אנטריקוט על עצם: מתכון מושלם שתוכלו להכין בבית

אנטריקוט על עצם – חוויית בישול עילאית

בואו נדבר על המנה שמקפיצה את טעם הבשר לשיאים חדשים! אנטריקוט על עצם הוא שילוב מושלם בין עסיסיות לארומה מדהימה שגורמת לכולנו ללקק את האצבעות. דמיינו לכם חתיכת בשר עבה, מלאה בטעמים, שמתבשלת לאט במדורה ומביאה אתכם למקומות שלא חלמתם עליהם. כשתשבו סביב השולחן ותשתעשעו בחוויה הקולינרית, תבינו למה מדובר במנה שהיא פשוט אגדה! זה הזמן לגלות מתכון שמשגע את כולם.

זמן ההכנה, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 120 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4 מנות

כשהקיץ מתקרב ואנחנו מפנטזים על על האש, אין ספק שהאנטריקוט על עצם יתפוס את תשומת הלב! אנחנו מדברים על חתיכת בשר ממש משגעת שיושבת על עצם, שמוסיפה טעמים מדהימים ונהדרת למסיבת הברביקיו הקרובה שלכם.

הרכיבים הדרושים

  • 1.5 קילוגרם אנטריקוט על עצם
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כף כמון טחון
  • ½ כף קימל טחון
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות רוזמרין קצוץ
  • חצי כוס יין אדום (לא חובה, אבל מומלץ!)
  • 2 כוסות ירקות שורש (גזר, תפוחי אדמה, סלק) חתוכים
  • בזיליקום לקישוט

כמובן שניתן לשדרג את המתכון ולטפח אותו לכל הטעמים שאתם אוהבים או מוסיפים פיקנטיות עם עוד תבלינים. אם אתם רוצים גרסה ללא גלוטן, פשוט הניחו את היין האדום.

שלבי ההכנה

  • ראשית, מתחילים בניקוי הבשר. שוטפים את האנטריקוט היטב ומייבשים אותו עם מג towel.
  • לאחר מכן, מערבבים את התבלינים: מלח, פפריקה, כמון וקימל.
  • מורחים את התבלינים על הבשר באופן אחיד.
  • במחבת גדולה, מחממים שמן זית על חום גבוה. מבשלים את הבשר משני הצדדים עד שיתקבל צבע עור נאה.
  • מוציאים את הבשר ומניחים בצד.
  • באותה מחבת, מוסיפים את השום והשום. מטגנים אותם קלות עד שהריח נפלא.
  • מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים פנימה את ירקות השורש ומערבבים.
  • מניחים את הבשר שוב למחבת ומביאים הכל לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים על חום נמוך במשך שעתיים.
  • בסוף הבישול, בודקים את מידת העשייה של הבשר. אם הוא נימוח ונופל מעצמו, סימן שהצלחנו!
  • מניחים לו לנוח כמה דקות לפני הפריסה כדי לשמור על כל הנוזלים בתוכו.

עדכון מעניין נוסף, תוכלו להגיש את הבשר עם רוטב על בסיס יין או דמיגלס. תאמינו לנו, זה משגע!

שדרוגים ותוספות

אם אתם רוצים לקחת את המנה למקום חדש, אתם יכולים להוסיף על העירקות שורש גם פטריות, קישואים או אפילו עגבניות צלויות. רוצים לתת טוויסט מתוק? הוסיפו דבש על הבשר בזמן הבישול – גם הקהל אוהב קצת מתיקות!

שאלות ותשובות

איזה תבנית כדאי להשתמש?
באופן אידיאלי, כדאי להשתמש בתבנית ברזל יצוק או סיר יצוק כדי לשמור על חום אחיד.

האם ניתן להכין את הבשר מראש?
בהחלט! אפשר לבשל את הבשר כמה שעות מראש ולשמור במקרר. מחממים מחדש ב-100 מעלות עד שהוא מגיע לטמפרטורה הרצויה.

מה ההבדל בין אנטריקוט על עצם לסטייק רגיל?
אנטריקוט על עצם הוא חתיכת בשר עבה יותר, והוא נוטה להיות עסיסי יותר בזכות התהליך המיוחד של הבישול על עצם.

אפשר להשתמש ביין אחר?
כמובן! אם אתם מעדיפים יין לבן, אפשר לנסות. זה ייתן טעם מעט שונה אבל מרתק.

מה אם אין לי תבלינים מסוימים?
אין בעיה, אפשר להתנסות עם תבלינים אחרים. למשל לשים ממרח חרדל או פפריקה חריפה אם רוצים קצת לדרוך על הכביש.

האם יש חוק נכון לגבי טמפרטורת בישול?
כן, ההמלצה היא לא לבשל בשר כזה על חום גבוה מדי, אלא להניח לו להתבשל לאט.

מה ההמלצה להגיש עם אנטריקוט?
זה משתנה לפי העדפה, אבל תוספות כמו פירה, אורז או סלט רענן בהחלט משדרגות את החווייה!

האם ניתן לקפוא את הבשר המוכנה?
כן, אפשר לקפוא את האנטריקוט המוכן. זה יכול להיות פתרון מצוין לימים שבהם אין זמן לבישול.

באיזה טמפרטורה כדאי להגיש את הבשר?
כדאי להגיש את הבשר בטמפרטורה של כ-60-65 מעלות צלזיוס כדי לשמור על טעמו ועסיסיותו.

יש לי אורחים בזמן הארוחה, מה לעשות?
אתם יכולים להכין את הכל מראש ולחמם מחדש. תמיד שווה לחשוב על תכנית גיבוי!

לאחר שהכנתם את המנה המדהימה הזו, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שכולם ייהנו מטעמה המושלם של האנטריקוט על עצם. תיהנו מגאוותיכם במעבדה הקולינרית שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *