איך להכין טופו שניצל קריספי בקלות בבית

הפתעה במטבח: טופו שניצל מדהים!

אם אתם חובבי שניצלים ובאותו הזמן גם אוהבי בריאות, הגעתם למקום הנכון. טופו שניצל הוא לא סתם מתכון; הוא מתכון אגדי שבשילוב נכון יוצר מנה שמרשימה לא רק את העיניים, אלא גם את החיך. ממרכיבים פשוטים תוכלו ליצור מנה שמשגעת את כל מי שטועם ממנה, ולא תאמינו כמה היא קלה להכנה. רוצים לגלות איך להכין את השניצל הזה? אנחנו כאן בשבילכם!

שעת הכנה, רמת קושי, וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

כדי להכין טופו שניצל בריא ומושלם שתשמחו לשרת לשולחן, אנחנו צריכים את המרכיבים הבאים:

  • 400 גרם טופו קשה
  • 1 כוס קמח חומוס (אפשר גם קמח רגיל אם אתם לא בגלוטן)
  • 1/2 כוס ממשקה סויה
  • 1/2 כוס פרורי לחם (אפשר לשדרג פרורי לחם של פריזאי או קמח שקדים אם אתם רוצים לחיזוק הטעם)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח הים
  • 1/2 כפית כורכום
  • שמן לטיגון (סוגים מומלצים: שמן זית או שמן קוקוס)

מרכיב חלופי? חסר לכם קמח חומוס? אתם יכולים להשתמש בקמח תפו”א או סובין שיבולת שועל, והתוצאה תהיה מדהימה לא פחות.

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, בואו נתרכז בפרטים הקטנים שיביאו לתוצאה המושלמת. אז מה עושים?

  1. יש לחתוך את הטופו לשניים ולייבש אותו בעזרת נייר סופג כדי להסיר את עודפי הלחות.
  2. ליצור תהליך את המערכה: בקערה ראשונה לערבב את הקמח עם התבלינים, בקערה שנייה לשפוך את מימי הסויה ובשלישית לשים את פרורי הלחם.
  3. לטבול כל פרוסת טופו בקמח, לאחר מכן במים הסויה ולבסוף בפרורי הלחם.
  4. לחמם שמן במחבת על חום בינוני.
  5. לטגן את הטופו עד שיתקבל צבע זהוב וריח מגרה, כ-3-4 דקות מכל צד.
  6. להעביר את השניצלים הנפלאים לנייר סופג לניקוי עודף השמן.
  7. לשדרג עם סלט ירוק, צ'יפס אפוי או רוטב מנגו צדדי להפתעה!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

מדהים לגלות עד כמה אפשר לשדרג טופו שניצל. אתם יכולים להוסיף מגוון של רטבים, כמו רוטב חרדל עם דבש או רוטב צ'ילי מתוק. כמו כן, נקניקיות פלפלים קלויים יכולות להוסיף עוד טעם. תשקלו גם לשתף עם חברים את המתכון – זה אחד המתכונים הלא-מאמינים שצריך לנסות!

שאלות ותשובות

מה היתרונות הבריאותיים של טופו?
טופו מלא בחלבון, דל בקלוריות ולא מכיל כולסטרול. הוא מתאים לצמחונים, טבעונים ואנשים המעוניינים במזון בריא.

האם אפשר להכין טופו שניצל מראש?
כן, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. לפני ההגשה ניתן לטגן שוב כדי לחמם ולשחם את השניצל.

האם טופו מתאים לילדים?
בהחלט! טופו טעים, נעים למגע ואפשר להכיר לילדים דמויות שונות דרך האוכל. ניתן להציע להם להכין יחד איתך.

מה לעשות אם איני אוהב טופו?
אפשר לנסות להכין את המתכון עם חזה עוף פרוס דק במקום טופו. תמיד כדאי להתנסות, אפשר גם לנסות דג!

אילו מנות ניתן להגיש לצד טופו שניצל?
אפשר להגיש סלט ירוק מרענן, רטבי דיפ כמו רוטב יוגורט עם זעתר, ולא לשכוח גם צ'יפס אפוי.

איך לדעת מתי השניצל מוכן?
הטופו צריך להיות קראנצ'י וזהוב מבחוץ רך מבפנים. תוכלו לבדוק על ידי לחיצה על השניצל או חיתוך אחד.

מה לעשות אם כל המרכיבים לא במלאי?
אם חסר מרכיב, אפשר לנסות להשתמש בחלופות אחרות. קמח תפו”א או תחליפי לחם יכולים לשדרג.

האם אפשר לאפות את השניצל במקום לטגן?
כן! פשוט הניחו את השניצלים בתבנית אפייה עם מעט שמן על טמפרטורה של 200 מעלות למשך 20-25 דקות.

איך ניתן להוסיף חריפות למתכון?
חשוב להוסיףי פלפל חריף יבש לתערובת הקמח או לשים ליד רוטב חריף כמתלווה לשניצל.

האם טופו נחשב טבעוני?
כן, טופו עשוי בעיקר מסויה, ולכן מדובר במרכיב בסיסי מצוין עבור תזונה טבעונית.

אם המתכון המשגע הזה עורר בכם רעב, ואני בטוח שהוא כן, אל תהססו לשתף אותו עם חברים שלכם ברשתות החברתיות! זהו מתכון מושלם שכיף לבשל וליהנות ממנו יחד. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *