לגלות את הקסם של חריימה טוניסאי
מה אם הייתי אומר לכם שהמנה הזו יכולה לשדרג לכם את כל הארוחה ולגרום לאורחים שלכם להרגיש כאילו חזרו בזמן לסעודה בבית סבתא? החריימה הטוניסאי, עם רוטב העגבניות המתובל שלה והדג הנימוח, הוא אחד מהמאכלים שאי אפשר לעמוד בפניהם. כאשר אתם תתנסו בו, תגלו שהוא גם פשוט מאוד להכנה, וכשנודע לכם שהתוצאה היא מנה מדהימה שממכרת ממש, תשמחו לדעת שגם אתם יכולים להיות השפים של הבית!
זמן הכנת המתכון: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שאתם מתחילים, חשוב להרגיש את הטעמים, את הניחוחות, ולהבין את הסיפור שמאחוריהם. החריימה הטוניסאי שלנו עשויה מרכיבים פשוטים אך איכותיים, שמביאים לידי ביטוי את התרבות העשירה של מטבח תוניסאי. אז בואו נבדוק מה בדיוק דרוש לנו:
- 1 ק"ג דג (דג אמנון או דג סול מושלם) חתוך לסטייקים
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 שיני שום כתושות
- 4 עגבניות בינוניות מרוסקות (או 1 קופסה של עגבניות קצוצות)
- 2 כפות שטוחות שטוחות פפריקה מעושנת
- 1 כפית כמון
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 אך סוכר (כדי לאזן את החמיצות)
- 2 כוסות מים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חצי כפית חריף באם אוהבים (לא חובה)
מרכיבים חלופיים
כמובן, לכל אחד מאיתנו יש את הטעמים האישיים שלו. אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את הדג בפלפלים או חצילים קלויים שיעניקו טעם מעשן! כמו כן, מומלץ לערבב עם מוצרים ללא גלוטן – פשוט עקבו אחרי המתכון, אבל בחרו בקמח תפו”א או קמח אורז לרוטב.
שלבי ההכנה
כעת אחרי שהכנתם את כל המרכיבים, הגיע הזמן לגלות את הכישורים שלכם במטבח. זוהי הדרך להכנת החריימה הטוניסאי המהמם:
- מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ורך.
- מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות לקדירה ומערבבים היטב.
- מתבלים בתבלינים – פפריקה, כמון, ומעט מלח ופלפל.
- מוסיפים מים וכף סוכר ונותנים לרוטב להתבשל 10 דקות על חום נמוך.
- כאשר הרוטב בעבע, מוסיפים פנימה אתרים דין.
- פורסים את הדגים ומניחים בעדינות ברוטב, מבשלים עוד 20 דקות עד שהדג מתבשל.
- קורעים את מה שנשאר מהכמון ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה מעל – וזה הזמן להתרגש!
ועכשיו, כשנהיה מוכן, נדבר רגע על התוספות. לא משאירים את החריימה ככה באללה שום דבר! לצד החריימה משגעת זו תוכלו להגיש לחם פרנה או אורז לבן שיקבלו את כל הרוטב הנפלא. אפשר גם להוסיף חמוצים בצד כדי לתת קונטרסט חגיגי – באמת אגדי!
שדרוגים ותוספות
הנה כמה רעיונות שאפשר להוסיף על החריימה שלנו:
– תוספת של פירורי לחם קלויים לתיבול.
– אבוקדו, ליצירת טקסטורה מגוונת.
– טחינה מלמעלה, שנותנת טוויסט מעניין.
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת מתי הדג מוכן ?
כשהדג מתפורר בקלות עם מזלג, זאת אומרת שהוא מוכן. זה כמו פורקן כל כך נעים!
אפשר להכין מראש את החריימה ?
בוודאי! היא משגעת גם ביום למחרת. רק חמים אותה על חום נמוך לא לאבד את הטעמים.
האם אפשר להקפיא את החריימה ?
כן, ניתן להקפיא אותה. פשוט קפצו אותה לכלים מסודרים ואז שימו במקפיא. חפשו לאחסן במנות כדי להפשיר לפי הצורך.
האם צריך להשתמש בדג טרי או קפוא ?
גם וגם. אם יש לכם דג טרי איכותי במקרר, אל תהססו! אבל דג קפוא יכול לעבוד מצוין.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את החריימה ?
סוגרים היטב בכלי אטום ושומרים במקרר. להנות ממנה עד 3 ימים.
האם אפשר לשים ירקות ברוטב ?
כמובן! גזר, קישואים, או סלק בהחלט יוסיפו קסם נוסף.
מה ההמלצה להגשה ?
שימו את זה עם אורז לבן חם, דרכו יוכל לשאוב את כל המסה המתוקה.
למה הסוכר חשוב כאן ?
הסוכר מאזן את החמיצות של העגבניות – זה ישדרג את הטעם לגמרי!
מה אני יכול להגיש בצד ?
חלה רכה או טחינה הן אופציות מצוינות שאפשר לשלב.
מה אם אני לא אוהב חריף ?
אין בעיה, פשוט השאירו את החומרים החריפים בצד, החריימה תהיה משגעת אפילו בלעדיהם!
אז לא ניתן להשאיר את החריימה המדהימה הזו לבד! שתפו אותה ברשתות החברתיות והפכו להיות השפים של הערב. תנו לאנשים לדעת שהתענוג הזה קיים, וחלקו את האהבה למאכלים שאוכלים מכל הלב. כל הכבוד!