איך להכין כרעיים עוף במעשנה בטעמים שלא תשכחו

כרעיים עוף במעשנה: המתכון המושלם לכל חגיגה!

תארו לכם, הערב מתקרב, והאורחים מתחילים להגיע. הריח המדהים של כרעיים עוף צולים במעשנה מתחיל למלא את הבית, והקולות המתובלים שמגיעים מהגריל מבשרים שארוחה מושלמת בדרך. אם אתם אוהבים אוכל שתרצו לחלוק עם החברים והמשפחה, המתכון הזה יפיל לכם את הלסת! כרעיים עוף במעשנה זה לא רק מנה, זה חוויה קולינרית יוצאת דופן, עם רכות נימוחה וטעימה אגדי שלא תשאיר אף אחד אדיש.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה המושלמת הזו, נזדקק לרכיבים שלכל אחד מהם תפקיד חשוב במרקם ובטעם. מדובר בכמה מרכיבים פשוטים, אבל יחד הם יוצרים משהו מעלף!

  • 8 כרעיים עוף (בערך 1 ק"ג)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות כמון
  • 2 כפות פPaprika מתוקה
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כף פלפל שחור
  • 2 כפות שום כתוש
  • מיץ מלימון אחד
  • עלים ירוקים לקישוט (כמו נענע או פטרוזיליה)

אם אתם רוצים לגוון, אפשר להוסיף לתיבול גם כוסברה קצוצה או להחליף את הדבש בסירופ מייפל לקצת מתיקות שונה.

שלבי ההכנה

וכמה משוגעים הם יהיו כשהם יקלטו מה אתם מכינים! בואו נצא לדרך למפגש עם טעמים מדהימים.

  1. נתחיל בלדאוג לכרעיים. נשטוף את הנטועים ונייבש אותם היטב במגבת בישול.
  2. נמיר את טעמי העוף בצלחת גדולה. נוסיף את שמן הזית, דבש, כמון, פPaprika, מלח, פלפל שחור, שום כתוש ומיץ לימון. נערבב היטב עד שהכל מתמזג.
  3. נכניס את הכרעים לקערה עם התבלינים ונשאיר אותם לספוג את הטעמים במשך 30 דקות לפחות (או כמה שעות אם יש לכם זמן).
  4. בערך 30 דקות לפני הבישול, נחמם את המעשנה לטמפרטורה של 120 מעלות צלזיוס.
  5. נניח את הכרעים על המדף במעשנה, ונכסה.
  6. נשב ונצפה באש טורפת שאוכלת את הטעמים, בזמן שהכרעים יוצאים מהמעשנה עם צבע מוזהב ומשגע.
  7. בשעה הראשונה, נפעל מדי פעם להפוך את הכרעים כדי להבטיח שיתבשלו באופן אחיד.
  8. כשעוברות השעתיים, נוודא שהכרעים מבושלים, ונוציא אותם בזהירות מהמכונה.
  9. נניח להם להתקרר במשך כמה דקות (אם אתם לא רוצים ללקק אצבעותיכם בגאווה).
  10. נגיש עם עלים ירוקים לקישוט.

זו חוויה להכניס את הכרעים למעשנה. הריח המדהים והטעמים שעוטפים את הבית משאירים לכל אחד תחושת געגוע לאוכל של סבתא. ועם קצת סבלנות והקפצת יצירתיות, החלטתם לשדרג כל מנה!

תוספות או שדרוגים אפשריים

אנחנו חיים בעידן שבו כל אחד רוצה לגלות ורסיות חדשניות למאכלים אהובים. אם רוצים שדרוג, אפשר להוסיף לתיבול גם שמן בצל, טחינה או אפילו ציפוי של בוטנים מזוגגים כדי להוסיף פריכות בצורה נהדרת.

ואם אתם רוצים לקבל את זה בריא יותר, ניתן להחליף את שמן הזית בשמן קוקוס, ולהתعلى במינון הדבש או הטבעות שונים.

שאלות ותשובות

איזה עשבי תיבול מומלץ להוסיף?
כדאי להוסיף עלי רוזמרין או טימין לקצת יותר ארומה עשירה.

איך אני יודע שהכרעים מוכנים?
כשהם מגיעים לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס. יש להשתמש במד thermometer כדי לבדוק.

אפשר לעשות מתכון זה בתנור?
כמובן! אתם יכולים לאפות אותם בתנור בחום גבוה (200 מעלות) למשך כ-40-50 דקות.

האם אפשר להכין את המתכון גם עם חלקי עוף אחרים?
בהחלט! אפשר להשתמש בנתחי חזה עוף או תרנגולת, אך זמן הבישול עשוי להשתנות.

מה אוכל להגיש לצד הכרעים?
סלט ירקות מרענן או תפו”א אפוי הולך נהדר עם המנה הזו.

כמה זמן אפשר לשמור את הכרעים במקרר?
ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים, ולחמם מחדש לפני ההגשה.

איך אני יכול להכין את המנה מראש?
בסיום התיבול, אפשר להקפיא את הכרעים ולהפשיר לפני הבישול.

איך לדעת אם הכרעים הופכים לרכים?
כשהם מתחילים להפרד בקלות מהעצם, סימן שהעוף מוכן.

האם אפשר להכין זאת בטבע?
כמובן! עם גריל נייד או מעשנה, תיהנו במשך שעות בחיק הטבע.

איך אני יכול לשדרג את הטעמים?
תוספת חרדל דיז'ון לדבש יכולה להכניס טעם עז ומפנק.

אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, לספר לחברים על האוכל המושלם הזה, ולעודד את כולם לנסות להכין אותו. תיהנו אוכלים ושתפו בעונג!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *