איך להכין פלפל שיפקה טרי טעים ובריא?

החגיגה עם פלפל שיפקה טרי

פלאי הטבע הם לא פחות ממדהימים. דמיינו פלפל שיפקה טרי, חם ונפלא, מלא בטעמים וחומרי מזון הנותנים לנו את המענה לכל מה שאנחנו רוצים לאכול. מדובר בירקות שלא רק מספקים צבע ורעננות למנה שלנו, אלא גם מוסיפים גוון טעים וייחודי שלא ניתן לעמוד בפניו. לכל מי שאוהב לגלות טעמים חדשים, פלפל השיפקה הוא הבחירה המושלמת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך המתכון, כדאי שנדע שפלפל השיפקה הוא אחד הירקות הכי טעמים שאין להם תחליף. הם מעולים בפשטותן וניתנים לשימוש במגוון מנות. אז במה אנחנו משתמשים היום?

  • 4 פלפלי שיפקה טריים – מקום מצוין למצוא את ירקות רבים וטובים הוא בשוק או בחקלאי המקומי.
  • 1 בצל גדול – ממולא ממרילין כדי ליצר מתיקות.
  • 2 שיני שום – אם אתם אוהבים את הטעמים החזקים.
  • 500 גרם בשר טחון (אפשר גם אורז או טופו כגרסה טבעונית).
  • כפית כמון – לשדרוג הטעם.
  • מלח ופלפל שחור – לתיבול אישי.
  • 2 כפות שמן זית – לפזר בריאות עם שומן טוב.
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה – צבעוני ומרענן.
  • 1 כוס גבינת פטה – לאוהבי הדחף הייעודי של גבינות.

שלבי ההכנה

עכשיו כשהכל מוכן, הגיע הזמן לעבור לשלבים שמגיע להם המון תשומת לב.

  1. נחמם את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל עד שהוא מתרכך.
  3. נוסיף את השום ונמשיך לבשל לא עד שהוא משגע אותנו בריחו הנפלא.
  4. נתבל עם כמון, מלח ופלפל.
  5. נוסיף את הבשר הטחון (או את הטופו עבור הגרסה הצמחונית).
  6. נבשל עד שהבשר מוכן, כ-10 דקות.
  7. נמלא את פלפלי השיפקה בתערובת הבשר.
  8. נפזר מעל גבינת פטה ולפזר פטרוזיליה לקישוט.
  9. נחמם את התנור ל-180 מעלות.
  10. נניח את הפלפלים במגש אפייה ונטגן במשך 20 דקות.
  11. נוציא מהתנור ונחכה לה בחשק למנה משגעת!

כמובן ניתן לגוון את המילוי, כמו למשל עם אורז מתובל, פיצוחים מגוונים או קטניות לדרגת בריאות מרשימה.

שדרוגים ותוספות אפשריים למתכון

כמו כל מתכון טוב, גם זה יכול להתפתח ולהפוך לאגד נהדר עם מעט גבינות שונות כמו מוצרלה רכה, טחינה או אפילו רוטב עגבניות כבסיס.

  • אפשר להכין זאת בגרסה טבעונית לגמרי, פשוט להשתמש בטופו במקום הבשר.
  • גיוון טעמים? הוסיפו מעט צ'ילי חריף או אגסים מתוקים ליידע את המנה על הפיקנטיות.
  • אם אתם אוהבים טעמים נועזים – אפשר להוסיף מיץ לימון או רוטב סויה.

שאלות ותשובות

מה זה בדיוק פלפל שיפקה?
זהו פלפל חריף שבדרך כלל גדל באזור המזרח התיכון, יש לו טעם מאוד ייחודי שיכול להחיות כל מנה.

האם המתכון הזה יכול להיות על בסיס צמחוני?
בהחלט! פשוט ניתן להשתמש בטופו או שקדים קצוצים במקום הבשר, וזה יוצא פשוט אגדי!

עד כמה זה קל להכנה?
המתכון הזה קל מאוד, אפילו ילדים יכולים להשתתף בתהליך – אם נותנים להם למלא את הפלפלים עם המילוי אחרי שאתם מכינים את התערובת.

באיזה רוטב מומלץ להגיש את המנה?
רוטב טחינה הוא תמיד בחירה מעולה, או אפילו רוטב יוגורט מרענן.

אפשר לשמור את העודפים לשבוע?
כן! ברגע שהמנה מתקררת, ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים.

האם אפשר להקפיא את המנה?
בוודאי, אחרי שהמבורגרים מתקררים, ניתן להקפיא ולהותיר אותם מוכנים לאכילה בעת הצורך!

איך לדעת שפלפל השיפקה טרי ומוצלח?
חפשו פלפלים עם צבע חי ואחיד, הימנעו מפלפלים עם קמטים או כתמים כהים.

האם ניתן להכין את המתכון מראש?
כן! אפשר להכין את המילוי מראש ולא למלא את הפלפלים עד שתרצו לאפות.

מה אם אני לא אוהב גבינת פטה?
אתם יכולים להשתמש בכל גבינה אחרת שאתם אוהבים או אפילו להיעזר בשמרים תזונתיים עבור טעם גבינתי.

איך אפשר להוסיף חלבון נוסף למנה?
מומלץ להוסיף קישואים מבושלים או חלבונים כמו ביצים קשות קצוצות למילוי.

אל תשכחו לשתף עם חברים ולאתגר את כולם לגלות את הטעמים המדהימים הללו! מי יודע, אולי תמצאו את המתכון שכולם יזכירו אליו שנים רבות קדימה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *