אלפחורס טבעוני שלא תצליחו להתנגד לו

אלפחורס טבעוני – מתכון אגדי שהופך כל חוויה למושלמת!

אנחנו לא יודעים מי שכנע אותנו להאמין שאלפחורס צריכים להיות עם חמאה וביצים, אבל הגיע הזמן לשבור את המיתוס הזה! עכשיו, כשאתם מתיישבים עם כוס קפה או תה, אתם יכולים ללקק את האצבעות עם אלפחורס טבעוניים, שכל ביס מהם הוא חוויית טעמים מדהימה, ממכרת ומשגעת. המתכון הזה לא רק קל להכנה, אלא גם יגרום לאורחים שלכם להתלהב, בל נשכח שגם אתם תרגישו נפלא כי אתם מכינים משהו בריא וטעים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 15-20 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נ dive right in למרכיבים הארומטיים והמדהימים שיעשו לכם את היום. אחרי שתכינו את האלפחורס האלה, לא תוכלו לשוב לדברים הרגילים!

  • כוס קמח לא גלוטן (אפשר להשתמש בקמח חומוס או קמח קוקוס)
  • חצי כוס קקאו איכותי
  • חצי כוס סוכר קוקוס או סוכר חום כהה
  • רבע כוס שמן קוקוס מומס
  • חצי כוס חלב צמחי (שקדים, קוקוס או שיבולת שועל)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • מילוי: ריבת חלב טבעונית או ריבת פירות (לפי טעמכם)
  • אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)

רק כאן נכנסתי לפינה שבה אפשר להוסיף או להשמיט דברים. לדוגמה, אם אתם מעדיפים את האלפחורס שלכם בלי קקאו, אפשר פשוט להשתמש בקמח שמן דקלים במקומו! יתאים בול!

שלבי ההכנה

לאחר שציידתם את עצמכם ברכיבים האלו, הגיע הזמן לצאת לדרך ולהכין את המעדן הזה. שלב אחרי שלב, תגלו שזה ממש לא מסובך כמו שחשבתם.

  1. נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, נערבב את כל החומרים היבשים: קמח, קקאו, סוכר וסודה לשתייה.
  3. בקערה נפרדת, נחבר את כל החומרים הרטובים: שמן קוקוס, חלב צמחי ותמצית וניל.
  4. נשפוך את התערובת הרטובה לתוך היבשה, ונערבב היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. נחלק את התערובת ל-15-20 כדורים ונשטח כל כדור בעזרת כף.
  6. נניח את העוגיות על נייר אפייה בתנור.
  7. נאפה במשך כ-10-12 דקות, עד שהן מתחילות להיראות קשות בקצוות.
  8. נוציא את העוגיות מהתנור ונניח להן להתקרר לחלוטין.
  9. אחרי שהן התקררו, נמרח ריבת חלב טבעונית בין שתי עוגיות ונחבר אותן.
  10. נפזר אבקת סוכר מעל, אם רוצים, ונניח על צלחת להגשה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כפי שאתם יכולים לראות, המתכון הזה מאוד גמיש וניתן לשדרגו בקלות. הוסיפו אגוזים קצוצים, שוקולד מריר קצוץ או אפילו חתיכות של פירות מיובשים כדי לשדרג את האלפחורס לאורך כל השנה. ואם אתם מחפשים לגוון, אפשר גם למלא בריבת תותים, דובדבנים או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים!

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת אם האלפחורס מוכנים?
כשהם מתחילים להיפרד מהשוליים של התבנית, זה סימן מצוין! אל תשכחו להשאיר להם להתקרר לגמרי לפני מילוי.

אפשר להכין את המתכון הזה ללא סוכר?
בהחלט! אפשר להשתמש בסירופ מייפל או תחליפי סוכר אחרים שמועדפים עליכם.

האם אפשר לשים פחות קקאו?
ודאי! אם אתם רוצים להתנסות, אפשר לשים רק חצי מכמות הקקאו ולראות איך זה יוצא, אולי תמצאו את האנשים האוהבים את המתכון החדש שלכם!

מה עושים אם אין לי קמח לא גלוטן?
אם אין לכם קמח לא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח חיטה רגיל או תחליף אחר שאתם אוהבים.

מה אם אני רוצה שהחלק החיצוני יהיה יותר פריך?
כדי לשדרג את הפריכות, אפשר לאפות את האלפחורס יתר על המידה בכמה דקות נוספות.

אפשר לאחסן את האלפחורס במקפיא?
כן! הם שומרים היטב במקפיא. עטפו אותם היטב בניילון נצמד כדי שלא יתייבשו.

האם אפשר להשתמש בשמן אחר במקום שמן קוקוס?
בהחלט! שמן זית או שמן חמניות יעשו את העבודה באותה המידה.

כמה זמן הם שומרים במקרר?
הם יחזיקו מעמד כמה ימים טובים במקרר, אבל מי יודע? אולי לא תספיקו לבדוק.

האם ניתן להכין עוגיות ללא גלוטן?
ודאי! פשוט הימנעו מקמח חיטה ושימו קמח שקדים או אפונה. זה יכול להיות ממש טעים!

אפשר להכין גרסה מיני?
בוודאי! פשוט צמצמו את הכדורים ותקבלו מיני אלפחורס מדהימים!

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם, להפיץ לחברים ואולי גם לספר מהנסיון שלכם! ההנאה הנפלאה הזו שווה לחלק עם כולם.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *