אורז קוקוס מדהים עם תיבול משגע – עושים טוב בזמן אוכל
מי פה אוהב אוכל שמקפיץ אותנו למקומות קסומים בחופשות Tropical? אם גם אתם חובבים את הטעמים האקזוטיים והמרעננים, אתם בטח מכירים את השם אורז קוקוס. מדובר במנה אגדי, שנמסה בפה ומביאה איתה טעמים שמעוררים את כל החושים. מהפעם הראשונה שתתענגו על האורז הזה, תגלו שהוא אחד מהמטעמים הכי טובים שיש, פשוט קשה להפסיק לאכול ממנו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, כדאי לדבר קצת על המרכיבים הייחודיים שהופכים את האורז קוקוס למעלף. כל רכיב תורם בהרבה יותר מהטעם – הוא מביא את הסיפור, את המסורת ואת הבית של סבתא. אז מה אנחנו צריכים?
- 2 כוסות אורז יסמין או בסמטי (אורז טוב יבטיח שהתוצאה תהיה מושלמת)
- 1 קופסה (400 מ"ל) חלב קוקוס
- 1 כוס מים (או יותר, אם האורז ידרוש את זה)
- 2 כפות סוכר חום (למתיקות מדהימה ומסמיכה)
- 1/2 כפית מלח (כדי להביא את הטעמים לכל שיא)
- 1/2 כפית קינמון (שדרגו את הטעם המהפנט)
- קוקוס מגרר (אופציונלי) – לקישוט שמעורר תיאבון
- פירות טריים כמו מנגו או אננס (שידרגו את המנה באופו בלתי רגיל)
אם אתם שואלים את עצמכם אם יש גרסה טבעונית או ללא גלוטן, אתם יכולים להיות רגועים – הכל בסדר. אלא אם כן בחרתם סוכר עם רכיבים לא טבעיים, כל מה שפה מתאים גם לטבעונים. בשביל גרסה ללא גלוטן, פשוט תוודאו שהאורז שלכם אינו מכיל גלוטן – רוב האורזים הטבעיים לא בעייתיים.
שלבי ההכנה
עם כל כך הרבה טעמים מלאי חיים, הגיע הזמן לגלות איך להכין את המתכון הזה! בואו נתחיל בקסמים במטבח.
- שמים את האורז בקטרה, שוטפים אותו היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
- מניחים בסיר קוטר בינוני את האורז, חלב הקוקוס והמים.
- מוסיפים את הסוכר, המלח והקינמון, מערבבים בעדינות.
- מביאים לרתיחה על חום גבוה, ואז כי זה רותח, מעבירים לאש נמוכה ומכסים את הסיר.
- מבשלים במשך כ-15-20 דקות עד שהאורז מתרכך והנוזלים נספגים.
- מכבים את הלהבה ומניחים לאורז לשבת מכוסה כ-10 דקות נוספות.
- לאחר מכן פותחים את הסיר ומפזרים קמצוץ קוקוס מגרר וכמה פירות טריים על גבי האורז.
- מגישים חם ומניחים לסועד אכול עם חיוך מענג.
הכנתם את התבשיל מדהים! עכשיו אתם יכולים להגיש אותו עם תוספות עונתיות שונות ואתם לא תאמינו כמה הוא טעים!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אוהבים לשדרג? תחפשו עוד טעמים שמסע המיוחד שאתם עוברים עם המנה הזו. תוכלו לנסות להוסיף תבלינים כמו ג'ינג'ר כדי לקבל המון טעמים חמים. נסו גם לשלב עם אגוזים קצוצים כמו קשיו או שקדים לתוספת קראנצ'ית. ורגע – פירות כמו רימונים נותנים טאץ' של מתיקות ורעננות!
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש באורז אחר?
מאוד. אורז נטול גלוטן כמו אורז עגול או אורז חום יעשו עבודה טובה, אבל חשוב לוודא שהתוצאות יהיו כמצופה.
כמה זמן ניתן לשמור את האורז קוקוס במקרר?
אורז קוקוס במקרר יכול להחזיק מעמד כ-3-4 ימים – תלוי כמה מהר אתם זוללים!
האם ניתן להקפיא את האורז קוקוס?
בהחלט! אם תשמרו אותו בקופסה אטומה, הוא יחזיק מעמד בסביבות חודשיים במקפיא.
האם אפשר להכין את המתכון הזה בפריזר?
כן. השיטה היא כמובן לקלוט את האורז ביחד עם הנוזלים ולבשל עד שהאורז יתרכך. לאחר מכן, יוצרים קופסאות אישיות לגמה אחסנה נוחה.
איך יש לי מה לעשות עם שאריות של חלב קוקוס?
אתם יכולים להשתמש בו במתכונים שונים כמו קרם קפה, מרקים או אפילו בשייקים.
מה אפשר לעשות עם האורז קוקוס הזה כאפריטיף?
האורז קוקוס הזה מושלם בכל מסיבה כמו תוספת למנות עיקריות, או כבסיס לקרפצ'יו פירות טפיללי.
עם מה להגיש את המנה הזו?
כמו עם כל אישה, —- זה הקור של המנה. אפשר להגיש עם ביצה רכה, טופו מבושל או בשר צלוי.
איך מתקנים את האורז אם הוא יצא דביק?
פשוט שימו עליו מעט מים וסירו, לפני שהאורז מסרב להירקב.
כמה סוכר לשים?
למרות שזה תלוי בטעמים האישיים שלכם, השלוש מספיקה לרוב בשביל מתיקות נבעשת בין הפירות.
נסו את המתכון המדהים ותראו איזה טעמים מדהימים ומעלפים יכול להיות בעבורכם! שתפו את הכיף עם חברים ברשתות החברתיות, ותיהנו מהאורז קוקוס שלכם!