בצק אוורירי לפיצה: המתכון שכולם מדברים עליו!

בצק אוורירי לפיצה – המדריך השלם להכנת בצק מושלם

לכולנו יש רגעים שבהם אנחנו מרגישים את הצורך למלא את הבית בריחות ניחוחות ואווירה חמימה. אחד הרגעים המרגשים ביותר הוא כשאנחנו מכינים פיצה. הריח של הבצק הטרי בתנור, השילוב של הגבינות המותכות והמצרכים המגוונים – כל זה עשוי להפוך את החוויה למדהימה ממש. והאמת היא, שהבסיס לכל הדבר המופלא הזה הוא הבצק. מדובר בבצק אוורירי, מנצח, שמצליח לגרום לכם ללקק את האצבעות. אחרי שתכינו את הבצק הזה, כך תדעו מה זה לקום בבוקר ולחשוב בהנאה על הארוחה שהכנתם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן תפיחה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מייצר מנות: 4 פיצות בגודל בינוני

הרכיבים הדרושים

אז לפני שנצלול לתוך כל המכונה ההכנתית, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנו זקוקים לו.

  • קמח – 500 גרם (קמח לבן או קמח 00)
  • מים – 325 מ"ל (חמים)
  • שמרי בירה יבשים – 7 גרם
  • סוכר – 1 כפית
  • מלח – 10 גרם
  • שמן זית – 2 כפות
  • קמח תפו”א (אופציונלי) – 50 גרם (לשדרוג הנימוח)

עכשיו, אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית – פשוט הימנעו מהוספת מוצרי חלב, והשתמשו ברוטב עגבניות וגבינה צמחונית! ובאותו התהליך, לשדרוג הבצק ללא גלוטן, אתם יכולים להשתמש בקמח תפו”א, קמח קוקוס, או כל תחליף אחר כגון *קמח שקדים* (שזה ממש מושלם!)

שלבי ההכנה

עכשיו שהכנו את כל המרכיבים, אנחנו מוכנים לקפוץ ישר לתוך שלבי ההכנה. לפני הכל, אני ממליץ להפעיל מוזיקה קלילה – אתם תראו שזו חוויה לא פחות ממושלמת!

  1. אנחנו מתחילים בלערבב את השמרים היבשים עם המים והסוכר בקערה ולהשאיר ל-10 דקות.
  2. בשקפת בעדינות, נשים את הקמח והמלח בקערה גדולה.
  3. כששמרים מתחילים לתסוס, נוסיף את החומרים לקערה.
  4. נוסיף את השמן ונחיל את הכל לכדי בצק גמיש.
  5. לשקול את הבצק 10 דקות בידיים מקומחות כדי להרגיש את הרכות.
  6. נכסה את הבצק בניילון נצמד ונסיר למקום חמים למשך שעה.
  7. לאחר שתפח, נמנע את הבצק ונחלק ל-4 חלקים שווים.
  8. נכין חתיכת נייר אפייה ונרדד כל חלק לעובי של 5 מ"מ.
  9. נערום על התבניות עם הרוטב והמצרכים הפייבוריטים שלכם!
  10. נניח את הפיצות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 10-15 דקות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

למתכון שלנו יש אפשרויות בלתי נגמרות. אפשר לשדרגו עם גבינת מוצרלה המועדפת עליכם, זיתים שחורים, בצל קצוץ, פפרוני, או אפילו פטריות מטוגנות. אהבתם את הרוטב? אתם יכולים להכין רוטב עגבניות פראי בעצמכם! מה שעושה את הפיצה מאגדי למושלם היא התוספות המתאימות לכם.

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהבצק מוכן?
לבדוק אם הבצק עלה ולהכפיל את נפחו. אם הוא רך, גמיש וללא קפיצים – אתם בדרך למזל טוב!

מה לעשות אם הבצק קשה מדי?
נסה להוסיף מעט מים בהדרגה. אין מחיר למאמץ!

כמה זמן ניתן לשמור פיצה לא אפויה?
תוכלו לשמור את הבצק במקרר למשך 24 שעות. אם אתם רוצים יותר זמן – במקפיא!

האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הבצק מוקדם יותר, לשמור אותו במקפיא ולהפשיר מהקרח לפני השימוש.

מה הטמפרטורה המומלצת לאפיית פיצה?
הכי טוב לאפות את הפיצה בטמפרטורה הגבוהה ביותר שיש לכם – 250 מעלות בערך תספק תוצאות מדהימות.

האם אני יכול להשתמש בקמח כוסמין?
בהחלט! קמח כוסמין נותן לדלג על הקמח הלבן – אך לוקח זמן לעלות כראוי.

מה אם אני לא אוהב את טעם השמרים?
אפשר להשתמש באורז גחלים או בקמח מחמצת – אתם תגלו עולם חדש!

איך אני יודע שהפיצה מוכנה?
הגבינה צריכה להיות מבעבעת והקצוות צריכים להיות זהובות ופריכות.

האם אפשר להכין פיצה על מחבת?
כן! השיטה היא לאפות במחבת עם מכסה. תוצאה שמעלפת!

איזה גבינות מתאימות לפיצה?
גבינות קוטג' ומוצרלה יחד עם פרמזן קונראי – אלו הן הגבינות המושלמות למרקם מפנק וקצת מלוח!

לאחר שהכנתם את הבצק המדהים והאוורירי הזה, תרגישו חופשיים לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם והפיצו את האהבה! כל פיצה תוסיף שמחה על שולחן האוכל שלכם. שתהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *