איך עושים מיונז בבית בקלות ובמהירות

"`html

איך עושים מיונז מדהים שהייתם מלקקים אותו מהקופסה

תארו לכם את המנחם, הרך והקרמי של מיונז ביתי, עושה את הדרך אל הלחם הפנקייק שלכם או מתגעגע למאכלים שלכם ועוטף אותם בניחוח מדהים. מיונז הוא אחד הדברים שהופכים כל סנדוויץ' לאגדי. אבל מי אמר שצריך לחכות לרגע של כישרון כדי להכין את המיונז המושלם? ממש לא. אתם תגלו שזה מהיר, קל, ולא פחות חשוב – מדהים! אז תכינו את הקופסה ותתכוננו לחלום!

מידע כללי על המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: כ-500 מ"ל מיונז

הרכיבים הדרושים

כדי לייצר את המיונז הממכר שלנו, נדרשים לנו כמה רכיבים בסיסיים. קחו בחשבון שזה מתכון קל ולעיתים לוקח אחת או שתיים של ניסויים כדי להגיע למרקם המושלם, אבל זה מוגבל רק לדמיון שלכם!

  • 2 חלמונים של ביצים טריות
  • 1 כפית חרדל דיז'ון (לא חובה, אך מומלץ)
  • 250 מ"ל שמן צמחי (אוליב, סויה או כל סוג אחר שאתם אוהבים)
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח לפי הטעם
  • תיבול נוסף: שום קצוץ, פפריקה או קמצוץ של פלפל חריף (אופציה, אבל תמיד משגע)

מרכיבים חלופיים

כמובן, אם אתם מטבעכם מכם שאוהבים להתנסות, תוכלו לקחת את המתכון הזה לכיוון הבריאות. להשתמש בחלמונים אורגניים או חלבונים להקטנה של הקלוריות. מיונז ללא ביצים? ניתן להשתמש בחלב סויה כתחליף, ובכך ליהנות מגרסה טבעונית מדהימה!

שלבי ההכנה

אחרי שציידנו את עצמנו בכל החומרים המופלאים, הגיע הזמן להתחיל את הכיף האמיתי. זה הזמן לפתוח את הרדיו, לשים שיר מקפיץ ולבהות במיקסר!

  1. מניחים את החלמונים והחרדל בקערת המיקסר.
  2. מעבדים את התערובת במשך כ-30 שניות עד שהחלמונים מתייצבים ואחידים.
  3. במהלך הערבוב, מתחילים לשלוח את השמן לאט לאט. הוא יתחיל להתמזג עם התערובת ויהפוך אותה לקרמית.
  4. המשיכו להוסיף את השמן עד שהמרקם מגיע לאישור שלכם – סמיך או נוזלי, אין בעיה!
  5. בסיום תחילת ההכנה, מוסיפים מלח ומיץ לימון לפינת הטעם. ועוד קמצוץ חריף אם אתם מרגישים הרפתקנים.
  6. לחילופין, הוסיפו כעת שום קצוץ או תיבולים נוספים לפני הערבוב האחרון.
  7. מעבדים שוב עד שהכל מתערבב היטב, ואם צריך, טועמים ומתקנים בהתאם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו עם כל מתכון, ניתן לשדרגו ביתר קלות! אפשר להוסיף מעל גישות מרתקות או תוספות מגניבים. אם תכננתם להשתמש במיונז כרוטב, בהחלט שכדאי לנסות לשדרגו עם עשבי תבלין טריים כמו בזיליקום, או אורגנו. כמו כן, תוכלו לערבב בפנים עגבניות שמבושלות או פירות שונים שיתנו טוויסט מדהים. ואם אתם למשל חובבי טעמים אסיאתיים, אל תשכחו להכניס לרוטב סויה – הגוון לגמרי מובטח!

שאלות ותשובות

מה עושים אם המיונז לא מתייצב?

אם המיונז לא מתייצב, יתכן שהשמן הוסף במהירות רבה מדי מדי. עצרו, ולתוך קערה נפרדת, הניחו חלמון נוסף. התחילו לערבב אותו והוסיפו לתוכו קצת מהמיונז הלא מצליח תוך ערבוב מתמיד.

אפשר להשתמש במיונז להכנה של סלטים?

בהחלט! מיונז הוא אבן יסוד בכל סלט טונה או סלט תפוחי אדמה, ובזמנים אחרים ניתן לשדרגו בצורות קרמיות שונות כמו באבוקדו. המיונז יכול גם לשמש כרוטב מדהים לדגים או להפוך מירקות לסלט מרענן חסר תחליף!

לכמה זמן המיונז נשאר טוב במקרר?

מיונז ביתי ניתן לשמור במקרר עד שבוע. רק זכרו, המיונז זה לא מוצר יומיומי ומומלץ לנשוא למקרר. אפשרות נוספת היא להקפיא את המיונז אם נשאר לכם הרבה.

מה כדאי לעשות אם נתקלנו בטעם חזק מדי?

אם המיונז שלכם יצא מרוכז מדי, אפשר לתקן את הטעם עם טיפה נוספת של מיץ לימון, או להוסיף עוד חלמון, שגם יקטין במידת מה את מרקם השמן

האם אפשר להכין מיונז ללא ביצים?

בהחלט, ניתן לשלב את גרסת הקוקוס עם חלב קוקוס או שמן קוקוס. עוד דרך היא לערבב קטניות כמו חומוס או טחינה.

איך יודעים שהמיונז ואקום?

מיונז מוכן באמת טוב כאשר הוא ידידותי, סמיך ומצושׁ משמע לנסר הלשון. זה מה שמעניין! אם הסדר מחזיק את עצמו, זה הסיכוי להרגיש שהכנתם משהו שיגרום לכולם להתחנן לעוד.

למה לבחור מיונז ביתי על פני קנוי?

מיונז ביתי מאפשר לכם לשלוט לחלוטין בקווים הטעמים, רמות התיבול, ויכולת המרתח. זה למעשה עושה את כל ההבדל והשקועה המושלמת.

האם ניתן להוסיף מוצרי חלב למיונז?

כמובן, בדיוק תיזכרו בהמתקה על ידי הוספת מוצרי חלב כמו יוגורט, מסקרפונה או חמאה. זה יכול ליצור טעמים חדשים ומיוחדים.

מה משדרג את המיונז לקיץ?

שדרוג הקיץ המושלם כולל הוספת תפוזים או אזוביון פירות כהיורים, זה מושלם ומרענן והולך לכוווווללללה!

סיכומו של דבר, המיונז הביתיים שלנו משגעים את כל האורחים והקרובים. כך ששתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות ותגידו להם לצד שגם הם יגשו למשימה המענגת הזו. תזכרו, שתף זה משגע, ויש סיכוי שאפילו תזכרו פחות את הקיץ!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *