ברוסקטה אבוקדו פשוטה וטעימה להכנה בבית

ברוסקטה אבוקדו שמעלפת את החיך

לא נוכל להתחיל לדבר על ברוסקטה בלי להזכיר את עולמם המדהים של הכנפיים האיטלקיות! ברוסקטה היא לא סתם מנות פתיחה, היא חוויה של טעמים, מרקמים וריחות שמשגעת את כולם. היום, אנחנו הולכים ליצור ברוסקטה אבוקדו, ובתוספת של טעמים נוספים, היא הולכת לשדרג כל ארוחה ולהיות הבחירה שלכם לערבי קיץ עם חברים או סתם לפינוק אישי. המנת ברוסקטה הזאת היא בדיוק מה שאתם צריכים לשעשע את עצמכם ולענג את החיך!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בשביל ליצור את המתכון הממכר הזה של ברוסקטה אבוקדו, נעשה שימוש בכמה מרכיבים פשוטים, אך כל כך חיוניים. השילוב של האבוקדו הטרי והטעמים המיוחדים יהפוך את הברוסקטה למעלפת באמת.

  • 2-3 לחם באגט, פרוסות עבות (כ-1.5 ס"מ)
  • 2 אבוקדו גדולים, בשלים
  • 2-3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טרי, קצוצים
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • ומעט צ׳ילי קצוץ (אם אוהבים חריף)

מרכיבים חלופיים שאני ממליץ עליהם כוללים טופו עבור גרסה טבעונית, שמנת סויה ולא לשכוח להוסיף כמה תבלינים מעניינים כמו כמון או פפריקה מתוקה.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן בשבילכם תחפש מה בארון הקולינרי ביד ושיהיה מוכנים להפוך את המטבח שלכם לארמון של טעמים!

  1. ראשית, מחממים את הטוסטר או המחבת על חום בינוני.
  2. מטלקים את נתחי הבאגט בחצי מהשמן זית ומניחים אותם על טוסטר ל-3-4 דקות או עד שיזהיבו ויתנו ריח ממכר.
  3. בינתיים, חותכים את האבוקדו לשניים, מסלקים את הגלעין ומעבירים את התוכן לקערה.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון, מלח, פלפל וזילופים של שמן זית ומערבבים יחד עד שהאבוקדו מתמזג לפירה חלק.
  5. כעת, תוסיפו את עלי הבזיליקום הטריים וישר לעסק!
  6. ברגע שהלחם מוכן וקריספי, מניחים שכבה נדיבה של תערובת האבוקדו על הבאגט.
  7. לצורך תוספת מיוחדת, מפזרים מעט צ׳ילי קצוץ למי שאוהב.
  8. והכי חשוב – זוללים בהנאה!

עד כה, ייתכן שאתם מספרים לעצמכם שזו אחת המנות המדהימות והאגדיות שראיתם, ואנחנו לא סתם משבחים. ברוסקטה אבוקדו היא דרך מצוינת לשדרג אפילו את הארוחות הכי פשוטות!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

נבנה תפריט של טעמים שיחבר אתכם למנות הכי משגעות שיש! יש המון אפשרויות לשדרוג את הברוסקטה:

  • תוספת גבינת פטה: גבינת פטה ממיסה את כל השכבות אך משאירה את השילוב כביקורניק מיוחד.
  • העוזר הזריף: מעט חומץ בלסמי יכול לשדרג פלאים את המנה עם חמיצות מרעננת.
  • אולי בא לכם לשדרג עם כמה פרוסות עגבנייה? טוב, טוב, זה ממש משגע!
  • אבל אם תרצו משהו קלאסי באמת, שימו גם כמה קוביות של פירות יער ותוכלו להרגיש את הקיץ בגינה שלכם!

שאלות ותשובות

מה אם אני לא אוהב אבוקדו?
אפשר לשדרג את המתכון על ידי שימוש בפשטידות צלויים, טחינה, או גבינת ריקוטה שתוסיף טעם מעניין וקרמי.

איך אני יודע אם האבוקדו בשלים?
אבוקדו בשלים הוא רך למגע, אך לא רך מדי. אם אתם לוחצים בעדינות עם אצבעותיכם, עליכם להרגיש רכות קלה מבלי שיתפרק.

האם המנה מתאימה לאירוע ילדים?
בהחלט. היא פשוטה להכנה ומפורסמת בין ילדים בזכות הטעמים שלה! ואם אתם לא רוצים את הצ'ילי, ניתן להשאיר את זה מחוץ למנה.

אני רוצה להכין מנה מראש. זה אפשרי?
מומלץ להכין את האבוקדו בשעת ההגשה כדי לשמור על טריותו, אך אם אתם רוצים להשתדרג, ניתן להכין לחם צלוי מראש.

האם ניתן להכין את הברוסקטה בווריאנט טבעוני?
בהחלט! ניתן לשדרג בשימוש בטופו במקום אבוקדו או להוסיף ממרח חומוס – כולם ייהנו!

באיזו מידה כדאי לשים את האבוקדו?
כמות האבוקדו תלויה בהעדפות האישיות שלכם. רבע אבוקדו לכל פרוסת לחם היא כמות טובה להתח начать.

האם ניתן להשתמש בלחם אחר?
בוודאי, לחם מחיטה מלאה, לחם שיפון או לחמים חמוצים בהחלט יכולים להפוך את המנה למעניינת יותר!

איפה ניתן למצוא אבוקדו בשלות?
כשהם בצבע כהה יותר – אז רוב הסיכויים שהם בשלים! תבדקו בסופר או בחנויות תוצרת מקומית.

לפעמים האבוקדו מתכהה לאחר חיתוך, איך אני עוצר את זה?
שימוש במיץ לימון טרי ועטיפת האבוקדו בניילון יוכלו לדרבן אותו למשך זמן מסוים.

איך אני משדרג את הטעם?
שילוב עם תוספות כמו אמרלד או יכול להיות עולם אחר של טעמים עם ערמונים מגריסים או טחינה.

ובכן, אנחנו מקווים שזה יכניס לכם חיות למטבח! מצאו זמן לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות והפכו את הברוסקטה אבוקדו הזו לאגדה המשותפת שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *