איך להכין חציל כבוש בקלות ובמהירות

חציל כבוש – המתכון המדהים והאגדי שיעשה לכם חיים מושלמים

תארו לעצמכם שאתם יושבים ליד שולחן ערוך עם מבחר מאכלים, ובמרכזם קערת חצילים כבושים שזוהרים באור יפה. ברגע שמגישים את החצילים הכבושים, מיד מתחילים ריחות משגעים לעלות באוויר. חציל כבוש הוא לא סתם מאכל – הוא נשמה של שולחן, מענג את החיך ומפיץ אהבה בכל ביס. אתם תגלו כאן מתכון לא רק שהוא ממכר אלא גם קל להכנה – כזה שכל אחד ואחת יכולים לקחת עליו על עצמם את האתגר.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • סך הכל זמן הכנה: 30 דקות (לא כולל זמן ההכנה וההמלחה)
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

בשלב הזה, עליכם להיות מוכנים עם כל המרכיבים הנדרשים למנה הזאת. מדובר במרכיבים בסיסיים שככל שתעבדו איתם יותר, כך תבינו את הפוטנציאל העצום שלהם.

  • 2 חצילים גדולים
  • 1/2 כוס מלח גס
  • 3 כוסות מים
  • 1/2 כוס חומץ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • קצת פלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

כמו שאתם רואים, מדובר במרכיבים פשוטים שמגיעים לארוחה בריאה והכי טעימה שיש. לצמחונים ולאנשים הרגישים לגלוטן, המתכון הזה הוא מושלם!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לכם את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בתהליך המופלא של הכנת חציל כבוש. מעכשיו כל שלב שלכם חשוב ליצירת המנה המושלמת!

  1. חותכים את החצילים למשולשים או פרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ.
  2. שמים את החצילים בקערה ונועצים בהם את המלח הגס. עושים זאת כדי להוציא מהם את מרירותם.
  3. לאחר שתי שעות, מסננים את החצילים ומסלקים את הנוזלים שהם שחררו.
  4. מכניסים את החצילים לסיר עם מים רותחים ומבשלים במשך 10 דקות.
  5. מסננים שוב את החצילים, מניחים להם להתקרר.
  6. בקערה נפרדת, מערבבים את החומץ, שמן הזית, שום, כמון, פפריקה ופלפל שחור.
  7. כשחצילים התקררו, מעבירים אותם לקופסה סטרילית ומוזגים עליהם את התערובת.
  8. מכניסים למקרר להשריה למשך 24 שעות.

אופציות חלופיות

למי שמעוניין בגרסה טבעונית של המנה, ניתן להחליף את שמן הזית בשמן קוקוס, כך שהמנה תישאר בריאה כמו שהיא. ואם אתם רוצים לשדרג את הפיקנטיות, אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ לתערובת.

שדרוגים ותוספות

כדי להפוך את החצילים שלכם לאלי-מייט בשולחן, הנה כמה רעיונות לשדרוג:

  • הוספת כמה קוביות עגבנייה יוצרות טעם טרי ונשדרגו את המנה.
  • למי שאוהב חסה – המון עלי חסה קצוצים עם החצילים יוסיפו קרנצ'יות ואנרגיה למנה.
  • שילוב של כמה אגוזים קצוצים כמו פקאנים או אגוזי לוז מוסיף טעם עשיר.
  • לגרסה מתוקה, מוסיפים כמה צימוקים לקערה.

שאלות ותשובות

איזה סגנון חצילים הכי טוב לשימוש במתכון זה?
חצילים סגלגלים בדרך כלל מתאימים יותר למרקם ולתהליך ההקטנה. אם אתם רוצים לקבל חצילים שבסוף יהיו רכים ולא מרירים, אז הם הבחירה הטובה ביותר.

האם ניתן למקם את החצילים הכבושים במזון קפוא?
לא. חשוב לשמור על הטעם והמרקם, ולכן החצילים הכבושים צריכים לשמור במקרר.

אם אין לי חומץ, מה ניתן לשים במקום?
אפשר לנסות לכתוב יוגורט סמיך עם עקרון חומצי. כדאי לשים לב שהטעם יהיה שונה אבל ייתן חמיצות.

מה לעשות אם החצילים עדיין מרירים?
תנו להם עוד כמה שעות של המלח, או נסו להחליף מלח גס במלח שולחן במהלך ההכנה.

האם אני יכול להשתמש בחצילים בגריל במקום מבושלים?
בהחלט כן! חצילים בגריל יוסיפו מכוילה מעושנת ויוצרים מתכון אחר לגמרי.

מה יקרה אם אני אשאיר את החצילים במרינדה יותר מ-24 שעות?
הטעם עשוי להתעצם, אבל החצילים יקבלו מרקם רך מאוד, כך שצריך לאזן את ההשריה לפי טעמכם.

איזה חצילים כדאי לרכוש?
כשאתם רוכשים חצילים, דאגו לבחור חצילים שנראים מתוחים ומבריקים, כי הם צעירים ומרעננים.

איך אני יודע אם החצילים הוכנו כמו שצריך?
אם החצילים רכים, מבריקים ומזוגגים, זה אומר שכבר עשו את העבודה.

כמה זמן ניתן לשמור חצילים כבושים במקרר?
בדרך כלל, חצילים כבושים יכולים להחזיק את עצמם במקרר למשך שבועיים.

האם חצילים כבושים בריאים?
בוודאי! הם מכילים חומרים נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ויטמינים רבים, מה שהופך אותם לרעיון בריא לשילוב בתפריט שלכם.

אז למה אתם מחכים? קחו את עצמכם בהתלהבות ושתפו את המתכון עם: חברים, בני משפחה וכל מי שאוהב לאכול אוכל מדהים. החיים קצרים – תחפשו חוויות טובות, והחצילים הכבושים האלה הם אחת מהן!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *