גלה את הסוד למתכון לפנקייק ללא ביצים מעולה

מתכון לפנקייק ללא ביצים

בכל פעם כשחושבים על פנקייקים, עולה המחשבה על הבוקר המושלם. בוקר שבו השמש זורחת והשמיים צמוקים, והפנקייקים שוצפים מעל לצלחת, ריח קמיחה ועונג מתפשט ברחבי הבית. אבל מה קורה כשאין לנו ביצים? האם ננחם את עצמנו בנקניקיות על לחם רגיל? בהחלט לא! אנחנו מתכוונים להציג כאן מתכון מדהים לפנקייקים ללא ביצים, שיספקו את כל הטעמים והמרקמים שאנחנו כל כך אוהבים, ואולי אפילו יפתיעו אותנו עם תוצאה משגעת. אז הנה לכם המתכון המושלם לפנקייקים אווריריים, נימוחים ומעלפים שלא רק שלא מחמיצים את החוויה, אלא גם מוסיפים טוויסט חדש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • מניחים לשולחן: 2-3 מנות
  • רמת קושי: קל

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את הפנקייקים הממכרים והאגדיים הללו, אנחנו זקוקים למגוון מרכיבים פשוטים, שיש להם את הכוחות המיוחדים להפוך את הבצק הזה לאוורירי ונחמד. בואו נתאר את רשימת המצרכים הפרונטלית:

  • 1 כוס קמח חיטה (אם רוצים גרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א)
  • 2 כפות סוכר (אפשר לשים פחות אם רוצים)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת סודיום (חובה למרקם המיוחד)
  • 1 כוס חלב צמחי (יוגורט, חלב שקדים, חלב קוקוס וכו')
  • 2 כפות שמן (שמן קוקוס נותן טוויסט אקזוטי)
  • תמצית וניל (לא חובה, אבל מוסיף טעם ומרקם)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים חלופות עבור מרכיבים מסוימים במתכון, הנה כמה רעיונות:

  • אפשר להחליף את הסוכר בסירופ מייפל או דבש (לא מתאים לגרסה טבעונית)
  • כדי להחליף את החלב הצמחי, ניתן להשתמש גם במים או חלב רגיל
  • הוספת בננה מעוכה יכולה להוסיףמרקם רך, כמחליף לביצה

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להגיע לתכל'ס! רתמו את הכוחות שלכם ונראה איך מכינים את הפנקייקים הכי טעימים שיש.

  1. נחלק את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה ואבקת הסודיום בקערה רחבה ונערבב היטב.
  2. נוסיף את החלב הצמחי והשמן. מומלץ גם לשים את התמצית וניל אם בחרנו.
  3. נערבב בעדינות עד שהבצק מתאחד, אבל לא לערבב יותר מדי, כדי לא לאבד את האווריריות.
  4. נחמם מחבת על חום בינוני, נזליף מעט שמן או נמרח עם מזלג.
  5. נערים את הבצק והניחו בעזרת כף גדושה פנקייקים בשיעור הרגיל על המחבת.
  6. כשמתחילים להופיע בועות על פני הפנקייקים, הגיע הזמן להפוך אותם בזהירות בעזרת מרית.
  7. נבשל עד שגוון הפנקייקים זהוב (בערך 2-3 דקות מכל צד).
  8. מניחים את הפנקייקים המוכנים על צלחת לטעום (אל תשכחו ללקק את האצבעות!).

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את הפנקייקים שלכם, יש לכם המון אפשרויות מרעננות! אתם יכולים להוסיף דובדבנים קצוצים, שוקולד צ'יפס, או אגוזים קצוצים לתוך הבצק בשביל טוויסט נוסף. טפטוף של דבש ממעל או רוטב מייפל ייתן עוד רמז מתוק! אם אתם חובבי שוקולד, אל תהססו לשים שוקולד נמס מעל. הפנקייקים ייהנו מכל טעם שאתם מביאים!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הפנקייקים גם עם קמח ללא גלוטן?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח שקדים, קמח תפו”א או קמח חומוס. כל אחד מהם ייתן טעם ומרקם אחר, אז תנסו ותראו מה אתם הכי אוהבים!

איך ניתן לוודא שהפנקייקים לא נדבקים למחבת?
שימוש בשמן עוזר מאוד. אם יש לכם מחבת מלבנית, תוכלו להשתמש במתכון של פנקייקים מוכנים בתנור. טעימין ביותר!

איזה חלב צמחי מומלץ להשתמש?
חלב שקדים או חלב קוקוס נותנים טעם נהדר, אבל אפשר גם חלב סויה או חלב גריסים.

האם אפשר לשים שוקולד בתוך הפנקייקים?
כן! זה אחד השדרוגים הכי ממכרים והכי טעים שיש. טיפה של שוקולד נמס תעיף את הפנקייקים שלכם לגובה!

איזה טעמים אני יכול להוסיף לפנקייקים?
כמובן! תוכלו לשים קינמון או מייפל לקינוח מרגש. או אם אתם רוצים טעם פרי, טיפה של פירות יער שמווססים או פרי טרי מטוגן בתוך הבצק.

למה הכנתי פנקייקים ואי אפשר לאכול ישירות?
נכון, זה מתכון מצוין, אבל בסוף הפנקייקים יכולים להיות כל כך טעימים, שאתם לא תספיקו להגיש אותם לשולחן!

האם יש הגבלה לכמה פנקייקים אני יכול להכין?
ממש לא! כל עוד יש לכם קמח וחלב צמחי, אפשר להכין פנקייקים לכשהות, כך שבסופו של זה לא תצטערו!

מה הכי טוב למרוח עליהם?
אם אתם רוצים לדעת, דעתי האישית היא שזה תלוי במצב רוח שלכם! אם מתחשק לכם מתוק – מייפל, אם ממש מתחשק לכם מלוח – חומוס או גבינה.

האם אפשר להכין את הפנקייקים לפני ולחמם מאוחר יותר?
כן! פנקייקים יהיו מצוינים במחממים. תקפיאו את הפנקייקים ואז הוצאו חצי שעה לפני החימום, הם ייראו ואפילו טעם כמו חדשים!

כמה זמן אני יכול לשמור את הפנקייקים במקרר?
הפנקייקים שומרים היטב במקרר עד 3-4 ימים, ואפשר בהחלט להקפיא אותם ולשמור תקופה ארוכה יותר.

אם אתם נהנים מהמתכון הזה, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה! שיהיה בוקר נהדר עם פנקייקים מדהימים שיעשו את היום שלכם עוד יותר משוגע!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *