ביצה קשה בתנור בצורה פשוטה ולתוצאה מושלמת

מתכון מדהים לביצים קשות בתנור – הדרך הכי טעים שיש!

בואו נדבר רגע על אחד המאכלים הכי פשוטים אך במקביל גם משגעים – הביצה הקשה. כן, כן, אתם קוראים נכון. מדובר באחד מאכלי הבסיס האולטימטיביים לחיים שלנו. חבילות של סידן וחלבון, והכי טוב הם שהן משגעות וממכרות. עכשיו, אם הנחתם שפשוט צריך לשים אותם במים רותחים, חשבו שנית! עם המתכון הזה, אנחנו הולכים לקחת את הביצה הקשה לרמה הגבוהה ביותר שלה.

לא רק שנכין ביצים קשות, אלא נבצע את זה בצורה של Oven Baked Hard-Boiled Eggs. אתם תעופו על זה! תיכנסו לתהליך, תגלו את הסוד שהופך ביצים קשות לתענוג מדהים ועשיר בטעמים. אז קחו לכם קפה, דברו עם המשפחה, שתהיו יחד כשהמתכון הזה מתבצע ונהנו מהתוצאה המעלפת.

זמן הכנת המתכון ורמת הקושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 6 ביצים

הרכיבים הדרושים:

כעת, בואו נדבר על מה שאנחנו צריכים כדי ליצור את הקסם הזה. אנחנו הולכים למרכיבים הבסיסיים ולא נוותר על שום פרט:

  • 6 ביצים גדולות
  • מים (כדי למלא את התבנית)
  • מלח או תיבול לפי הטעם
  • שמן זית (לא חובה, אבל ישדרג את הביצה!)

אולי תהיתם מה יש בביצה שגורם לה להיות כזו אהובה על כולם. ובכן, הביצה היא לא רק חומר גלם, אלא מדובר בחלבון איכותי והכנה נוחה. זה גם מספק יחס של סידן גבוה, שזה נחמד לכל מי שרוצה לשמור על בריאות העצמות. אם מתחשק לכם לנסות מהדורה טבעונית או ללא גלוטן, אני ממליץ לנסות ביצים צמחיות – כן, יש דבר כזה!

שלבי הכנה:

אז התכונננו, עכשיו ניגש להתכונן לחוויה הקולינרית שלנו. בואו נתחיל ביצירת המופת שלנו!

  1. יש לחמם את התנור ל- 175 מעלות צלזיוס.
  2. למלא תבנית במים כ- 2 ס"מ גובה.
  3. לסדר את הביצים בצורה מסודרת על התבנית.
  4. לכסות את התבנית בנייר כסף כדי לשמור על הלחות.
  5. להכניס לתנור ולבצע את הכנת הביצים למשך 25 דקות.
  6. לאחר מכן, יש לחכות עוד 5 דקות בתנור כבוי. זה הזמן המושלם כדי שהתוצאה תהיה נימוחה.
  7. לבדוק את הביצים אם עשויות לפי בחירתכם (אם אתם אוהבים יותר רכות נוספו כמה דקות).
  8. לשים את הביצים בקערת מים קרים כדי להפסיק את הבישול ולשמור על מרקם אידיאלי.
  9. לשפשף כל ביצה במלח או תיבול לפי האהבה שלכם.
  10. אם רוצים – לשדרג עם טיפה של שמן זית לפני ההגשה.

הערות והמלצות לשדרוגים:

לכל חובבי התיבול הגעתם למקום הנכון. ניתן להוסיף תיבול כמו פפריקה מתוקה, כמון או אפילו פירורי גבינה מעל כדי להרגיש את טעמי הים התיכון. זה משגע לחלוטין!

ואם תרצו להפתיע את החברים, אפשר לשדרג את הביצה הקשה לאורחים שמגיעים – חתכו את הביצה שלכם ומלאו אותה בבלילת טונה. זה ממכר לחלוטין!

שאלות ותשובות

לא חייבים לבשל ביצים קשות בתנור? יש טכניקות נוספות?
יש, בהחלט. אתם יכולים להרתיח את הביצים במים רותחים, אולם השיטה בתנור מונעת סיכוי לריבוי חורים ויוצרת תוצאה מדהימה.

מה קורה אם אני שוכח את הביצים בתנור?
טוב, במקרה כזה, הביצים יהיו מקורבות ויהיו קשות מאי פעם. אז טפח טיפונת של זמן זה אידיאלי.

האם זה אפשרי להכין פחות מ-6 ביצים?
בהחלט! זה יעבוד גם עבור 2-4 ביצים. פשוט התאמנו את זמנים המעבר בתנור בהתאם.

אני אוכל את הביצים עם סלט. איך זה הכי טעים?
כדי ליהנות מהטעמים, אני ממליץ לחתוך את הביצים ולמלא אותן בעשבי תיבול, או לשים אותן על לחם קלוי עם אבוקדו. yum!

האם ניתן לעשות את זה עם ביצים אורגניות?
ברור! ביצים אורגניות רק עושות את זה עוד יותר איכותי ומדהים!

איך אפשר לשפר את הצגת המנה?
שימו אותן על צלחת יפה, הוסיפו כוסברה קצוצה או פרוסות של פלפל חריף. זה מרים את כל המנה.

מה אני עושה אם הביצה לא מתקלפת בקלות אחרי הבישול?
בדרך כלל, אם אתם משאירים אותן בקור לאחר בישול זה יכול לעזור. תעזרו להזרים מים קרים עם הקרביש!

אפשר לפנק עם רוטב?
בוודאי! למשל רוטב אלף האיים יכול להיות תוספת מדהימה!

אם אני רוצה להכין ביצים שטוגנו בתנור, זה אפשרי?
כן, אתם יכולים! פשוט לשמן את התבנית ולהניח את הביצים מגרד מבפנים. זה יוצא מעלף!

נשארו לי ביצים, מה לעשות?
קחו אותן למקרר! הן נשמרות סביב שבוע. אני דואג לדאוג שהן לא תתחממו!

אז הגיע הזמן לסיים עם המתכון המושלם הזה! תשתפו אותו עם חברים, תעשו להם כיף ולהגיד שאתם הייתם הכוכבים של המתכון המדהים הזה! יחד נגיע למדרגות מתוקות בממלכת הביצים הקשות בתנור! שתהיה לכם הצלחה לא פחות ממעלפת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *