ביף וולינגטון מושלם שכולם ידברו עליו

מתכון לביף וולינגטון המושלם

בין מתכוני הבשר המפורסמים, ביף וולינגטון לוקח את הקֶצֶב וכובש את הלבבות. המנה הזו, שמשלבת בין רכות וטעמים אגדי, היא כל מה שצריך לארוחה מרשימה. אז אם אתם מחפשים מנה שתגרום לאורחים שלכם להתחנן לטעום עוד, הגעתם למקום הנכון. המנה הזו פופולרית במיוחד בארוחות חג ויכולה להפוך כל ערב רגיל לחגיגה על השולחן. יאללה, בואו נתחיל!

זמן הכנה של המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 50 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הביף וולינגטון המדובר, נדרוש מספר מרכיבים שיבטיחו לנו תוצאה פשוט מדהימה:

  • 1 ק"ג בשר Filet Mignon (או נתח בשר רך אחר)
  • 2 כפות שמן זית
  • 250 גרם פטריות פורצ'יני, קצוצות דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 4-5 פרוסות של סלמי או פרושוטו
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 2 מיכלי בצק עלים קפוא
  • 1 ביצה, טרופה (למברשת)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לגרסה חלופית

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, ניתן להשתמש בנתחי פטריות פורצ'יני במקום הבשר. פשוט תבשלו שולי פטריות עם טעמים שונים ותשתמשו בבצק עלים טבעוני. זה יהיה מתכון שמרענן את השולחן עם טעמים ייחודיים.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן לזנק למלאכה! ההכנה של ביף וולינגטון היא תרפיה במיטבה – תוכנית עבודה פשוטה ומדויקת. רגע לפני, רק זכרו – כל שלב מביא אותנו צעד נוסף לעבר יצירת המנה המושלמת!

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומוסיפים את נתחי הבשר, ומשחימים מכל הצדדים.
  2. מוציאים את הבשר מהמכסה ומניחים לו להתקרר.
  3. במחבת, מוסיפים את הפטריות המיובשות והקצוצות, יחד עם השום, ומבשלים עד שהן מתרככות.
  4. מסננים את הפטריות כדי להסיר עודפים של נוזלים.
  5. מרדדים את פרוסות הפרושוטו או הסלמי על ריבוי ניירות דבק ניילון זה על זה, כל שכבת פרושוטו ממקמת פרוסות פטריות ובסיסכ.
  6. מניחים את הבשר מעל ומפזרים עליו חרדל בצורה אחידה.
  7. עוטפים את הבשר היטב באמצעות הפרושוטו המהודק כך שהתערובת של הטעמים נסגרת.
  8. מניחים את הבשר עטוף במרכז ריבועי הבצק, עוטפים היטב ומקפלים את הקצוות כדי להקים נרתיק אסטטי.
  9. מברישים ביצה טרופה על פני הבצק כדי להעניק לו צבע זהוב.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס במשך 30-35 דקות.
  11. מוציאים את המנה החוצה ומניחים לה להתקרר במשך 10 דקות לפני החיתוך.
  12. חותכים את הביף וולינגטון לפרוסות ומגישים מיד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לקחת את המנה למקום חדש ומרגש, יש הרבה תוספות ושדרוגים שאפשר לשקול:

  • לשלב ירקות צלויים לצד המנה – זה יוסיף צבע וטעמים נוספים.
  • להגיש עם רוטב יין אדום – פינוק מעשיר ומעלף שמדגיש את כל תווי הבשר.
  • לנסות תוספות גבינה כמו גבינת פטה או רוקפור בין הפטריות לפרושוטו.
  • להכין סלט ירוק מרענן כקונטרה מתוקה ובסיסית לכל אוכלי הבשר.

שאלות ותשובות

אילו סוגי בשר מתאימים לביף וולינגטון? נתחי Filet Mignon הן האפשרות הקלאסית, אבל אפשר גם להשתמש בנתחי בשר אחרים שמציעים רכות ופינוק – כמו נתח צלע.

למה חשוב להשחים את הבשר לפני האפייה? השחמת הבשר מאפשרת לשמור על המיצים בתוכו, מה שמאפשר להשיג תוצאה טעמים משגעים כאשר במקביל מונע מצב יבש.

למה משתמשים בפרושוטו או סלמי במתכון? פרושוטו מספק טעמים מלחיים וטקסטורה פריכה שמוסיפה עומק לכלbite של המנה. זה אגדי!

האם ניתן להכין את המנה לפני הארוחה? בהחלט! אפשר להכין את הביף וולינגטון יום לפני, לאפות אותו ולהחזירו לתנור ביום האירוע כדי לחמם.

האם הבצק חייב להיות קפוא? אנו ממליצים להשתמש בבצק קפוא כדי להשיג תוצאה אופיינית, אוורירית ולא יבש.

מה צריך להקפיד כאשר מגישים את המנה? כדי שהבשר יישאר טעים ונימוח, יש לתת לו לנוח כ-10 דקות לפני שחותכים, זה משגע!

האם כדאי להגיש עם רוטב? בהחלט, רוטב יין אדום הוא הפינאלה המושלם, מוסיף עושר בלתי נשכח לסועד!

איזה יין מתאים לצד המנה? יין אדום טוב, כמו קברנה סוביניון, יתאים בדיוק למנה ויעניק לה גוונים נפלאים.

איך יודעים מתי הבשר מוכן בדיוק? זכרו שהבשר יהיה מוכן כאשר חיצונית הוא מזהיב בעוד פנימית הוא יישאר רך ולח.

כיצד אפשר לשדרג את המנה? הוספת צלוחית פטריות רגילות יחד עם הפטריות פורצ'יני בהחלט תביא לגיוון ולמרענן טעמים!

אם אתם נהנים מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים והמשפחה שלכם ברשתות החברתיות! הידע הזה לא צריך להישאר רק אצלכם, תנו לכולם ליהנות גם! תנסו ותראו איך כל ביס הוא חוויה משובחת. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *