גיוזה בטטה מתכון שלא תרצו לפספס!

גיוזה בטטה מתכון מדהים ומפנק

אז imagine זה: ערב שבת, ברקע מתנגנת מוזיקה נעימה ובמטבח הניחוח של גיוזה בטטה מתפשט באוויר. אתם מתבלטים אם להכין מנה שגרתית או לנסות משהו חדש ומרגש. ובכן, אני כאן כדי להציע לכם את המתכון הממכר הזה שיהפוך את השבת שלכם לאגדה culinary!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, בואו נדבר על מה שצריך כדי להכין את הגיוזה המושלמת הזו. מדובר במרכיבים פשוטים, אבל כשהם מתאחדים עם השיטות הנכונות, הם יוצרים טעמים משגעים!

  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 1 כוס כרוב קצוץ דק
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ טרי
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כוס קמח חיטה (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס מים
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון

כבר בקולינריה יש המון סגנונות והיסטוריות שמקיפות את המנה הזו; הגיוזה מקורית מהמטבח הסיני והפכה לאהובה בעולם. בטטה מביאה למנה הזו את המתיקות והעושר שהיא צריכה, והם ביחד יוצרים איזון מושלם!

מרכיבים חלופיים

מעניין מה עושים אם רוצים לשדרג או לשנות את המתכון? אתם יכולים להשתמש בגזר במקום בטטה או להוסיף עשבי תיבול כמו כוסברה או בזיליקום. אם אתם מתכננים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את השום והג'ינג'ר במעט תיבול נוסף, כמו כמון, למתיקות עוד יותר. זה ללקק את האצבעות!

שלבי ההכנה

עכשיו הגענו לחלק הכי מרגש – ההכנה של גיוזה הפלא. זה הזמן להפעיל את הדמיון ולצאת להרפתקה קולינרית!

  1. מבשלים את קוביות הבטטה במים רותחים עד שהן רכות, כ-15 דקות. מסננים ומועכים לפירה.
  2. במחבת, מחממים מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים עד שהבצל שקוף.
  3. מוסיפים את הכרוב, הג'ינג'ר ומעט מלח ופלפל ומערבבים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את הפירה ומערבבים היטב, עד שהמרכיבים מתאחדים. מסננים מתיבול אם יש.
  5. מכינים את הבצק: מערבבים קמח עם מים עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.
  6. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים. מרדדים כל כדור לעיגול דק.
  7. מניחים כף מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים וחותכים את הקצוות.
  8. מחממים בשמן זית במחבת ומניחים את הגיוזות. מטגנים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
  9. מוסיפים מעט מים למחבת, מכסים ומבשלים כ-5 דקות כדי שהגיוזות יתאדו.
  10. מגישים עם רוטב סויה מתובל. אפשר גם לצד חומץ מתובל עם חריף – משגע!

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם אתם רוצים לנפץ את השגרה, אתם יכולים להוסיף לרוטב סויה מעט דבש לקבלת מתיקות עזה, או ליצור רוטב חריף עם גזר גרוס. אתם יכולים גם לשדרג עם קשיו קצוצים לפיזור מעל, ואפילו לשים גזר וקולורבי קצוץ במילוי, שייתנו לגיוזות צבעוניות ונפלאות.

שאלות ותשובות

מה ניתן להחליף אם אין לי בטטה?
אפשר להשתמש בגזר, דלעת או תפוח אדמה. הכל תלוי בהעדפה האישית שלכם ככל שמדובר בטעמים.

איך אני מוודא שהגיוזות שלי לא מתפרקות?
הקפידו לא למלא יתר על המידה ולוודא שהקצוות סגורים היטב לפני הטיגון.

האם אפשר להכין את הגיוזות עובר זמן?
בהחלט! ניתן להכין מראש ולשמור במקפיא. לחממים במחבת ישירות מבלי להפשיר קודם.

מה עושים אם רוצים רוטב בלי גלוטן?
ניתן להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן שזמין בכל חנות טבע.

כמה זמן אני יכול לשמור את הגיוזות במקרר?
אפשר לשמור אותן עד 3 ימים במקרר; רק חמים טיפה לפני ההגשה.

האם ניתן לאפות את הגיוזות במקום לטגן?
בהחלט! ניתן לשמן מעט ולהניח בתנור בחום גבוה עד שהן מזהיבות.

אילו ירקות נוספים אפשר לשים במילוי?
אפשר לשים פטריות, קישואים, אפילו תפו”א קלויים, כל מה שאתם אוהבים!

כמה קלוריות יש בגיוזה אחת?
בממוצע יש כ-50 קלוריות בגיוזה אחת, תלוי במילוי.

האם יש לך טיפים לעבודה עם הבצק?
ודאו שהבצק לא דביק מדי; אם הוא נצמד, הוסיפו עוד קמח!

איפה אני יכול לקנות קמח תפו”א?
רוב החנויות לטבע מזמינות קמח תפו”א, כך שתשאלו את המוכרים המקומיים!

נהנינו לבשל יחד אתכם! זכרו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. כל מה שצריך זה לשים לב שהגיוזות מוכנות, וזה הזמן שלכם ללקק את האצבעות! תעדכנו אותנו איך יצא!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *