"`html
בלינצ'ס הונגרי – מתכון אגדי שתרצו ללקק את האצבעות!
ישנם רגעים בחיים בהם האוכל מפגיש אותנו עם זיכרונות מיוחדים, ובדיוק כמו בלינצ'ס ההונגרי – מנה שהיא גם ניחוח מהעבר וגם טעם של הווה. דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את המקרר, מוצאים קיסמי באונטי חם, עם מילויים מתוקים או מלוחים, וכל מה שאתם רוצים זה לשבת עם חברים, לקרוא מסעדה מדליקה ולהתענג על כל נמס בפה. זה הזמן שאנחנו פובלים להכין את המנה המושלמת – מתכון שכולם יזכרו, מתכון שיכנס ללב. זה ממש מדהים! אז בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מניות: 8-10 בלינצ'ס
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבלינצ'ס ההונגרי המושלמים, נזדקק למספר רכיבים שאולי כבר יש לכם בבית. השילוב של כל החומרים הללו יוצר טעמים מעלפים שיעבירו אתכם במנה שהם מושלמים.
- 2 כוסות קמח חיטה (אפשר גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 2 כוסות חלב
- 4 ביצים
- 4 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון (תשדרגו את הטעם)
- חמאה מסוכרת או שמן זית לטיגון
- למילוי: 500 גרם גבינת ריקוטה או גבינת מסקרפונה (מלאה במרקם נימוח)
- 1/2 כוס סוכר (המגניב שלה)
- 1 ביצה
- 1/2 כפית תמצית וניל (כי מה לא הולך עם וניל?!)
שלבי ההכנה
לאחר שהכנו את כל הרכיבים, ממשיכים ליצור את החוויה המושלמת.
- נכניס לקערה את הקמח, הסוכר, המלח והקינמון – נבצע ערבוב טוב עם מטרפה.
- נוסיף את החלב וביצים – המשיכו לערבב היטב עד שהבלילה חלקה.
- נסנן את הבלילה בעזרת מסננת כדי שהתערובת תהיה אוורירית.
- נחמם מחבת עם מעט חמאה או שמן, ונשפוך כף של בלילה למרכז המחבת.
- נטגן כ-2-3 דקות עד שהקצוות מתחילים להתייצב, ואז נגזרים את הבלינצ'ס ונופפים אותם לצד השני.
- מדי פעם נבדוק שהן לא שורפות – אחרי כל בלינצ'ס, כדאי למרוח עוד חמאה כדי להבטיח טעם מעלף.
- נחזור על התהליך עד שכל הבלילה מתכלה.
- בינתיים, נתחיל בהכנת המילוי – הוציאו כל רכיב שמיועד למילוי לקערה ומערבבים יחד עם הגבינה, הסוכר, הביצה ותמצית הווניל עד שהתערובת מתאחדת.
- נמלא כל בלינצ'ס בכף מהמילוי ונסגור אותו כמו מעטפה.
- נשוב על התהליך עד שהבלינצ'ס ממולאים.
- מטגנים את הבלינצ'ס הממולאים 2 דקות מכל צד עד הזהבה נאה.
- מגישים עם אבקת סוכר מעל – מעדן שממכר!
אפשרויות שדרוג
הבלינצ'ס ההונגריים יכולים ליהנות ממילויים שונים, ואפשר לשדרג אותם כמו שאף אחד לא ציפה. למשל:
- מילוי של שוקולד מריר או גבינת קוטג' עם דובדבנים מיובשים – פשוט והולך מדהים!
- שדרוג עם רוטב קרם קוקוס או טחינה להענקת טעם חדשני ובריא.
- להכין בלינצ'ס מלוחים עם גבינה פטה, תרד ועגבניות – שעה משגעת!
שאלות ותשובות
מה ניתן לעשות עם הבלינצ'ס המיותרים? אפשר להקפיא את הבלינצ'ס הממולאים – הם יחזיקו מעמד חודשיים במקפיא. פשוט תחממו אותם בתנור וכבר תרגישו כמו מסעדה!
האם ניתן להכין בלינצ'ס טבעוניים? בהחלט! אפשר להחליף את הביצים בטחנת זרעי פשתן או ב.ן.ה, והחלב – בכל חלב צמחי כמו חלב שקדים או סויה.
מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את הבלינצ'ס? ניתן להגיש את הבלינצ'ס חם עם אבקת סוכר ופירות טריים – לפינוק בלתי נשכח!
האם המתכון קשה? אין צורך להיות שף מקצועי! כל אחד יכול להכין את המתכון בקלות – לנצח! מעט סבלנות תביא לתוצאות מדהימות.
כמה זמן לוקח להכין בלינצ'ס? אנחנו מדברים פה על זמן הכנה של 30-40 דקות, תלוי עד כמה אתם מהירים במטבח.
מה כדאי לשתות לצד הבלינצ'ס? תה חם עם דבש או מיץ תפוזים סחוט טרי – הם ישלימו את החוויה בצורה מושלמת.
האם אני יכול להכין את הבלינצ'ס גם בסוף שבוע? כמובן! בלינצ'ס הוא מאכל מושלם לכל אירוע, ולא רק לבוקר.
איזה רוטב מתאים לבלינצ'ס? רוטב שוקולד מריר או רוטב פרי כגון פירות יער יוסיף טוויסט נעים.
האם ניתן להשתמש במילוי אחר? בוודאי! גבינת מסקרפונה, רוטב פירות או פירות יבשים – השמיים הם הגבול!
האם יש טיפים לשיפור המלית? הוספת מעט צ'ילי או קינמון למילוי תיצור טעמים מדהימים ומפתיעים!
אז יאללה, אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף עם חברים, להפיץ את האהבה ולקחת את הבלינצ'ס ההונגריים לרמות חדשות. בתיאבון!
"`