איך להכין טריאקי ביתי פשוט וטעים בקלות

מתכון טריאקי ביתי – מתכון מדהים שיגרום לכם להתאהב!

לאחר שנסענו ליפן, חזרנו עם טעמים, ריחות וקסם של מקום שלא ניתן לשכוח. אחד מהדברים שהכי התאהבנו בהם היה רוטב הטריאקי המופלא. הגענו למסקנה חד משמעית – מוסיפים אותו להכל! מה שאנחנו הולכים להכין עכשיו זו גרסה ביתית, מדהימה, ממכרת, מושלמת, ואפילו משתלמת – טריאקי ביתי שיהיה משגע על כל מנת עוף או ירקות.

זמן הכנת המתכון: 15 דקות. רמת הקושי: קל. מספיק ל-4 מנות.

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 5 דקות
  • רמה: קל
  • מנות: 4

הטריאקי הבית שלנו מדהים כי הוא מתבסס על מתכון קלאסי של סבתא יפנית, אך עם טוויסט שיגרום לכם להרגיש כמנהלי מסעדה! תחשבו על רוטב מתוק-מלוח שמדבק את מרכיבי המנה זה לזה, מה שמייצר טעם אגדי שמשאיר אתכם ללקק את האצבעות.

הרכיבים הדרושים

  • ¼ כוס (60 מ"ל) סויה איכותית
  • ¼ כוס (60 מ"ל) מים
  • 3 כפות סוכר חום כהה
  • 2 כפות מירין (יין אורז) – אפשר להחליף בחומץ תפוחים
  • 1-2 קליפת ג'ינג'ר מגורר
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שטוחות קמח תפו”ח או קמח תפו”ח
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף שומשום קלוי (לא חובה, אבל מוסיף חן)
  • אפשרות להוסיף: רוטב צ'ילי חריף לפי הטעם (לרעבים הצעירנים שביניכם!)

הערה על מרכיבים חלופיים

אם אתם מעדיפים לגרסה טבעונית, ממש קל להחליף את המרכיב של העוף או הבשר בירקות כמו קישוא, פטריות, או טופו. טופו וירקות סויה יתפסו את כל הטעמים המהממים של הרוטב! לרוטב גם אפשר להשאיר את הסויה ללא גלוטן בעזרת סויה על בסיס קוקוס.

שלבי ההכנה

  • שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ורחב.
  • מערבבים עם מקל עץ עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין ושאר המרכיבים מתאחדים.
  • מבשלים על חום בינוני ומערבבים מדי פעם במשך כ-5 דקות.
  • ברגע שהרוטב מתחיל לבעבע, מורידים מהכיריים.
  • אם רוצים מרקם סמיך יותר, מוסיפים מעט מקמח תפו”ח שמומס במים ומערבבים בהדרגה.
  • מניחים לרוטב להתקרר במשך 5 דקות.
  • מעבירים לכלי זכוכית ומאחסנים במקרר, שם הוא יכול להחזיק מעמד עד שבועיים.

טיפים לאחר ההכנה

לאחר שהכנתם את הרוטב, מומלץ לנסות לקשט את המנה עם שומשום קלוי מעל. זה מוסיף לא רק טעם אלא גם צבע! בנוסף, הנכם יכולים לשמור כמות קטנה גם על מנת לשדרג סלטים, דגים ובשרים על האש.

תוספות ושדרוגים

– אפשר לשדרג את הרוטב על ידי הוספת מיץ תפוזים או אננס שיתן חמיצות מתוקה.
– מוסיפים פלפל חריף קצוץ או רבע כפית של פפריקה מעושנת כדי לייצר טעמים מדהימים.
– שדרגו את המנות שתקשו להמיר לטריאקי עם רטבים מתוקים נוספים כמו רוטב אולנז.
– אם ברצונכם להכין גרסה עם יותר ירקות, תוסיפו ברוקולי, גזר או קישוא לקדירה וואסאל שנראית ללקק את האצבעות!

שאלות ותשובות

מה חשוב לדעת על סויה?
סויה היא מקור מצויין לחלבון, אך יש להשתדל לבחור סויה איכותית ועם מינימום חומרים משמרים. זה חשוב לבריאות שלנו.

אפשר לשמור את הרוטב במקפיא?
באופן כללי אפשר, אבל בצורה הכי טובה זה לשמור אותו במקרר. יש לו שלו על מחליף זמן רב.

איך אפשר למרוח את רוטב הטריאקי בלחם?
תשפכו כמות קטנה על לחם, כפי שעושים בשום ירקות, או לשים אותו על מיני פיצות.

האם אפשר להכין את הרוטב עם ירקות?
בהחלט! הרוטב עובד מצוין גם עם ירקות כמו ברוקולי וזוקיני, וזה גורם להם להיות אפילו יותר מדהימים.

כמה זמן ניתן לשמור את הרוטב?
הרוטב יכול להחזיק במקרר עד שבועיים, אבל אין ספק שהוא טעים יותר כשהוא טרי!

האם התרבות היפנית היא זו שיצרה את הרוטב?
המשמעות של טריאקי היא הישרפות של בשר, ועולה מהעשייה של בישול במסעשרים יפניים מסורתיים.

כמה פירות ניתן לשים ברוטב?
אפשר למעוך ביבוא פרי כמו קיווי, באנה, ותפוזים – שהופכים את הרוטב למלהיב הרבה יותר!

מה הקל בשימוש בטריאקי?
הרוטב נותן טעמים מגוונים למנות, ולכן הוא משדרג כל אוכל שמוסיפים עליו.

האם אפשר לשלב בזה גם שומשום?
בהחלט! שומשום קלוי מוסיף טעם וקרניכות שלא תסכימו לפספס!

איך כדאי לאכול את הטריאקי?
הצעות הן להוסיף רוטב על אורז מאודה, טופו או בין מצה. זה משגע!

בסיום המאמר, אנחנו נורא מתרגשים לראות אתכם משתפים את המתכון הזה בכל הרשתות החברתיות ולספר לחברים שלכם על הטריאקי הזה! הגיע הזמן לשמח את הסובבים אתכם עם טעמים משגעים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *