איך להכין בשר ראש בסיר לחץ בקלות ובמהירות

מתכון מדהים לבשר ראש בסיר לחץ

מי לא אוהב לבשל ולפנק את המשפחה במנה עשירה, חמה ומלאה בטעמים? הבשר ראש בסיר לחץ הוא מנה שעושה פלאים במטבח, ומספקת חוויה קולינרית מעלפת. כשאתם פותחים את המכסה, תיחשפו לריח ממכר שימשוך את כולם למטבח. מראה הבשר הנימוח והטעמים העזים פשוט ישגעו אתכם – ואפילו את האורחים שתשכרו לקראת ארוחה מיוחדת. כשכל המהות נשמרת בתוך הכלי הסגור, מדובר במתכון אגדי שנחוץ לכל חובבי הבשר.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, למי המתכון מספיק

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 90 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-6 מנות

הרכיבים הדרושים

הנה רשימה מפורטת של מה שנצטרך כדי ליצור את המנה המדהימה הזו. שימו לב, שהשילובים של המרכיבים הם לא סתם – הם יוצרו במשך שנים רבות והם מקנים למנה את הטוויסט הייחודי שלה. אתם לא תאמינו עד כמה זה יהיה טעים!

  • בשר ראש (1 ק"ג, חתוך לחתיכות באורך 5 ס"מ)
  • שמן זית (3-4 כפות)
  • בצל גדול (חתוך לקוביות)
  • גזר (2 חתוכים לעיגולים)
  • שום (5 שיניים קצוצות)
  • תימין (2 כפיות, יבש או טרי)
  • פפריקה מתוקה (1.5 כפיות)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מים (1 ליטר)
  • רוטב סויה (2 כפות)
  • תפוחי אדמה (3, חתוכים לחתיכות גסות)

אפשרויות חלופיות? בוודאי! אתם יכולים לבחור לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית עם תחליפים כמו טופו או סייטן, או ללכת על בשר עוף אם אתם מעדיפים משהו קל יותר. פשוט שימו לב לזמן הבישול שצריך להשתנות בהתאם.

שלבי ההכנה

ולעכשיו, הגיע הזמן להתחיל לבשל. השלבים פשוטים ומדויקים, כך שתוכלו לשמור על ריכוז ומכאן אפשר להרגיש את הטעמים מתחילים להתמזג!

  1. מחממים את שמן הזית בסיר לחץ על חום גבוה.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שישתנה צבעו וישחים.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים למשך דקה נוספת.
  4. מכניסים את הבשר לסיר ומטגנים מכל הצדדים עד שיתפוס צבע.
  5. מוסיפים את הגזר, הפפריקה והתימין, ומערבבים היטב.
  6. יוצרים מקום במרכז הסיר ומוסיפים את רוטב הסויה.
  7. ממלאים במים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  8. סה"כ זמן בישול: מבשלים בסיר לחץ למשך 90 דקות.
  9. בשלב האחרון, לאחר סיום הבישול, פותחים את הסיר בזהירות ומוסיפים את תפוחי האדמה. סוגרים ומבשלים לעוד 10 דקות נוספות.
  10. מגישים חם ומקשטים עם עלי תימין טריים, אם יש לכם.

תשמעו, התהליך הזה הוא פשוט מדהים. טעמים מתפרצים וכולם ירגישו את האווירה הקסומה שנוצרה במטבח שלכם.

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

אין גבול לדמיון כשמדובר בשדרוגי מתכונים. תוכלו להוסיף ירקות קיץ כמו קישואים או חצילים כדי להעניק צבע וטריות. אפשר גם לגרר מעט גזר על מנת להוסיף מתיקות לחיך.

מאפרים את המנה עם טחינה גולמית, ואפילו ניתן להוסיף כף של חומץ בלסמי לקבלת טעם חמוץ ומרענן. עכשיו, כשאתם שאתם מדהימים לא פחות מהמנה הזו, השמיים הם הגבול!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המתכון הזה בסיר רגיל? בהחלט! פשוט תצטרכו לבשל במשך כ-2.5 שעות, עד שהבשר יתמוסס בפה. המפתח הוא סבלנות.

מה אפשר לעשות אם אין לי סיר לחץ? כמו שציינתי, אפשר לבשל בסיר רגיל או אפילו להשתמש בטאבון. אפשרויות הבישול רבות, כל אחת תיתן טעמים קצת שונים.

האם ניתן להקפיא את המנה לאחר ההכנה?ודאי! המנה הזאת אפילו מסתדרת יותר טוב אחרי שהיא קפואה. פשוט חכו עד שהיא תתקרר ולאחר מכן הקפיאו בשקיות ניילון.

האם זה בריא? כמובן! הבשר מכיל חלבונים ומינרלים, ויחד עם הירקות נוצר לנו מנה מאוזנת מאוד.

איך ניתן לאחסן שאריות בצורה נכונה? שמרו את השאריות בקופסה סגורה במקרר למשך 3 עד 4 ימים. אל תדאגו- זה יהיה אפילו יותר טעים ביום השני.

אפשר להשתמש במרכיבים אחרים כמו פרפר או צלעות? יכול להיות מצוין! כל בשר עשיר בטעמים ייתן את התוצאה הרצויה.

איך יודעים אם הבשר מוכן? משך הבישול הוא הדרך הטובה ביותר לדעת, אבל אם הוא מתמוסס בקלות, זה סימן מעולה!

איזה סלט יכול להתאים למנה הזו? סלט ירקות מרענן עם רוטב לימון-שום יכול להתאים בצורה מושלמת!

אפשר להוסיף מתבל או חריף למנה? בהחלט! תוספת של צ'ילי או מתבל ייחודי תעשיר את הטעמים ותקצר חמימות-הבשר.

מה צריך לבדוק לפני שמתחילים לבשל? בדקו שהסיר שלכם בידיים טובות ומזג המורכבות מוכן – וכמובן, שהמרכיבים לידכם!

אל תשכחו לשתף את המתכון המיוחד הזה עם חברים בסושיאל מדיה, אתם לא רוצים שהם יחמיצו את הלהיט המדהים הזה! בואו נביא את הטעמים המושלמים של הבשר ראש לסעודות שלנו.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *