איך להכין סטייק בתנור בנייר כסף מושלם

"`html

סטייק בתנור בנייר כסף

נכנסים למטבח והרעב מציק. כל מה שאנחנו רוצים זה ללקק את האצבעות וליהנות מאוכל טעים, מה שנשמע לא כמו משימה קשה במיוחד. אבל מה אם אגלה לכם שיש דרך להפוך את הארוחה שלנו למדהימה, ממכרת ומעלפת? הנה המתכון האגדי הזה לסטייק בתנור בנייר כסף – זה פשוט מושלם! עם טעמים שמשגעים את החיך, וגם שיטת הכנה פשוטה שמפנה לנו זמן של קירור ושיח משפחתי.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הסטייק המהפנט הזה, אנחנו נזדקק למספר רכיבים פשוטים שכל אחד יכול למצוא אצלנו במטבח:

  • 4 נתחי סטייק (בעובי של 3 ס"מ בערך)
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור טחון לטעם
  • 2 כפות עלי טימין קצוצים (או תבלינים אחרים לפי טעמכם)
  • נייר כסף (לא להתבלבל, הוא חשוב מאוד)

שלבי ההכנה

אחרי שיש לנו את כל החומרים הדרושים, הגיע הזמן להכין את הסטייק!

  1. מדליקים את התנור על טמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את נתחי הסטייק על משטח עבודה שטוח.
  3. ב bowl קטן, מערבבים את שמן הזית, רוטב הסויה, שום קצוץ, מלח, פלפל וטימין.
  4. מגרדים את התערובת על הסטייקים, ודואגים שגם צד התחתון יתמלא בטעמים.
  5. מניחים את נתחי הסטייק על רצועות של נייר כסף, סגורים בתוספת של נייר מסביב.
  6. מניחים את הסטייקים עטופים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור.
  7. אופים במשך 25 עד 30 דקות, עד שהסטייקים מגיעים למידת עשייה שאתם אוהבים.
  8. מוציאים מהתנור ומשאירים מנוח על השיש מספר דקות לפני שפותחים את הנייר.
  9. מגישים עם ירקות קלויים או סלט מרענן, ו… ללקק את האצבעות!

אם אתם מעוניינים לגרסה טבעונית, אפשר להמיר את הסטייקים בנתחי טופו או סייטן, ולהשתמש באותם תבלינים!

תוספות או שדרוגים אפשריים

בואו נדבר על השדרוגים המרהיבים שיכולים להפוך את המנה הזו ליותר מאשר סטייק פשוט. האפשרויות הן אינסופיות:

  • אפשר להוסיף פרוסות פטריות לתערובת, כך שהטעמים יהפכו לשילוב נדיר.
  • למי שסובל מפחמימות, חתיכות של בקבוק צ'ילי מתוק להוסיף פיקנטיות.
  • מולידים סלט ירוק עם רוטב עז, יפוך את המנה לארוחה מושלמת.
  • אפשר גם לקשט עם אגוזי פקאן קצוצים למעט מתיקות שעולה על כולנו.

האם אפשר להשתמש ברוטב אחר במקום רוטב סויה?
כמובן! אתם יכולים לנסות רוטב ברביקיו או אפילו לדלל כמה עלי בזיליקום לקיץ קליל.

מה אם אני רוצה שהסטייק ייצא עם פחות שומן?
אפשר לבחור בנתחים רזים יותר, כמו פילה או נתח חזה, ולוודא להוריד את השומן הבלתי רצוי.

איך אני יודע שהסטייק עשוי כמו שצריך?
אם יש לכם מד טמפ' למזון, היעד שלכם הוא 50 מעלות צלזיוס לסטייק מדיום—רייר או 60 מעלות לסטייק מדיום.

האם ניתן לאפות את הסטייק על מכונה אפייה חשמלית?
בהחלט! משאירים את אותה טמפ' ומזיזים כאשר החום עולה למעלה.

האם יש לי אפשרות להכין את הסטייק מראש?
בהחלט! ניתן להכין את התערובת והסטייקים, לאחסן במקרר עד יום־יומיים, ולאפות לפני הארוחה.

האם הסטייק יימשך ככה אם אקפיא אותו?
אם תקפיאו אותו באותו נייר כסף, הסטייק יישאר טעים ובעיקר טרי למשך חודשיים! אל תשכחו לשים תאריך.

האם אפשר להשתמש בנייר כסף כבר מספר פעמים?
נייר הכסף הוא חד פעמי, מתכוון לשימוש פעם אחת – אבל שלא תדעו את זה, הוא חשוב לבריאות שלנו.

אם אני רוצה לשדרגו משקעי ירקות, מה כדאי להוסיף?
תוספת של חצילים, קישואים, או בטטות יהפכו את המנה לשולחן בעל צבעים יפיפיים ומרקמים.

איך אני יכול להפוך את הסטייק הזה למנה רומנטית?
הוסיפו עשבי תיבול טריים, וקשטו עם ירקות בצבעים! אפייה לא מעשית – הרגשה חופשית!

באילו נוזלים אפשר להשרות את הסטייק?
אתם יכולים להשתמש בסוסים אוליו, או חומץ בלסמי – שיתאימו בצורה בלתי צפויה!

אז קדימה ובואו תכינו את המנה המדהימה הזאת! תוסיפו רוטב שאתם אוהבים, קישטו בעשבי תיבול נהדרים, ותפיצו את המתכון ברשתות החברתיות שלכם. כי כשיש אוכל טעים, כדאי לשתף אותו עם כל העולם!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *