איך להכין קציצות תירס בתנור בקלות ובמהירות

קציצות תירס בתנור – מתכון אגדי שלא תוכלו לעמוד בפניו

נחשו מה? קציצות התירס האלו הן ממתקים שאפשר לאכול בתור מנה ראשונה, עיקרית או אפילו נשנוש בין הארוחות. זה פשוט לא יאמן! יש משהו קסום בכל מה שקשור לתירס. המרקם, המתיקות, הזכרונות שצפים כשהאף נדבק בניחוחות התקווה. ישנן המון דרכים להכין קציצות תירס, אבל המתכון שלנו כאן הוא מדהים, ממכר וכולל כמה תוספות ממש משגעות.

בואו נתחיל, כי מתכון כזה לא מחכים לו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק:

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • המנה מספיקה: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נכיר את כל הנפשות הפועלות שייעשו צעד קדימה בקציצות שלנו:

  • 2 כוסות תירס קלוי (אפשר משימורים או טרי)
  • 1/2 כוס קמח (אפשר לשדרג לקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה (או מחית טופו לגרסה טבעונית)
  • 1/2 בצל קצוץ דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קמצוץ פלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן זית (לזלף מעל)

שימו לב, ניתן להחליף את הקמח גם בקמח תפו”א או בכל קמח אחר לפי העדפתכם.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, בואו נדלג לשלב הבא! יש לנו מינון מדויק של ספייס, טעמים וריחות שיכניסו את כולנו לאקסטזה של אוכל. אנחנו יוצאים לדרך:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את התירס בקערה גדולה ומועכים מעט עם מזלג כדי לשבור את חלק מהגרגרים.
  3. מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הקמח, פירורי הלחם, הביצה, כמון, מלח ופלפל.
  4. מצליחים לערבב את כל הרכיבים עד שהתערובת אחידה.
  5. נוצרות כדוריות קטנות מהתערובת, בגודל של כדור טניס.
  6. מניחים את הקציצות על תבנית אפייה עם נייר אפייה.
  7. זולפים מעל טיפה שמן זית לכל קציצה.
  8. אופים במשך 20 דקות או עד שהקציצות מקבלות צבע זהוב.
  9. מגישים חם, מעל סלט ירוק או עם מטבל יוגורט מושלם!

שדרוגים ורעיונות לתוספות

כמובן שיש המון דרכים לשדרג את הקציצות האלו! רוצים להפוך אותן ליידי על?

  • אפשר להוסיף לתערובת קיניות קצוצות כמו קישואים או גזר.
  • אוהבים חמניות? שימו 2 כפות גרעיני חמניות לתערובת.
  • רוצים את הקציצות שלכם עסיסיות יותר? הוסיפו חצי כוס גבינת פטה.
  • אפשר ליצור מטבלים שונים כמו טחינה, גואקמולה או אפילו חומוס. טעים בטירוף!

שאלות ותשובות

האם ניתן להקפיא קציצות תירס?
כן, זה אפשרי! תוכלו לקפוא את הקציצות לאחר האפייה. כדי להפשיר, פשוט חום אותם בתנור ל-10-15 דקות. כל כך מושלם.

האם ניתן להכין את הקציצות ללא ביצה?
בוודאי! תוכלו להשתמש במחית טופו או אפילו בכתם של פשתן עם מים כתחליף לביצה. זה עובד נהדר!

איפה אפשר למצוא תירס קלוי טרי?
אם אתם מעדיפים תירס קלוי, תחפשו בשווקים ירוקים או פינות חקלאיות. שם תמצאו תירס טרי ומיוחדים.

מה טעם הקציצות?
הן מתוקות, קריספיות וחוקי הטעמים מנצחים! השילוב של התירס עם הכמון מייצר נפלאות של טעמים.

האם יכול להיות תחליף לפטרוזיליה?
בהחלט! תוכלו לשים כוסברה או עלי נענע. העיקר שתרגישו חופשיים לשחק עם המרכיבים.

כמה זמן לוקח להכין את זה?
כ-30 דקות הכנה ו-20 דקות אפייה. בסך הכל, זה מהיר!

האם זה לגמרי טבעוני?
כן, עם שימוש בטופו כתחליף לביצה זה מושלם לטבעונים.

איזה רטבים מתאימים לקציצות?
קערת טחינה עם לימון, או רוטב יוגורט. מעלף!

האם זה נחשב למתכון בריא?
בהחלט! תירס הוא מאוד בריא, ובגרסה עם קמח תפו”א מדובר במתכון בריא ודל פחמימות!

מאיזה חומר תכנתם את הקציצות?
קמח רגיל או קמח תפו”א, תירס, בצל ומעט תבלינים. תוכלו להרגיש את האהבה במנה!

אז מה אתם מחכים? התנסו במתכון הזה ורצו לשתף עם חברים, כי מדובר בקציצות תירס אגדיות באמת שהן מהדברים הכי טעימים שיש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *