בצק פיצה 12 שעות שהופך כל פיצה למושלמת

מתכון לבצק פיצה: למי שאוהב פיצה כמו אלוף

כשמישהו שואל אתכם מה המאכל האהוב עליכם, רוב הסיכויים שתשמעו את המילה "פיצה". עם גבינה נמסה, רוטב עגבניות עשיר, ותוספות שמרקיעות שחקים – קשה לעמוד בפני השילוב המושלם הזה. והאמת היא, פיצה ביתית עם בצק שהכנתם בעצמכם יכולה להפוך כל ערב רגיל לוואו מעלף ומדהים. יש משהו שאין כמותו בכדי להתפנק על פיצה שהכנתם בעצמכם, במיוחד אם מדובר בבצק שמשתבח לאחר 12 שעות של התפחה. רוצים לדעת איך להצליח במשימה ולהכין את הבצק המושלם? הישארו איתנו! אנחנו כאן עם מתכון אגדי שיעשה לכם חשק להכין פיצות כל יום!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות תספיקו

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: 12 שעות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות פיצה בגודל משפחתי

הרכיבים הדרושים

להלן רשימת הרכיבים המושלמים לבצק פיצה שיפתיע אתכם לרעה:

  • 500 גרם קמח חזק (אפשר גם קמח לפיצה)
  • 350 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם מלח
  • 10 מ"ל שמן זית (וגם קצת יותר לפיזור על הקערה)

אולי תרצו לדעת על אפשרויות חלופיות? בהחלט ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן לבצק פיצה נהדר לדיאטה נטולת גלוטן. תרצו לגרסה טבעונית? פשוט השאירו את השמרים והשתמשו רק בחומרים היבשים. זה גם קליל וגם אחלה לאירועים משפחתיים!

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, בואו נתחיל!

  1. מניחים את המים הפושרים בקערה ומוסיפים את השמרים. מחכים 5 דקות עד שזה מתפוצץ.
  2. מוסיפים את הקמח בהדרגה, ולאחר מכן גם את המלח ושמן הזית.
  3. מתחילים ללוש את הבצק בידיים, או באמצעות מיקסר עם וו לישה במשך כ-10 דקות עד שהבצק נעים וגמיש.
  4. משמנים קערה באותו שמן זית, מניחים את הבצק בתוכה ומקנים לו כיסוי עם ניילון נצמד.
  5. עכשיו הזמן למחויבות: תנו לבצק לתפוש מקום חמים במשך 12 שעות. קולו את עצמכם במסכים ותהנו משאר הדברים בחיים!
  6. לאחר זמן ההתפחה, לשים שוב את הבצק במשך כ-5 דקות נוספות. הוא צריך להיות רך ונעים.
  7. חלקו את הבצק ל-3 או 4 כדורים (תלוי בגודל הפיצה שאתם רוצים) והניחו להם לנוח לכ-20 דקות נוספות.
  8. הגיע הזמן לרדד! רדדו כל כדור לפי הצורה וגובה שאתם אוהבים.
  9. הניחו את הבצק על מגש אפייה, הוסיפו את הרוטב והגבינה האהובה עליכם, ותוספות אחרות לפי הטעם.
  10. אפו בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס למשך כ-10-15 דקות.

כמו שנראה, הכנה של בצק פיצה יכולה להיות חוויה משגעת! כל שלב הוא הזדמנות לביטוי יצירתי, אז אל תהססו להתנסות.

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

כמובן שסוד הקסם נמצא בתוספות: גבינת מוצרלה עם תחושת עשן, פטריות טריות, זיתים שחורים, או אפילו פרוסות זיתים ירוקים יכולות להוסיף למנה טעם מעולה. אפשר ללכת גם על תוספות כמו בצל קCaramelized או רצועות דקיקות של קבנוס. אל תשכחו לנסות את השילוב של רוטב פיצה מתוק עם פפרוני – זה ממש אגדי!

שאלות ותשובות

מהי הדרך הטובה ביותר לדעת אם הבצק תפח מספיק?
הבצק צריך להיות כפול בגודלו, אם אתם רואים שהוא עלה מספיק, פשוט תמשיכו לשלב הלישה הבא.
האם ניתן להקפיא את הבצק?
כן, לאחר ההתפחה הראשונית, ניתן להקפיא את הבצק בתוך שקית אטומה. זה יעזור לשמור עליו טרי!
מה לעשות עם בצק שאינו מתפצל נכון?
בצק שלא תופס בצורה טובה יכול להצביע על שמרים לא פעלים או טמפ' מים לא נכונה. חשוב להתנסות עד שתמצאו את המתכון המושלם עבורכם!
איזה קמח כדאי לבחור?
קמח חזק ייתן לכם בצק עם יותר גובה ואוויר. אפשר גם לערבב בין קמחים שונים לניסיון.
כמה זמן יש לאפות את הפיצה?
בשיטת האפייה שלנו, מדובר על 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס.
האם כדאי לשים את הפיצה על תבנת אבן?
ודאי! שימוש בתבנית אבן יכול לייעל את האפייה ולתת לפיצה קרקע פריכה יותר.
מה לעשות אם אין לי שמרים?
השאירו את המתכון ותנסו להשתדל לגלות את רוטב הקמח!
מהן התכנים הכי מתאימים לפיצה?
גבינת מוצרלה ופפרוני זה קלאסי, אך פטריות ופרוסות קבנוס הן תמיד תוספות מנצחות!
האם אפשר להשתמש במתכון לבצק ללא חלב?
כמובן! המתכון הזה טבעוני מלכתחילה ולכן הוא מאוד בריא.
מה לעשות על מנת שהבצק יישאר רך ונעים לאחר אפיה?
לא לשכוח למרוח עליו שמן זית לפני ההכנה ולא לאפות יותר מידי.

אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ומשפחה. כשהאוכל טעים כמו זה, מגיע לו להתפשט ברשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *