בצק עלים ללא מרגרינה שיגרום לכם להתמכר

"`html

בצק עלים ללא מרגרינה – מתכון אגדי!

תארו לעצמכם את הניחוח המדהים שמפיץ בצק עלים טרי שנאפה בתנור, כשאתם פותחים את הדלת ופתאום כל הבית מתמלא בריח משתוקק. קשה להאמין, אבל אפשר להנות מכל זה בלי שימוש במרגרינה! אנחנו כאן כדי לגלות לכם את המתכון המהמם והמשגע לבצק עלים ללא מרגרינה, שממש נמס בפה. למה לבזבז זמן? בואו נצלול פנימה, כי זה הולך להיות טעים, נימוח ומעלף!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן מנוחה: שעתיים
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק לעשרה אנשים

המרכיבים הדרושים

כדי להכין בצק עלים הורס, אנחנו צריכים כמה מרכיבים פשוטים אך איכותיים. חשוב לדעת שהמרכיבים משפיעים על הטעם והמראה, לכן כדאי להשקיע בהם:

  • 500 גרם קמח מנופה
  • 250 גרם חמאה טבעית, קרה מאוד (לא מרגרינה!)
  • 3/4 כוס מים קרים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית סוכר
  • 3/4 כפית מלח
  • קמצוץ של אבקת סודה לשתייה

גרסה טבעונית: אפשר להחליף את החמאה בשומן צמחי מתאים, כמו שמן קוקוס או חמאת אגוזים. התוצאה תהיה גם דל פחמימיות ומרעננת. תדאגו שהשומן יהיה קפוא לפני השימוש!

שלבי ההכנה

הבצק שלנו אינו משוגע רק בגלל שהוא טעים, אלא גם בגלל שההכנה שלו היא חוויה בפני עצמה! אתם מוכנים? בואו נתחיל:

  1. מניחים את הקמח בקערה גדולה ומוסיפים את המלח, הסוכר וכמון.
  2. חותכים את החמאה לחתיכות קטנות ומוסיפים אותה לקמח. מתחילים לקצוץ עם מזלג או עם הידיים עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם.
  3. יוצרים חור במרכז התערובת ומוסיפים את המים הקרים.
  4. מעבדים את הבצק במהירות עד שהוא מתאחד, מוודאים לא לערבב יותר מדי.
  5. מניחים את הבצק על משטח מקומח ועוטפים אותו בניילון נצמד. מכניסים למקרר למשך 30 דקות.
  6. לאחר מנוחה, משטחים את הבצק לריבוע בערך בעובי 1 ס"מ.
  7. מקפלים את הבצק כמו שיש לקפל מכתב, שוב מכניסים למקרר לעוד 30 דקות.
  8. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים ליצירת עלים אווריריים.
  9. אחרי שלושה חזרות, הבצק מוכן לשימוש!

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו כשיש לנו את הבצק המושלם, אפשר לדמיין מגוון תוספות ואופציות. תוכלו למלא את הבצק בגבינות שונות, או לטבול אותו ברטבים מדליקים. אה, והניסיון שלי למלא בגבינת פטה ועשבי תיבול תמיד הצליח! מי יכול לסרב למשהו ככה?

שאלות ותשובות

איך שומרים את הבצק עלים?

שומרים במקרר עד שבוע או במקפיא לחודשיים. אל תשכחו לעטוף בניילון נצמד.

האם אפשר להשתמש בבצק הזה למאפים מתוקים?

בהחלט! עם מעט סוכר וקקאו, הבצק הזה יהפוך למושלם לעוגיות או עוגות!

האם זה מתכון בריא?

בהשוואה למתכונים עם מרגרינה, זה בהחלט בריא יותר, אבל קחו בחשבון שהחמאה עדיין מכילה שומנים.

באיזה טמפרטורה כדאי לאפות?

הטמפרטורה האידיאלית היא 180 מעלות צלזיוס, ואפשר לאפות עד שהבצק זהוב ופריך.

למה דווקא חמאה?

חמאה נותנת טעם עשיר ומיוחד, והאיכות שלה מתבטאת בכל ביס.

מה אם אני רוצה להכליל בבצק ירקות?

אפשר בהחלט! תוכלו לאדות ירקות כמו קישואים, או גזר, להוסיף לבצק לפני האפייה וליצור פנקייק מקסים.

מה קורה אם הבצק יוצא דביק?

זה יכול לקרות אם השתמשתם במים חמים. תוסיפו קמח לאט לאט עד שהבצק יישאר נוח לעבודה.

איזה סוגי צורות ניתן לעשות עם הבצק?

הבצק הזה הוא חביב התעשייה! אפשר להכין ממנו פאי, פחזניות, או אפילו קישים.

איך אני יודע מתי הבצק מוכן?

כשהוא פריך וזהוב מבחוץ ומריח טוב – אתם יודעים שהגעתם לפרפורמנס המושלם שלכם במטבח.

ניתן להכין את הבצק יום מראש?

בוודאי! הוא משתבח עם המנוחה, והטעמים רק מתחזקים.

זה היה מתכון מדהים, וכפי שהבנתם – הבצק הזה לא יכבוש רק את המטבח שלכם, אלא גם את הלבבות! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים שלכם, הכל חייבים לטעום את המנה המושלמת הזו. אתם מבינים את זה, נכון?

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *