשבי תיבול?
בהחלט אפשרי! אפשר גם להחליף את הבצל בעשבי תיבול כמו אורגנו או רוביולה, יוסיפו טעמים נפלאים.

האם אפשר להקפיא את האומלט?
לא מומלץ להקפיא, עדיף לאכול אותו מיד לאחר הטיגון שמתח את הטעמים.

מה אם אני לא אוהב ירקות מסוימים?
אין בעיה, פשוט תחליפו במשהו שאתם אוהבים! האומלט הוא מאוד תכליתי.

האם יש דרכים להוסיף חלבון למנה?
כמובן! ניתן להוסיף טחינה, קוביות טופו, או כל סוג של קטנית שניתן שטף.

איזה סלט הייתי משלב עם האומלט?
סלט רענן על בסיס שעועית ירוקה, קצוצה דק ואספרגוס יהפוך את המנה למלאה ומושגת.

חשוב לזכור, אם אהבתם את המתכון הזה, שתפו את כולם, משפחה וחברים, דרך הרשתות החברתיות שלכם! חיוני שנפיץ טוב לב ורעיונות טעימים! ליצור קשר, לשתף חוויות, הכל עוזר לכולנו לגלות מתכונים משגעים נוספים!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *