אורז עם שעועית ירוקה – המתכון שקל להכין!

אורז עם שעועית ירוקה – מתכון משגע וטעים

במהלך חיי, גיליתי שהאוכל הוא לא רק צורך בסיסי – הוא אמנות בפני עצמה. כשמדברים על אורז עם שעועית ירוקה, אני לא מתכוון למנה רגילה או לשילוב משעמם. מדובר במנה מעלפת, שהיא מדהימה ולא תשאיר אף אחד אדיש. היא מצליחה לרגש, לרגש ולטפוח על השכם לכל מי שיש לו הזדמנות לטעום אותה. לכל אחד מאיתנו יש את המתכונים של סבתא או של אמא, אבל כשמדובר באורז עם שעועית ירוקה, זה בהחלט משהו אגדי שכל אחד צריך לנסות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לפני שנצלול לעולם המופלא של ההכנה, הגיע הזמן להכיר את הגיבורים הראשיים של המתכון שלנו. השילוב של האורז עם השעועית יביא לכם טעמים מושלמים ופשוטים.

  • 2 כוסות אורז מסוג יסמין או ספיישל
  • 1 כוס שעועית ירוקה קפואה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 שיניים שום כתושות
  • 1 כוס מים או ציר ירקות
  • מלח ופלפל טחון לפי הטעם
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה לקישוט

וכמובן, יש לכם את האפשרות לעשות את המתכון הזה בריא יותר על ידי שינוי המרכיבים. למשל, אפשר להשתמש באורז דל פחמימיות או בשעועית טרייה אם יש לכם גישה אליה. חשבו על זה בשבוע הבא, כשהמשפחה תדרוש ארוחה נאה ונימוחה.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתפנות לשלבי ההכנה. אני מבטיח שהמנה הזו תהיה ממכרת, וכל ביס רק יגרום לכם לרצות עוד.

  1. שוטפים את האורז במים במשך כ-5 דקות ומסננים.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ וטוחנים עד שהוא שקוף ועדין.
  4. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים במשך דקה נוספת.
  5. לאחר מכן, מוסיפים את האורז ומערבבים כדי שהאורז יתעטף בשמן ובטעמים.
  6. מוסיפים את המים או ציר הירקות, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.
  7. ברגע שהמים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך למדי במשך 15 דקות.
  8. לאחר 15 דקות, מוסיפים את השעועית הירוקה, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.
  9. מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה למשך 5 דקות נוספות.
  10. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מלמעלה, ולא שוכחים ללקק את האצבעות!

אם אתם מחפשים לשדרג את המתכון הזה, יש המון אפשרויות! תוכלו להוסיף לתוך המנה פרוסות של פלפל חריף למי שאוהב טעמים עזים. אפשר גם לפזר טחינה על המנה, להוסיף אגוזי מלך קצוצים כדי להעניק את הפן הקראנשי, או אפילו לשדרג את השום בפלפל שחור.

שאלות ותשובות

מה ניתן להחליף באורז?
שימוש באורז מלא יכול להיות שינוי מצוין כדי לעשות את המנה יותר בריאה.

האם אפשר להשתמש בשעועית ירוקה טרייה?
בהחלט! פשוט יש לבשל אותה בינתיים במשך יותר זמן.

מה אם אין לי שמן זית?
אפשר להמיר אותו בשמן חמניות או כל שמן אחר שאתם אוהבים.

איפה ניתן לקנות את המרכיבים?
את רוב המרכיבים תמצאו בכל סופר בקלות.

כמה זמן המנה מחזיקה במקרר?
המנה נשמרת היטב עד שלושה ימים במקרר, אם סגורה היטב.

האם אפשר להקפיא את המנה?
כן, תאפשרו לה להתקרר לחלוטין ואחר כך תקפיאו בשקיות אטומות.

מה טעם המנה כשהיא קרה?
המנה עדיין טעימה! זו תהיה ארוחה מצוינת לפיקניק.

האם יש אפשרות לגרסה טבעונית למנה הזו?
אין בעיה. המנה טבעונית על פי ההגדרה, לא כלול בה מרכיבי חלב או מוצרי בשר.

כמה קלוריות יש במנה?
מנה אחת מכילה כ-250 קלוריות, משתנה בהתאם למרכיבים.

האם ניתן להכין את המנה בשיטת בישול אחרת?
כמובן! ניתן לבשל את המנה בסיר לחץ או אפילו במיקרוגל.

לסיום, אם הכנתם את המתכון הזה, אני ממליץ לכם לשתף אותו עם חברים ושכנים! המנה הזו היא הכי טעים שיש, וכולם צריכים ליהנות ממנה. המפגש סביב השולחן עם האורז ושעועית ירוקה יכול להיות באמת משהו אגדי! שתפו אותנו ברשתות החברתיות ואל תשכחו לספר איך יצא לכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *