בצק פריך על בסיס שמן שכולם מתעלפים ממנו

בצק פריך על בסיס שמן: המדריך המושלם!

בואו נדבר על אחד הדברים הכי טעימים שיש – בצק פריך. יש לכם הרגשה שהבצק הזה יצא על רמה כזו שתהיה לכם קשה להפסיק לאכול את מה שכבר הכנתם? תסכימו איתי שיש משהו אגדי בללוש בצק פריך שממלא את הבית בריחות של חמאה ושמחה. עכשיו, תוסיפו לשם את העובדה שמדובר בבצק על בסיס שמן, שזה פשוט משנה את כל המשחק! בזכות השמן, הבצק ייצא אוורירי, נימוח, והוא פשוט נמס בפה. כל כך טעים שזה באמת מה שנקרא – ממכר.

אם אנחנו כבר מדברים על תהליך, אז מעניין לדעת איך בצק פריך הגיע לעולם. יש המאמינים שהוא מגיע מעולם המאכלים הצרפתי, שם הוא נחשב למעדן אמיתי. כיום, הבצק הזה, שאת רובו אנחנו מכירים עם חמאה, מפנה מקום לשמן, שמספק גרסה בריאה וטעימה לא פחות – ואם תשאלו אותי, זו גרסה משגעת.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן מנוחה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: מספק כ-8 פירות טארט

הרכיבים הדרושים

הנה רשימה של רכיבים שאתם צריכים לאסוף לקראת הכנת הבצק הפריך המדהים הזה. אחרי שתסיימו להכין אותו, תוכלו לשתף אותו עם המשפחה, או סתם לקדוח את עצמכם עם עוד פרוסה או עוגה – זה יהיה בלתי נמנע!

  • 300 גרם קמח לכל מטרה
  • 100 מ"ל שמן (הכי טוב להשתמש בשמן זית איכותי)
  • 100 מ"ל מים קרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר (לא חובה, תלוי בטעם המיועד)
  • גרידה מלימון (למגע טעמים שמרים)

ובכן, עכשיו שיש לכם את כל הרכיבים, מה אם אתם צמחוניים או טבעוניים? אין שום בעיה! הכנת בצק פריך טבעוני על בסיס שמן היא אופציה מעולה, פשוט החליפו את החמאה והביצים בשמן ואתם מסתדרים בקלות.

שלבי ההכנה

כעת, בואו ניגש לבצק עצמו. הכנה של בצק פריך יכולה להיות ממש פשוטה, צריכים רק קצת סבלנות ואהבה.

  1. נשפוך את הקמח לקערה ונוסיף את המלח והסוכר אם החלטנו להשתמש בו.
  2. נעשה חור קטן באמצע ונוסיף את השמן.
  3. נמלא את הקערה במים הקפואים.
  4. נעבוד עם הידיים או עם מערבל ידני על מנת לערבב את הרכיבים.
  5. ברגע שהבצק מתחיל להתגבש, נעצב אותו לכדור.
  6. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשאיר במקרר לשעה לפחות.
  7. לאחר שהבצק נקרר, נפתח אותו בעזרת מערוך על משטח מקומח.
  8. נכניס את הבצק לתבנית טארט ואת קצוות הבצק נגזר לעיצוב.
  9. אם רוצים, ניתן לחורר את הבצק בעזרת מזלג ולאפות אותו מראש (אוולד) לפני שמוסיפים את המילוי.

בתוך המתכון הזה, אתם יכולים לשדרג כל מנה למאכל שמעורר השראה! מה שמיוחד בבצק פריך הוא היכולת לשלב אותו עם מגוון רחב של מילויים, בכל מיני טעמים. זו באמת יכולה להיות מנה משגעת ומרעננת!

שדרוגים אפשריים

אז אם אתם רוצים לשדרג את הבצק, יש כמה אפשרויות מעניינות:

  • נסו להוסיף שומשום או פשתן לקמח לפני הלישה. זה יוסיף טעם ויתרונות בריאותיים.
  • למה לא להוסיף עשבי תיבול כמו רוזמרין או תימין? השילוב שלהם ייתן לבצק טעמים נוספים שיגרמו לאנשים לשאול מה הסוד שלכם.
  • כאשר אתם מכניסים את הבצק לתבנית, תוכלו לעטוף אותו בגבינת שמנת קלה כדי להרגיש את הנימוח בדו-שיח עם הבצק.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי קמח לכל מטרה?
אפשר להשתמש בקמח חיטה מלאה או חצי חצי בין קמח לכל מטרה לקמח תפו”ת.

האם אפשר להכין את הבצק מראש?
כן, בהחלט! הבצק ניתן להקפאה ועד חודש. שימו אותו בניילון נצמד ואז בתיק הקפאה.

האם אני יכול לשמור את הבצק בבית מחוץ למקרר?
לא מומלץ. עדיף לשמור אותו במקרר כשלפני השימוש תוציאו אותו כחצי שעה מראש.

מה הטעם של בצק פריך שמן?
הטעם הוא עולם ומלואו, כי השמן מוסיף טעם עשיר ולא כבד כמו חמאה.

מה אני יכול למלא בבצק הזה?
הבצק הזה מספק אפשרויות אינסופיות – רוטב עגבניות, פירות טריים, גבינות… תנו לדמיון לעבוד!

כמה זמן ניתן לאפות טארט עם הבצק הזה?
טארט אפוי יכול להיות מוכן בערך ב-25-30 דקות בחום של 180 מעלות צלזיוס.

האם הבצק מתפשט בזמן האפייה?
לא במידה רבה. הוא יישאר יפה בצורה שלו, כמו כמו בצל על סלט.

האם אני יכול להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית?
בהחלט, שמן קוקוס יספק טעם Tropical מדהים!

למה הלחם הזה כל כך מתוק?
זה לא מתוק מידי. התוספת של סוכר נותנת גימור טעים שמסייע באיזון.

קום, הגיע הזמן לאפות!
צאו לעולם האפייה! בסופו של דבר, האהבה נמצאת בין מרכיבי הבצק.

עכשיו שכולם יודעים איך להכין את הבצק הפריך על בסיס שמן, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות ותיהנו מהבצק המושלם שאתם מייצרים! מי יודע, אולי ייצא לכם טארט מדהים במשקל 10 ק"ג שתצטרכו לאכול במכה אחת! בואו נתחיל את המסע על הדרך הטעימה שלנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *