איך מכינים עוגת סולת ללא קמח בצורה מושלמת

עוגת סولت ללא קמח – מתכון מדהים, משגע ואגדי!

הגיע הזמן לחקור את אחד הקלאסיקות הכי טעימות והכי טובות שיש במטבח שלנו! עוגת סולת ללא קמח היא ממש לא סתם עוגה – היא יצירת אומנות קונדיטורית עם טעמים גן-עדן שממחישים עד כמה אפשר לשדרג קלאסיקות עם מוצרים פשוטים. עכשיו תדמיינו את הריח של העוגה החמימה שמתפשט בבית, את הרכות והעושר של העוגה שאורזים את כל התשוקה בעיסה – פשוט מדהים! העוגה הזאת תוציא מכם תגובות נלהבות! אם אתם רוצים ללקק את האצבעות לא הפסקה, אתם נמצאים במקום הנכון!

זמן הכנת המתכון

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות מנות: 8-10 מנות

  • מאפייה נחמדה וקלילה
  • בתוכנית קולי גבוהה – עוגה גבוהה ללא קמח
  • חלופה אידיאלית לקאפקייקס וגספצ'ו לבריאות!

הרכיבים הדרושים

כעת, הגיע הזמן להכיר את החומרים שמספקים לעוגה הזאת את כל הטעם והעושר שלה. חשוב להשתמש בחומרים איכותיים! זכרו, זה מה שעושה את העוגה לא רק לעוגה, אלא ליצירה מושלמת!

  • 280 גרם סולת
  • 500 מ"ל מים רותחים
  • 200 גרם סוכר
  • 4 ביצים
  • 100 מ"ל שמן צמחי
  • 1 קמצוץ מלח
  • 1 כפית קינמון (לריח המהמם)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • גרידת לימון מאסיה (אין עוגה בלי גרידה כזו!)

שדרוגים ותוספות

עכשיו כשהתאספנו עם החומרים המדהימים, ניתן גם לדבר על אפשרויות לשדרוג! לדוגמה, אפשר להוסיף אגוזי לוז קצוצים כדי להקנות לעוגה טעם אגדי! בנוסף, ניתן להכניס חתיכות שוקולד מריר או חלב כדי לפנק את עצמכם בעוד קצת מתיקות.

  • אגוזי פקאן קצוצים
  • שוקולד מריר קצוץ
  • צימוקים או פירות יבשים

שלבי ההכנה

ועכשיו הגענו לחלק החשוב ביותר – כיצד מכינים את העוף הזה במו ידינו! תנו לי לספר לכם, זה פשוט, קל ואפילו מהנה! בואו נתחיל בקלות, לנשום עמוק, ונתחיל!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים בסיר קטן סולת עם המים הרותחים ומערבבים עד שהסולת סופגת את כל הנוזלים.
  3. מניחים את התערובת להתקרר למשך 10 דקות.
  4. במקביל, מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת מבהירה והופכת לקצפת.
  5. בדיוק בשלב הזה, מוסיפים לתערובת הביצים את השמן, המלח, הקינמון, אבקת הסודה לשתייה וגרידת הלימון.
  6. מוסיפים את התערובת של הסולת, מערבבים עד שהתערובת אחידה.
  7. מעבירים לתבנית אפייה ותנור ל-40 דקות.
  8. כשהעוגה מתפשטת בתנור, אתם מריחים את הטעמים המדהימים שעולים!

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
העוגה מוכנה כאשר היא משחימה ויקלה להחזיר קיסם פנימה, אם הקיסם יוצא יבש זה סימן מצוין שהיא מוכנה.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
בוודאי! העוגה הזו מתאימה להקפאה. לאחר קירור, עוטפים היטב בניילון נצמד ומקפיאים.

האם אפשר להכין את העוגה עם סוכר חום?
כן, בהחלט! סוכר חום ייתן לעוגה טעם עשיר יותר ועמוק יותר.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגה?
אם תשתפו את העוגה עם חברים, היא תחזיק מעמד יומיים-שלושה במקרר.

מה אפשר לשים כציפוי?
אפשר למרוח שכבת יוגורט עם דבש או להכין רוטב שוקולד מעל!

האם העוגה מתאימה לדיאטה?
העוגה דלת פחמימות באלה ששומרים על קו.

מה משתנה בעוגה עם שוקולד?
הוספת שוקולד מספקת טעמים חדשים ומעניינת את התוצאה הסופית!

האם ניתן להכין את עוגת הסולת בתבנית אחרת?
בהחלט! רק וודאו שהתבנית משומנת היטב כדי שהעוגה תצא בקלות.

איזה רוטב מתאים עם עוגה זו?
רוטב ונילי או רוטב פירות יער יכולים להדגיש את הטעמים הנפלאים של העוגה!

איך אני יכול להפוך את העוגה לטבעונית?
אפשר להחליף את הביצים במחית פירות (כמו בננה) ולהשתמש בשמן קוקוס.

עוגת סולת היא לא רק מתכון – היא מסורת, חוויה שאנשים מדברים עליה. היא מתאימה לכל שלב בחיים, מארוחות משפחתיות ועד למסיבות". אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות, תנו להם לטעום גם את השוקולדים הטובים הללו! בואו נלך ללקק את האצבעות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *