"`html
בצל ממולא כורדי – מתכון מהגיהנום הטעים
מי לא אוהב את ההרגשה הממולאת הזו, כשבצל מתוק ומעט חריף מפנה את מקומו למשיח השוקולדי של המילוי? כשאני מדביק את הבצל עם כל כך הרבה חום ואהבה, אני לא יכול שלא לחשוב על המורשת הכורדית המדהימה שהביאה לנו את המתכון המושלם הזה. זה שהוא כל כך משגע, עד שאפילו הסבתות מתכוננות להילחם זו בזו על המנה. שימו לב – מדובר במתכון ממכר, כזה שתתאהבו בו ממגע הראשון ולגימה מהשפתיים! אז קחו נשימה, תנו לנו לצלול לתוך העולם המופלא של הבצל הממולא הכורדי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלב ההכנה, נוודא שכולנו מצוידים בכל מה שצריך. המתכון הזה הוא אגדי, ויש לו את הכוח להפוך כל ארוחה לחוויה בלתי נשכחת. אז הנה מה שאנחנו צריכים:
- 4 בצלים גדולים (כשהם מתוקים, זה מעלף)
- 500 גרם בשר טחון (אפשר גם בשר הודו אם רוצים גרסה קלה יותר)
- 1/2 כוס אורז (אוורירי ונימוח)
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2-3 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס שמן זית
- כוס מים רותחים (לרוטב)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 לימון (לרוטב – ומשגע)
מרכיבים חלופיים
יש לכם אורחים טבעוניים? אין בעיה! פשוט החליפו את הבשר בטופו או בחומוס מרוסק. לא רוצים אורז? אפשר להחליף אותו בק Quinoa או באורז בר. יש הרבה אפשרויות, ויש כאן מקום ליצירתיות!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לגלות את הדרך המופלאה שבה אתם תכללו את הבצל הזה במטבח שלכם. כל שלב מדויק במתכון הזה חשוב – כי איך נוכל לעשות את זה מבלי שלב מסודר? אז קחו ליד את כלי המטבח שלכם, ונצא לדרך!
- קולפים את הבצלים ומבשלים בסיר עם מים רותחים לכ-10 דקות עד שהם רכים.
- מסננים את הבצלים ומניחים להם להתקרר.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר הטחון והאורז למחבת. מתבלים עם פפריקה, כמון, מלח ופלפל. מבשלים עד שהבשר מוכן.
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים היטב.
- חוזרים לבצלים, בעדינות מפרידים את שכבות הבצל וממלאים כל בצל בתערובת הבשר.
- מניחים את הבצלים בסיר שטוח.
- מכינים את הרוטב על ידי ערבוב מים רותחים, רסק לימון ולימון בסיר נוסף.
- יוצקים את הרוטב על הבצלים ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות.
- מניחים לבצלים להתקרר טיפה והשאירו את הכל בסיר לשעה נוספת.
שדרוגים ותוספות אפשריים
אם בא לכם לקחת את הבצל הממולא הזה צעד אחד קדימה, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים לתערובת הבשר או טחינה בתור רוטב סוחף מעל. ואם רוצים ממש לשדרג את המנה, כדאי להוסיף כמה פרוסות עגבנייה מעל ועדיין לשמר את הרוטב העשיר שולה של הבצל. זה המושלם!
שאלות ותשובות
האם הבצל חייב להיות מתוק?
מומלץ לבחור בבצלים מתוקים, כי הם מוסיפים פן נוסף למנה. בצלים חריפים עלולים לגרום למנה להיות פחות נעימה.
אילו תוספות אני יכול להוסיף למלית?
אתם יכולים לשקול להוסיף צימוקים או אגוזים קצוצים, שיכניסו לעושר נוסף למנה.
האם ניתן להקפיא את הבצל הממולא?
בהחלט! ניתן להקפיא את הבצלים הממולאים, אבל יש לחמם אותם בצורה אחידה לפני ההגשה.
כמה זמן ניתן לשמור את הבצל הממולא במקרר?
הבצל הזה יכול להחזיק עד 4 ימים במקרר, בתנאי שאתם שומרים אותו במיכל סגור היטב.
האם יש דרך להכין זאת במיקרוגל?
במקרים דחופים, אפשר לבשל במיקרוגל, אך הטעם לא יהיה אותו דבר. מומלץ לבשל בסיר כדי לשמור על כל הידע של המנה.
האם אפשר להכין את המתכון הזה ללא בשר?
בהחלט! ניתן להמיר את הבשר בגרסה טבעונית עם טופו או חומוס מרוסק, והמנה תצא נפלאה!
האם אני יכול להשתמש בבצלים קטנים?
כן, אז אפשר להכין מיני בצל ממולא ולבצע את אותה תהליך רק בקטן! זה יכול להיות מאוד מתוק!
מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את הבצל הממולא?
הכי טוב להגיש עם רוטב לימון ליד ואולי אורז בצד. אפשר לשדרג עם סלט קטן!
האם יש שיטות אחרות לבישול הבצל הממולא?
אפשר גם לאפות את הבצל בתנור, תוסיפו רק דקה של חום גבוה כדי לקבל צבע מעט שחום בחוץ.
האם יש טיפים לעבודה עם הבצלים?
כדאי להתנהל בזהירות עם הבצלים לאחר הבישול הראשוני, לשמור על השכבות ולא לקרוע אותן, זה יהפוך את התהליך לפשוט בהרבה.
אחרי שציבינו את כל המידע הזה, אנחנו בטוחים שהנחיתה שלכם לממלכה של הבצל הממולא תהיה נוחה ומענגת! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ורשתות חברתיות! זה פשוט בלתי נתפס לא לשתף מנה מדהימה כזו!
"`