בישול בשר מספר 5: מתכון טעים שכל אחד יכול להכין

"`html

בישול בשר מספר 5 – החוויה הקולינרית המדהימה שלכם

כשהעולם מציע לנו כל כך הרבה מתכונים, חשוב לפעמים לחזור לשורשים ולפנק את החיך במשהו קלאסי, אבל עם טוויסט! הבישול של בשר מספר 5 הוא אחד מהמתכונים המושלמים שיכולים לרשום את עצמם בזיכרון שלנו כאגדה קולינרית. זהו מתכון מיוחד שלא רק מביא לידי ביטוי את טעמי הבשר, אלא גם מספק חוויה מקסימה שתפעיל את כל החושים. בזכות השילוב של תיבול מדהים ושיטות בישול ייחודיות, כל ביס ממיס את הפה! התוצאה היא בשר רך, מלא טעמים, והכי בטוח – מדובר במנה שירותית שמישהו י"ליקק את האצבעות"!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהכנתם לוחצים על "תחילת משחק" במתכון הזה, יש לכם כל כך הרבה אופציות לבחור מתוכן! ולאחר שידוע לכם מה מספר המרכיבים הדרושים והגוונים השונים שלהם, תגלו עולם של אפשרויות נוספות.

  • 1 ק"ג נתח בשר מקומי, טרי ומדהים
  • 2 כפות שטוחות מלח ים
  • 1 כוס מים חמים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס שמן זית ממחצבה באיטליה (הכי טוב שיש)
  • 1 קמצוץ של טימין יבש
  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון (כנראה, הוא שוגע!)
  • 2 כפות רוטב סויה (מוסיף עומק לטעמים)
  • 1 כוס חלב קוקוס (לא נעים לשכוח את זה)
  • 2 גבעולי רוזמרין טרי (מעלף את הפלטה)
  • 1/2 פפריקה מתוקה (לצבע העלאר)

שלבי ההכנה

ברגע שיש בידיכם את כל המרכיבים, אנחנו מתחילים להרכיב את השירה הקולינרית הזאת! שלב אחרי שלב, בביטחון ובאהבה.

  1. מגרדים את הבשרה עם קמצוץ של מלח ואחר כך פורסים אותו במדויק.
  2. חם את השמן זית בסיר כבד על להבה גבוהה.
  3. מכניסים את נתח הבשר לסיר, משחימים אותו מפה לפה במשך 4-5 דקות.
  4. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים אותו בצד.
  5. אנו מוסיפים לבצל ולשום ומטגנים עד שהבצל שקוף.
  6. מרחיבים עם רוטב סויה, חרדל דיז'ון ומערבבים את כל הטעמים יחד.
  7. מוסיפים בהדרגה את המים החמים ותשומת הלב הזו משגעת כל עין.
  8. מניחים את נתח הבשר חזרה בסיר, מוסיפים את חלב הקוקוס ואת טימין.
  9. מוסיפים את הרוזמרין ומעט פפריקה כדי להעניק למסך הצבעים לשמור על טעמים מגוונים.
  10. מבשלים על להבה נמוכה במשך שעה וחצי, מכנסים את הכיסוי לחסוך וחשים את כל הניחוחות.
  11. מתחילים לבשל על חום נמוך, נשמור על כך עד שהבשר מתמוסס.
  12. כעבור שעתיים בודקים את הבשר ואולי מוסיפים עוד מאוד, אם צריכים.
  13. מגישים עם תוספת שאתם אוהבים – פירה, אורז, פוקצ'ה, מה שבא לכם!

הרכיבים האפשריים

כשרוצים לגוון את המתכון המושלם הזה, ניתן להשתמש בכמה תחליפים ייחודיים שיכולים לשדרג את הטעמים עוד יותר. לדוגמה:

  • להשתמש בבשר טלה במקום בשר בקר כדי לשדרג את החוויה שלכם (אם אתם אוהבים).
  • לנסות מתאים תיבול חריף עם צ'ילי למי שמעוניין בטעמים חריפים יותר.
  • להפוך את המנה לטבעונית עם תחליף בשר ייצור יווני.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כל מנה יכולה להתחפש ולהתלבש מחדש! אם החלטתם להיות קצת יצירתיים, יש המון תוספות שיכולות לשדרג את המנה:

  • אפשר לשדרג עם כרובית אפויה בתנור.
  • גזר מקורמל יכול להכניס מתיקות רכה לתוך הבשר.
  • תוספת של ירקות בגריל לצד המנה יכולים להוסיף מרקם מעניין.
  • קצת פירות יבשים כמו משמשים או תאנים יוסיפו מסלול חדש לטעמים.

שאלות ותשובות

מה ניתן להוסיף לבשר כדי שישמור על עסיסיות?

כדאי לסחוט מעל את הלימון לפני הבישול. חומציות הלימון יכולה לשדרגו את כל הבשלה ולגרום לבשר להיות רך ונימוח.

איך נדע שהבשר מספיק רך?

אפשר לבדוק בעזרת מזלג, אם לרגע לא נדקר וכולו התפרק – אתם בחוגגים הבשר הטוב ביותר!

האם אפשר לבשל את זה על האש?

למרות שהשיטה המצוינת שלנו היא על הכיריים, בהחלט ניתן לבשל על גריל עם התשובה המענגת של עשן.

מה ניתן לעשות עם שאריות הבשר?

שאריות מצוינות להכנת סנדוויצ'ים ליום שאחרי. פשוט למרוח את הבשר עם קצת חרדל ויש לכם מנה גאונית!

מה האפשרויות לקישוט המנה?

לזרוק קצת פטרוזיליה קצוצה מעל לפני ההגשה ובכך תזכו לקצת צבע לעין!

האם יש משקאות שמתאימים למנה?

בתור קוואטר סגרי, רוב האנשים מתאימים יינות אדומים דחופים לצד המתכון הזה.

האם אני יכול להוסיף שמן שומשום?

כמובן! שמן שומשום יכול להוסיף לתוך מתכון טעמים נוספים, פשוט הוסיפו את זה באחרית.

אם אני אוהב טעמים מתוקים, האם אני יכול להוסיף משהו?

בהחלט, תוכלו לשלב סירופ מייפל כדי להקל על המתיקות המוצהרת.

האם תמיד ניתן להזמין בשר משולב?

הכל טעים – גם נתחי בשר מעורבים, וגם בסלסילות מעניין – תלוי בטעמים שאתם אוהבים!

מה אם אני רוצה להחליף את הבצל?

יש מקום לבחירה, מבצע עם שום או כרישה – זה רק יוסיף לרגע.

אם כך, חווית הבישול שלנו מתקרבת לסיום, ואתם מוזמנים לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! עולם הקולינריה מלא בהפתעות, ואנחנו רק באנו להתרגש יחד אתכם. אז קחו את המתכון, שתפו עם חברים וחיים – והגיע הזמן לבשל!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *