בקר מתכון: שלב אחרי שלב להכנת מנות מושלמות

"`html

מתכון מדהים לבקר עסוק עם רוטב מעלף

בעיצומם של חורפי קריר, אין ספק שכולנו מתגעגעים למנה מחממת לב כמו בקר עסוק עם רוטב נהדר. זהו מתכון שהוא לא רק ממכר ואגדי, אלא גם נותן לנו את ההרגשה של בית, של שעות נוספות במטבח שיצרו משהו טעים ומיוחד. אז קחו ארבע ידיים, כלים טובים וקצת תשוקה למטבח, וכך ניגש יחד להכנה של מנת בקר שיש לה את הפוטנציאל להיות המנה האהובה עליכם!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: בינונית. כמות מנות: 4 מנות.

  • זמן בישול: 2 שעות
  • מספר מנות: 4-6
  • רמת קושי: בינונית

הרכיבים הדרושים

אז לפני שנצלול לתוך מרחבי הבישול בסגנון קונספטואלי, נוודא שיש לנו את כל מה שצריך. ברשימת הרכיבים הזו, תמצאו את התמהיל המושלם שיביא את הטעמים לבקר שלנו וישדרגו את המנה לכל מה שציפינו. אתם מוכנים?

  • 1 ק"ג בקר במקל גולש (חלקים כמו צוואר או כתף)
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 קופסה רסק עגבניות (200 גרם)
  • 2 כוסות ציר בקר
  • 1/2 כוס יין אדום (למי שמוכן להעז)
  • 2 כפות סוכר חום
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • תיבול: עלי תימין, אורגנו וזאת, מספר עלים של פטרוזיליה לקישוט

אפשרויות חלופיות

למי שמעוניין בגרסה קצת שונה, אפשר להכין את המתכון בגרסתו הטבעונית. פשוט תחליפו את מנת הבקר בקוביות טופו או סויה והוסיפו הרבה ירקות וטעמים שאתם אוהבים. תוספות כמו פטריות, קישואים או אפילו חצילים ירוממו את המנה שלכם לגבהים חדשים.

שלבי ההכנה

ויאלה, עכשיו הגיע הזמן לקפוץ למטבח ולהתחיל בבישול. אדרבא, בואו נצא לדרך:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום גבוה.
  2. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם שקופים.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה נוספת.
  4. מדליקים את הלהבה למקסימום ומוסיפים את קוביות הבקר. סוחטים עד שהן מקבלות צבע יפה.
  5. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  6. יוצקים את רסק העגבניות ומוסיפים את היין, אם יש.
  7. מוסיפים את ציר הבקר, סוכר, מלח ופלפל.
  8. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  9. מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך שעתיים.
  10. בדקו את העקביות, ואם נדרש מוסיפים עוד ציר או מים.
  11. בסיום הבישול, הכינו את התיבול עם תימין ואורגנו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

ושיהיה לכם ברור – המנה הזו היא רק קצה הקרחון! אתם יכולים לשדרג את הבקר שלכם עם תוספות כמו פירה תפוחי אדמה רך או אורז בסמטי. אם אתם אוהבים את המגע של ירקות ירוקים, זרקו פנימה קצת אספרגוס או שקדים קלויים לשדרוג מרהיב. אפשר גם להוסיף תיבולים כמו כמון או קימל, רק כדי לתת למנה נשמה אמיתית. אל תשכחו לקשט עם פטרוזיליה קצוצה, ככה תביאו טעמים וריחות לבית שלכם.

שאלות ותשובות

האם אפשר לבשל את הבקר עם ירקות אחרים?
תמיד! גם קישואים, ברוקולי ואפילו בטטות יכולים להשתלב מעולה במתכון הזה. זה תלוי בטעמים שלכם!

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
המנה הזו יכולה להחזיק במקרר עד 3 ימים. פשוט תחממו שוב בחימום נמוך.

האם אפשר להקפיא את הבקר אחרי הבשלה?
בהחלט! הקפאה מכתיבה טעמים מכושפים, ואתם יכולים להקפיא את המנה עד לחודש.

מהם האפשרויות להגיש את הבקר?
כדי להפתיע את האורחים שלכם, הוציאו אותו על צלחת שטוחה עם קישוטים של עשבי תיבול. או אפשר להגיש עם פרוסות לחם פריך שניתן לטבול ברוטב.

למה כדאי להוסיף יין אדום?
היין מוסיף לעמקות הטעם והוא נהדר עבור אנשים שמחפשים רטבים עם ניחוחות עדינים.

האם המתכון מתאים לילדים?
בעיקרון, עליכם לשים לב לגובה התיבול. אם אתם אוהבים טעמים יותר עדינים, פחות מלח ויותר ירקות יכולים להתאים לילדים.

מה לעשות אם המנה מתייבשת בזמן הבישול?
פשוט הוסיפו עוד ציר או מים. אל תחששו לבקש מהמנה שלכם להראות לכם מה זה רוטב טוב!

כיצד אוכל לשדרג את המתכון?
שדרוג על ידי הוספת פירות יבשים או אגוזים, כמו צימוקים או שקדים קלויים. זה בהחלט מוסיף טוויסט.

מה המנה המתאימה לצד הבקר?
מומלץ להגיש עם סלט עונתי מרענן, פשוט להמיס את הפרשה במגע, ולא לחלוטין לפספס שום דבר!

יש לכם טיפים למי שחדש בבישול?
אל תהססו! תשתמשו במתכון הזה כבסיס ותנסו לשחק עם תיבול וחומרי גלם. כל שינוי יכול להיות מאוד מחמיא.

אז עכשיו ששתפנו את המוזיקה של הבקר הזה, אתם מוזמנים לחלוק את המתכון הזה בצוותים שלכם, להשאיר חוות דעת ולתמוך במחקר ובבישול טובים! תיהנו בכל ביס!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *