בצק פריך עם מיץ תפוזים – המתכון המושלם שתאהבו!

בצק פריך עם מיץ תפוזים – מתכון מדהים ומעלף

דמיינו את זה: בצק פריך, שנראה כאילו מכינים אותו בסדנת אומנים עם החומרים הכי איכותיים, מטוגן עד שהוא Gold, מתמזג עם מתיקות של תפוזים, ומריח כמו חברה טובה שביקרה בבית עם סלסלה של פירות מתוקים. זה לא רק מתכון – זה חוויה קולינרית מרגשת! בצק פריך עם מיץ תפוזים הוא שילוב מפתיע בין קלאסיקה לאגדי, קיץ לחורף, טעמים וריחות שמחבקים אותנו כמו שמיכה חמה ביום סגרירי. רוצו לקנות תפוזים כי מה שעומד לקרות כאן זה פשוט משגע!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות יש לנו כאן

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן קירור: 30 דקות
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 8-10 מנות

המרכיבים הדרושים

עכשיו כשאתם כבר רעבים ורוצים להכין את הבצק הזה, הנה מה שאתם צריכים:

  • 250 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 1 ביצה
  • 50 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
  • קaltung תפוז 1 (לגרר קליפת תפוז)
  • 400 גרם קמח חיטה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה

המצרכים האלה הם התמצית להצלחה. חמאה – היא המפתח לבצק האוורירי והנמוך, הסוכר שואל את המתיקות הנאה, מיץ התפוזים מוסיף רעננות, והקמח שומר על הבצק בגבוה!

הוספות ומרכיבים חלופיים

יש לכם אורחים טבעוניים? רוצים לגרום לבצק להיות דל פחמימיות? אין בעיה! אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס או במרגרינה טבעונית, ולהשתמש בקמח שקדים או קמח חומוס במקום קמח החיטה.

וכמובן, אם אתם רוצים להביא לעולם את הרעננות המרעננת של פירות העונה, אפשר לשדרגו עם פירות יער, או לשים מעט קינמון שיתן את נגיעת התיבול הנכונה.

שלבי ההכנה

ועכשיו, כשאתם כבר מרגישים את הריחות הנפלאים באוויר, הגיע הזמן להתחיל. תכינו את עצמכם, כי הצעד הראשון שלכם להצלחה מתחיל פה:

  1. מכניסים את החמאה והרכות של החמאה לקערה ומקציפים יחד עם הסוכר עד שהתערובת חלקה ואוורירית.
  2. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב עד שהבצק משתלב.
  3. לוחצים בעדינות את מיץ התפוזים לגרסה שלכם לתוספת טעימה.
  4. מגרדים קליפת תפוז לתוך התערובת ומערבבים בעדינות.
  5. כשהמרכיבים נראים אחידים, מסננים את הקמח והסודה לשתייה לתוך הקערה, ולאחר מכן מוסיפים את המלח.
  6. מערבבים את התערובת עד שהתערובת מתחילה להתאחד, אך לא מעבדים יותר מדי.
  7. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  9. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים את הבצק בצורת פאי או תבנית אוהבת.
  10. אופים במשך 20 דקות, או עד שהבצק מזהיב וקצת פריך.
  11. מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר לפני ההגשה.

אפשרויות שדרוג והגשה

ולסיום, תוספות שיכולות להפוך את הבצק הזה למושלם! אתם יכולים לפזר על הבצק אגוזים קצוצים, לשים קרם פטיסייר על הבצק לפני האפייה, או למרוח ריבה מתוק על התוצאה הסופית. רוצים לפנק את עצמכם? תכינו גם קצפת עם וניל והקצפת למנה זו תעלה על כל דמיון!

שאלות ותשובות

מה אם אני לא אוהב תפוזים?
אם תפוזים לא לטעמכם, אתם יכולים להמיר במיץ פירות אחר כמו מיץ לימון או רימונים. התוצאה תהיה רעננה לא פחות!

אפשר להכין את הבצק עם קמח חצי-חצי?
בהחלט! קמח חצי-חצי עם קמח תפו"ז עושה פלאים, מוסיף לעושר ומציע טעם חדש בקצת שדרוג!

לכמה זמן הבצק נשמר במקרר?
כשהוא עטוף היטב, הוא יכול להחזיק עד שבוע במקרר. אם אתם רוצים לשמור אותו יותר זמן, אפשר להקפיא אותו!

האם ניתן לשים תוספות לתוך הבצק?
בוודאי! תוספות כמו שוקולד צ'יפס, פירות יבשים וגרגרים של ישתלבו מצוין עם הבצק!

איך יודעים אם הבצק מוכן לאפייה?
אם הוא מתייצב, שתצוגה שלו מתייצבת ומאבקת לא נופלת – זהו סימן מצוין!

האם הבצק מתאים למילוי?
נכון! אתם יכולים למלא אותו עם כל מה שתרצו, כמו פירות או טופי.

איך אפשר להגיש את הבצק הזה?
רבים אוהבים להגיש אותו לצד קפה אחר הצהריים, עם קישוטים של אבקת סוכר מעל!

האם אפשר להכין את הבצק בכמות כפולה?
לגמרי! אם אתם יודעים שתזדקקו לבצק נוסף – תכינו כמות כפולה והקפיאו את מה שלא השתמשתם.

האם הבצק יכול להיות גלוטן-חינם?
בהחלט, אפשר להשתמש בקמח תפו”ז, קמח שקדים, או קמח קוֹרוֹה כדי לשמור על הגלוטן – הבצק עדיין יהיה פריך ומושלם!

אתה ממליץ על טעמים נוספים?
בוודאי! רצתם להכין עם שקדים טחונים או חלבה – התוצאה תהיה שמיימית!

אם אתם מתים על בצק פריך עם מיץ תפוזים, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! שתפו עם חברים ובני משפחה, כי הגיע הזמן שהם גם יטעמו מהקסם הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *