איך להכין מאנורי טעימים בפחות משעה

אופן הכנת מאנורי ממולאים במילוי בשר ופטריות

תארו לעצמכם את השפתיים שלכם נוגעות במאפה חם וטרי, ממולא בבשר רך ופטריות מתובלות בחוכמה. זהו העולם המופלא של המאפרים, במיוחד כשמדובר במאנורי. הכנת מאנורי היא הרבה יותר מתהליך בישול, זו חוויה שמשלבת מסורת, אהבה ומעט קסם! אנחנו הולכים לגלות את הסוד ליצירת מאנורי מדהים, ממכר ומעלף שלא תוכלו להפסיק לחשוב עליו.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין מאנורי מושלמים, נצטרך לאסוף כמה רכיבים שיבטיחו לנו את הטעמים החזקים והמרגשים של מאפה המעורר את החושים. שימו לב שהרכיבים מבוססים על עקרונות של אוכל עשיר בטעמים וניחוחות.

  • 500 גרם בשר טחון (בקר/עוף/כבש – לבחירתכם)
  • 250 גרם פטריות קצוצות דק
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כוס קמח (אפשר ללא גלוטן)
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה

אם אתם רוצים לגוון, אתם יכולים להשתמש בבשר סויה כתחליף לבשר הטחון לחוויה צמחונית, וגם לאדות את הפטריות במקום לטגן אותן להעלאת ערך בריאותי.

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן לגלות את השלבים שיעשירו את המטבח שלכם בניחוחות בלתי נשכחים!

  1. מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שיהפכו שקופים.
  2. מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהן מתרככות.
  3. מכניסים את הבשר הטחון לסיר ומערבבים היטב.
  4. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה. ממשיכים לבשל עד שהבשר מבושל לחלוטין.
  5. מורידים מהכיריים ומוסיפים את ביצה והפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים היטב.
  6. בקערה נפרדת, מערבבים קמח עם מים עד לקבלת בצק רך ואוורירי.
  7. חלקו את הבצק ל-6 כדורים ומעכו כל כדור לדיסק דק.
  8. מניחים כף ממילוי הבשר במרכז כל דיסק ו מקפלים בזהירות. מכניסים למים רותחים לבישול של כ-20 דקות.
  9. מגישים חם עם סלט ירקות טרי בצד.

טיפים לשדרוגים ותוספות

ניתן להעשיר את המאנורי בנגיעות נוספות, כמו חצילים קלויים או גבינת פטה למילוי. כאלטרנטיבה מדליקה, אפשר להגיש את המאנורי עם רוטב עגבניות ברוטב צ'ילי, או להכין רוטב יוגורט על בסיס שום לכאלה שאוהבים את הטעמים המיוחדים!

שאלות ותשובות

מה אני יכול לעשות אם אין לי פטריות?
אפשר להשתמש בקישוא קצוץ דק או כל ירק אחר שאוהבים.

האם ניתן להכין את הבצק מבעוד מועד?
בהחלט! הבצק יכול להחזיק במקרר מספר ימים, חוץ מזה אפשר גם להקפיא אותו.

האם אפשר להכין מאנורי טבעוניים?
בוודאי! אפשר להשתמש בדפי אורז או קישוא כבסיס ולהכין מילוי עם טופו ופטריות.

באיזה רוטב מתאים להגיש את המאנורי?
רוטב עגבניות, רוטב שום-יוגורט או רוטב פסטו יכולים להיות תוספת מעולה!

כמה זמן אפשר לשמור את המאנורי במקרר?
אה, המאנורי יכולים להחזיק במקרר עד שלושה ימים – אם יישאר כמובן.

האם אני חייב להתחיל עם בשר טחון?
לא! יש המון אופציות, כמו טופו, פטריות או ירקות שימלאו את המאנורי באותה מידה.

איך יודעים שהמאפה מוכן?
ברגע שהבצק מתחיל לצוף על פני המים, זה אומר שהמאבקים הממולאים מוכנים!

מתי הכי טוב להגיש את המאנורי?
במפתיע, הם הכי טעימים כשהם חמים וטריים, אך ניתן גם לחמם אותם בהמשך!

האם אני יכול להוסיף גבינה למילוי?
לגמרי! גבינת פטה או מוצרלה יוסיפו טעמים מדהימים!

האם ניתן לטגן את המאנורי במקום לבשל?
יכול להיות טעים! אפשר לטגן אותם בשמן חם עד שהן משחימות ויש לך מאנורי פריכים!

אלה הם הסודות למאנורי המושלמים! אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, ולראות איך כולם מתלהבים וטעימים מהמנה המדהימה הזו. עכשיו הגיע הזמן לעשות מגבות ולהתנסות, כי המאנורי הללו הולכים להיות *מעלפים*. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *