ג'חנון מוכן בתנור: המתכון הקלאסי שיעשה עבודה קלה

ג'חנון מוכן בתנור – החגיגה של סוף השבוע!

כאשר אנו חושבים על אוכל מנחם וביתי, אחד מהמאכלים הראשונים שעולים לנו לראש הוא ללא ספק הג'חנון. מדובר במאכל שהפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח שלנו, מאותן מנות שמקרבות לבבות ומחממות נשמות. החוויה של לגשת למנה שמכילה בצק פריך ורך, רוטב עגבניות עשיר והרבה אהבה, היא באמת מדהימה! אני מבטיח לכם, זהו מתכון ממכר ומעלף, כזה שיגרום לכם ללקק את האצבעות עד הסוף!

זמן הכנת המתכון

  • כחמש שעות (שעתיים הכנה, שלוש שעות אפייה)
  • רמת קושי: בינונית
  • לכמות של 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהן מדברות על ג'חנון, אנו מדברים בעיקר על בצק ומילוי. ככל שהמרכיבים יהיו איכותיים, כך התוצאה תהיה מושלמת! אז מה צריך לנו במפגש המאגי הזה?

  • 500 גרם קמח לבן
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 100 מ"ל שמן זית
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 קופסאות של רסק עגבניות (340 גרם כל אחת)
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית שטוחה של כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 בצלים קצוצים
  • 4 ביצים (אופציונלי)
  • 1/2 כוס מים (לרוטב)

מרכיבים חלופיים

למי שמחפש גרסה ללא גלוטן, תוכלו לנסות לקמח תפו”א או קמח אורז מה שמביא לעיסה אוורירית לא פחות מוצלחת. לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה וביצים ניתן לשים תחליף ביצים טבעוני.

שלבי ההכנה

הפרק המרגש ביותר! זה הרגע שבו אנו נלמד איך להכין ג'חנון כמו מקצוענים.

1. נתחיל עם הכנת הבצק: בקערה גדולה, נשים את הקמח, המלח, הסוכר והמים ונלוש עד שהבצק נהיה אחיד אך מעט דביק.
2. נוסיף את השמן ונתערבב שוב עד שהשמן ייספג בבצק.
3. נהפוך את הבצק על משטח עבודה מקומח ונלוש אותו בידיים כ-10 דקות עד שיתקבל בצק גמיש ואלסטי.
4. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשאיר אותו לנוח במקרר לפחות שעה.
5. בזמן שהבצק נח, נכין את הרוטב: במחבת גדולה, נטגן את הבצל בשמן עד שהוא נהיה שקוף.
6. נוסיף את רסק העגבניות, סוכר, כמון, מלח, פלפל ומים, ונבשל על להבה נמוכה כ-15 דקות.
7. נשטח את הבצק על משטח מקומח למלבן דק, נדביק חמאה רכה על כל שטח הבצק ונקפל אותו כמו מכתב.
8. נחתוך את הבצק לשרשראות קטנות ונגלגל כל אחת מהן לנחיף קטן.
9. נניח את הנחיתים הצלוחים בתבנית ואחר כך נזלף עליהם את הרוטב שהכנו.
10. נאפה בתנור בחום 160 מעלות במשך 3 שעות, עד שהבצק מתפרק והניחוחות ממלאים את הבית.
11. ניתן להוסיף ביצה לכל ג'חנון בעזרת חור קטן שנעשה בעזרת כף.
12. נחכה בסבלנות שהתנור יעשה את שלו!
13. לאחר תום האפייה, ניתן להגיש חם עם רוטב עגבניות, טחינה ולחם צהוב ליד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אחד הדברים הכה משגעים בג'חנון הוא שניתן לשדרגו על ידי הוספת תוספות. הנה כמה הצעות:

  • תוספת חצילים קלויים – חתוכים לרבעים ומוכנסים לרוטב.
  • תוספת גבינת פטה – לשים לפני האפייה ממש על הג'חנון.
  • תוספת פיסטוק קצוץ – לפזר מעל לאחר האפייה.
  • סלט ירוק מרענן – פשוט בשביל לנקות את הטעמים.

שאלות ותשובות:

האם ג'חנון מתאים לילדים?
בהחלט! ג'חנון הוא מנה שכולם אוהבים, והטעמים שלו פשוט מדהימים.

איך ניתן לשמור ג'חנון מוכן?
תוכלו לאחסן את הג'חנון במקרר למשך שלושה ימים, או להקפיא עד לחודש.

האם ניתן להכין ג'חנון מראש?
ודאי! תוכלו להכין אותו ביום שישי, לשמור במקרר ולחמם מחדש בשבת בבוקר.

מהו התיבול המומלץ?
הכמון והמלח הם חובה, אך גם קצת כמון מסייע להדגיש את הטעמים.

האם אפשר להכין ג'חנון בתבנית עגולה?
בהחלט! אתם מוזמנים לעשות זאת, זה יהיה חזן בדיוק כמו בבית סבתא!

מה ההמלצה בכל הנוגע להשיג את החמאה לרוטב?
שימוש בחמאה רכה, ככה היא משתלבת בקלות יתרה.

האם יש מישהו שלא אוהב ג'חנון?
למציאות שלנו, כנראה שאין! מרגיש שהטעים הותקעו בראשם של אנשים.

האם זה דל פחמימות?
כמובן שלא. רוצה לדלל קצת? החליפו בקמח דל פחמימות כגון קמח שקדים.

מה הזמן המינימלי שבו ניתן לאכול אותו?
לאחר האפייה, תוכלו לחכות כמחצית השעה, ואז הוא ממש משגע!

האם ג'חנון יכול להכיל בהתחלה בתוכו מרכיבים שונים?
בהחלט! אפשרויות כמו בשר טחון, חצילים קלויים וכו'.

בסופו של דבר, הג'חנון העצום הזה הוא לא רק אוכל – הוא חוויה. החוויה של ההכנה יחד עם המשפחה, החוויה של הציפייה שהריח הפלאי יתפשט בכל הבית, והחוויה של האוכל ממש, ברגע שאת נכנסת למטבח ומגישה למי שאוהבים. אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות, שכולם ייהנו מהטעמים הכי טובים שיש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *