איך להכין פיצה אמריקאית מושלמת בקלות בבית

"`html

פיצה אמריקאית – מתכון מושלם לכל חובבי הפיצה!

יש משהו מפתה במיוחד בזה ששמים מידיהם בבצק, מרדדים אותו עד שהוא מגיע למרחקים בלתי נגמרים, מורחים עליו רוטב עגבניות עשיר וכתם גבינת מוצרלה נימוחה. כשמדובר בפיצה אמריקאית, אנחנו לא מתפשרים על שום פרט! זו מנה מדהימה, שמביאה טעמים ממכרים, וגירסה טעימה ונוחה לעיכול של הפיצה הקלאסית שכולנו אוהבים. והפעם, אנו מציגים לכם את המתכון האגדי לפיצה אמריקאית, שתפעמם את החיך שלכם ותגלה לכם עולם חדש של טעמים. כך שתוכלו ללקק את האצבעות עד הסוף ולהשאיר את כולם בפה פעור!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה כולל: 1 שעה ורבע
  • ס זמן ריכוז של הבצק: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מכין 4 מנות עשירות

הרכיבים הדרושים

אז לפני שנתחיל עם ההכנה, בואו נציץ לרשימת החומרים שבלעדיהם לא נוכל להגיע למנה המושלמת.

  • ק"ג קמח פיצה
  • 2.5 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח
  • 3/4 כוס רוטב עגבניות
  • 300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • תוספות לבחירה (פפרוני, ירקות קלויים, זיתים, פטריות, בצל, ושאר ירקות שאתם אוהבים)

שלבי ההכנה

ושימו לב – עכשיו מגיע השלב הקסום! במהלך שלב זה כבר תתחילו לחוש את הריח המדהים שיבוא מהתנור, והוא יגרום לכם לשלוף את התמונה הסופית מהדמיון.

  1. מניחים את הקמח בקערה ויוצרים באר במרכזו.
  2. מוסיפים את המים הפושרים, הסוכר, ושמן הזית לתוך הבאר.
  3. מערבבים בעזרת מזלג עד שהנוזלים והקמח מתחילים להתאגד.
  4. מעבירים את התערובת משולבת לשולחן עבודה, מוסיפים מלח ולשים בידיים עד שהבצק הופך חלק וגמיש (כ-10 דקות).
  5. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת, ומניחים לו לתפוס עד שהכמות הכפולה – כ-30 דקות.
  6. מחממים תנור על טמפרטורה של 250 מעלות (אם יש לכם אבן פיצה, היא תעשה את העבודה יותר מצוין!).
  7. על משטח מקומח, מחלקים את הבצק ל-4 יחידות ומרדדים כל אחת מהן עד לעובי הרצוי.
  8. פורסים רוטב עגבניות בעזרת כף מוזהבת על הבצק.
  9. מפזרים גבינת מוצרלה וגבינת פרמזן באופן שווה מעל רוטב העגבניות.
  10. מוסיפים תוספות לפי העדפתכם (ודמיינו את הגזירות מטורפות שצפויות לו!).
  11. מעבירים את הפיצה עם נייר אפייה לתנור החם ואופים במשך 12-15 דקות עד שהקצוות מתייבשים והגבינות מבעבעות.
  12. מוציאים מהתנור, נותנים לה להתקרר כמה דקות, ואז חותכים ויוצרים את היצירה המשגעת שלכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כאן מגיע החלק שמאפשר לכם להיות יצירתיים! כידוע, הפיצה האמריקאית מציעה מגוון רחב של תוספות שאתם יכולים להוסיף ולשלב. לא משנה אם אתם בקטע של פיצה פפרוני קלאסית או פיצה ירקות משגעת עם בצל, פטריות וזיתים – האפשרויות רבות!

למשל, אם אתם אוהבים את הרוטב שלכם קצת יותר חריף, אפשר לשדרגו עם טיפה של סרירצ'ה או רוטב צ'ילי מתוק. אם אתם חובבי תיבולים, למה לא לפזר קצת איזמרגד (אורגנו) יבש או רוזמרין יבש מעל הפיצה? הוספה של מוצרלה מעושנת יכולה גם להעניק טעמים נוספים. ואם אתם בקטע של גבינות, אל תהססו לשלב גבינת עיזים או גבינת פטה למגע מושלם!

והכי חשוב – אל תיחששו להתנסות ולבחון מה משתלב עם מה!

שאלות ותשובות

איפה אפשר למצוא קמח פיצה?
תוכלו למצוא אותו בחנויות מתמחות במוצרים לקולינריה, או בסופרמרקטים גדולים. יש שמציעים אותו גם באינטרנט.

האם ניתן לשים ירקות על הפיצה?
בהחלט! ירקות כמו פטריות, בצל קלוי, ופלפלים קלויים משתלבים מצוין.

מה אפשר לעשות אם אין רוטב עגבניות?
במקום רוטב עגבניות, אפשר להשתמש בשמנת חמוצה או רוטב פסטו. יש גם המעדיפים קצפת עגבניות לתוצאה שונה.

איך יודעים שהפיצה מוכנה?
הפיצה מוכנה כאשר הגבינה מבעבעת והקצוות מעט שחומים. חשוב לפקוח עין לא לשרוף!

מה עושים עם הבצק הנותר?
אם נשאר לכם בצק, אפשר לשמור אותו במקרר לכמה ימים או להקפיא אותו עד שמגיע ההזדמנות המתאימה.

מה יש לעשות כדי שהפיצה תהיה אפויה כמו במסעדות?
החום של התנור הוא מאוד חשוב! תנור חם מאוד פועל בדיוק כמו תנור פיצה מקצועי.

האם ניתן להכין פיצה ללא Gluten?
כן! ישנם קמחים ללא גלוטן שניתן למצוא היום בשוק, ואפשר גם להכין בצק מקטניות.

כמה זמן תקפה הפיצה במקרר?
כדי לשמור על איכותה, כדאי לאכול את הפיצה תוך 2-3 ימים. ניתן לחמם אותה בתנור לפני ההגשה.

אפשר להכין פיצה על גריל?
בהחלט! הפיצה מתהדרת בטעמים מעושנים מיוחדים כשהיא מתוארת על גריל.

איך אפשר לגוון עם הפיצה לפעם הבאה?
אפשר לשחק עם סוגי הבצק, תוספות שונות ורוטבים חדשים – כל ניסיון יכול להוליד חוויה חדשה!

בתור סיום, אנחנו ממליצים לכם לחלוק את המתכון המהמם הזה עם חברים. עשינו שמח למטבח, והכניסו את עצמכם לעולם טעמים שאין לו תחליף!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *