ג'חנון קפוא מתכון קליל וטעים לכל המשפחה

ג'חנון קפוא – מתכון ממכר

היאללה, בואו נדבר על דבר מדהים! מי לא מתגאה בשבת בבוקר כשיש ג'חנון בתפריט? זה ממש לא סתם מאכל, זה חוויה! כשהריח הנפלא של ג'חנון שורף בתנור מתפשט ברחבי הבית, אפילו השכנים מתחילים להרגיש שזה הזמן להיכנס לדריכות. אנחנו נלמד היום להכין ג'חנון קפוא, ואפילו תגלו איך אפשר לשדרגו כדי שיהיה אגדי כמו של סבתא.

זמן הכנת המתכון

  • 90 דקות הכנה
  • 12 שעות לשהיית הבצק במקרר
  • שעתיים אפייה

רמת קושי: בינונית
מספיק ל: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

אז לפני שאנחנו מתחילים, כדאי שנדבר על המרכיבים. הג'חנון הוא לא מאכל פשוט, אבל את מה שצריך הוא די קל למצוא בכל סופר מרקט. ברגע שתרכיבו את כל המרכיבים, אתם תראו שזה מתכון הכי טעים שיש!

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס מרגרינה (או חמאה טבעונית אם רוצים גרסה טבעונית)
  • 1 ביצה (אופציונלי)
  • תיבול של מלח ופלפל גרוס

איייי, עכשיו כשהמקרר מלא ברכיבים, יש הרבה דברים אפשריים לשדרוגים שיכולים להפוך את הג'חנון לאגדי. אם אתם רוצים, אתם יכולים להוסיף לתוך הג'חנון גבינת פטה, זיתים, או אפילו מבחר של ירקות קצוצים.

שלבי ההכנה

אז מה עושים? בואו נצלול לצעד הבא!

  • 1. במערבל, מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר והמים לפסגת בצק נעים וגמיש.
  • 2. מוסיפים את החמאה המומסת ויוצרים תערובת אחידה.
  • 3. מכסים את הבצק ומשאירים לקירור לפחות 12 שעות.
  • 4. אחרי שהבצק קירר את עצמו, מתחילים לעצב אותו. ממליצים לחלק אותו ל-4 כדורים.
  • 5. חובקים את הכדורים על משטח בעזרת קמח, ומקבלים פשטידות דקיקות.
  • 6. מורחים שכבת חמאה או מרגרינה על כל פשטידה ומקפלים אותה.
  • 7. מסדרים את הפשטידות הדקיקות אחת על גבי השנייה וחותכים כל 2.5 ס"מ
  • 8. אמנם זה השלב האחרון, אפשר להתחיל להניח את הג'חנון בתבנית אפייה, ומעל הכל לשפוך שמן או חמאה.
  • 9. מכסים בנייר כסף ואופים בשעה וחצי ב-160 מעלות צלזיוס.
  • 10. בסוף, מסירים את נייר הכסף במשך 15 דקות נוספות ליצירת צבע שחום מעלף.
  • 11. מגישים את הג'חנון עם חזרת, רסק עגבניות וחלבה. ללקק את האצבעות!

איזה דבר משוגע! כשאתם מסיימים את תהליך ההכנה, אתם כבר תדעו שאתם הולכים להכין את הג'חנון הכי טעים שיש. הצבעים, הריחות והמגע של הבצק הם התפאורה המושלמת לכל שבת בבוקר.

שדרוגים ותוספות

דיברנו מקודם על שדרוגים. כמה רעיונות שגם יכולים להיות ממש משגעים!

  • כדי להפוך את הג'חנון ליותר מעניין, אפשר להוסיף גבינת פטה בין השכבות.
  • תוספת של זיתים שחורים או ירוקים יכולה להוסיף טעם ייחודי!
  • גם תוספת של עשבי תיבול תואמים, כמו בזיליקום או טימין, יכולה לתת גבול חדש.
  • למי שאוהב מעט חריף, אפשר להוסיף מעט צ'ילי מיובש בין השכבות.

שאלות ותשובות

מהו מקור הג'חנון?
הג'חנון הוא מאכל מסורתי במטבח התימני, שלאחר מכן התפשט בכל הארץ. הכנתו דורשת סבלנות ואהבה.

איך שומרים על ג'חנון קפוא?
הג'חנון קפוא שומר טוב במקפיא עד חודשיים, ואם הוא מתייבש, אפשר להוסיף לו מעט שמן לפני ההקפאה.

יכולים להכין ג'חנון ללא גלוטן?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים, אבל יש לשים לב שהמרקם לא יהיה אותו הדבר.

מה האפשרויות לתיבול של הג'חנון?
תיבול יכול לכלול מלח, פלפל, כמון וכמון, שילוב שיפתיע את האורחים שלכם!

איך יודעים שהג'חנון מוכן?
כשכל השכבות מתקבלות ברכות והצבע שזיף משתלבים יפה, זה הסימן שהג'חנון שלכם בשיאו!

מתי הכי כדאי לאכול ג'חנון?
הג'חנון נפלא לארוחת בוקר, צהריים, ובמיוחד לשבתות עם המשפחה.

איך מכינים ג'חנון עם רוטב מדבר?
מציעים לשים רוטב עגבניות קלישתי, רוטב חריף או חומוס לצד הג'חנון.

מה לעשות אם הבצק לא יוצא כמו שצריך?
חלק מהעניין הוא למעוך אותו שוב כמה פעמים עד לקבלת המרקם הרצוי. התבוננות וידיעה זה המפתח כאן.

האם ניתן לשמר את הג'חנון במקרר?
אפשר, אבל עדיף לא לשמור יותר מ- 3 ימים, אחרת הוא עלול לאבד מהפריכות שלו.

איפה כדאי לקנות את המרכיבים?
בכל סופרמרקט מצוי כל מה שאתם רואים ברשימה, ואולי גם באינטרנט אם אתם אוהבים לקבל את הרכיבים הביתה!

מומלץ לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה לרשתות חברתיות! אין כמו האהבה לג'חנון, שתשאיר את כולם עם טעם משגע בפה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *