בורגול עם עדשים כתומות – מתכון קל וטעים במיוחד!

בורגול עם עדשים כתומות: המנה המושלמת לארוחה משגעת

אז מי לא אוהב אוכל שמחמם את הלב? תארו לכם מנה שהופכת את הארוחה למעלפת, עם חומרים פשוטים לשימוש. הבורגול עם העדשים הכתומות הזה הוא מדהים! כאשר אני מכין את המנה הזו, אני מרגיש כאילו אני יכול לרפא את העולם. כן, כן, זה באמת מרגיש כך. ממכר, טעים ומלא בריאות! מדובר במתכון פשוט ומהיר, אבל יחד עם זאת הוא נוסע את הטעמים של מסורת חמה ואוהבת. מי לא רוצה ללקק את האצבעות אחרי מנה כזו?

זמן הכנת המתכון

  • שעתיים סה"כ
  • רמת קושי: קל
  • מכין ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בורגול עם עדשים כתומות

  • 2 כוסות בורגול (סוג כהה)
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 4 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 גזר, קצוץ לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלים ירוקים לקישוט

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לשדרג את המנה ולהפוך אותה לטבעונית, ניתן להמיר את השמן בזית בשמן קוקוס. המנה שומרת על הטעמים אבל מקבלת ניחוח טרופי מדהים. ואילו למי שמעוניין באפשרות דלת פחמימות, אפשר לשלב במקום בורגול קישוא או כרובית קצוצה, שיביאו טעם מיוחד וחדשני. זה אגדי!

שלבי ההכנה

הכנת הבורגול עם העדשים הכתומות היא פשוטה, ואם עשיתם הכל נכון, צפויים לכם במסגרת כמה דקות טעמים שמשגעים את החיך.

  1. שטפו היטב את העדשים והבושם במים קרים למשך כמספר דקות.
  2. במחבת גבוהה, חממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך והשאר עד להזהבה.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ וגזר הקצוץ ומבשלים כ-2-3 דקות עד שהגזר מתרכך.
  4. מניחים את העדשים והבורגול במחבת עם הבצל והשום ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הכמון, הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים שוב.
  6. יוצקים את המים לתערובת ומביאים לרתיחה.
  7. לאחר שהמים רותחים, מכסים את המחבת ומבשלים על חום נמוך כ-20 דקות.
  8. מבשלים עד שהבורגול והעדשים רכים, בניגוד לכל תחושות רעב שבטח יפצחו לכם.
  9. כשהמנה מוכנה, מכבים את הלהבה ומניחים לה לנוח לכמה דקות.
  10. מגישים בקערות עמוקות ומקשטים בעלים ירוקים לפי הטעם.

לאחר שסיימתם להכין את המנה המופלאה הזאת, הגיע הזמן ליהנות מהטעמים והמרקמים השונים. נחשב שהצבעים והניחוחות שנפלטים מהכנה זו הם פשוט משגעים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

למי שמעוניין לשדרג את המנה, יש לכם כמה אפשרויות שיכולות להפוך את המושלם להכי טעים שיש:

  • אפשר להוסיף חמוץ – כף של מיץ לימון או יוגורט נותנת אווירה מיוחדת!
  • אם אתם חובבי תבלינים, ניתן לנסות להוסיף קמצוץ של צ'ילי חריף למי שאוהב טעמים עשויים ובוטים.
  • נוסיף לארוחה פרוסות של חלה טרייה, אספרסו ריחני או אפילו סלט ירקות מרענן!
  • לגוון את כל מה שכתבנו? בולונז טחון מתוחכם או פירות יבשים ישדרגו את הכל.

שאלות ותשובות

כיצד ניתן לשמור על המתכון לאורך זמן?
כדי לשמור על הטריות, כדאי לאחסן את המנה במיכל אטום במקרר. זה יישאר טוב עד שבוע.

האם ניתן להקפיא את המנה?
כן, ניתן להקפיא את הבורגול והעדשים! שמרו עליהם במיכלים אטומים, והם מחכים לכם עוד שבועות רבים!

אילו תוספות מומלצות לצד המנה?
ניתן להוסיף צלוחית טחינה, חמוצים או אפילו סלט ירקות קיץ. כל תוספת תורמת לטעמה הכוללת של הארוחה.

מהם היתרונות הבריאותיים של העדשים?
עדשים הן מקור מצוין לחלבון, ברזל, סיבים תזונתיים ומשטר וסייעות בבריאות ללב.

האם ניתן להשתמש בעדשים אחרות במתכון?
בהחלט! אפשר גם לשים עדשים שחורות או ירוקות, כל אחד מהם יביא טעם שונה במקצת.

האם זה מתכון קל להכנה לילדים?
כן, המתכון פשוט ותהליכיו קלים. עם מעט הבהרה, ילדים יכולים לעזור בשלבים השונים.

אילו תבלינים ניתן להוסיף למתכון?
אפשר לשדרג עם תבלינים כמו זעתר, כמון או תרמילי פלפל לאותו טוויסט מעניין.

מהי הדרך המהירה ביותר להכין בורגול?
אפשר להשתמש בבורגול מראש מבושל כדי לקצר את זמן ההכנה.

האם ישנה אפשרות לגרסה ללא גלוטן?
אפשר להכין את המנה עם אורז שמן או קינואה. זה ייתן טעם יחודי וגם בריא!

האם ניתן לשלב חלבון?
כמובן! ניתן להוסיף עוף, טופו או דגים, ומתקבל שילוב מושלם של טעמים.

אתם לא רק מתמודדים עם מתכון כאן, אלא עם סיפור שאולי מלווה אתכם במשך שנים. שתפו את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, ותראו כמה כיף לאכול ביחד!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *