גלה את סודות המתכון המפתיע מה זה טבחה

מה זה טבחה?

בואו נדבר על המנה המדהימה שנקראת טבחה. עד היום, כשאני שומע את השם הזה, אני מיד מתחיל להרגיש את הריחות הממכרים של התבלינים, הבשר, והירקות. מדובר במנה שבאה מהמטבח הערבי, והיא מפתיעה באגדה שלה – לאחר שבישלנו את זה עם כל האהבה בעולם, ובעיקר ברגעים הנכונים, היא הופכת למשהו משגע, אגדי ומעלף. מפגש עם טבחה הוא כמו רומן סוער – חם, חושני ומלא חריצים של טעמים. אנשי המטבח העברי עוטפים את המנה הזו בסיפורים שלם, והכנתה היא חוויה שנשארת בזיכרון.

אז מה זה טבחה בעצם? מדובר בתבשיל בשר, שיכול להיות בשר בקר, עוף או אפילו כבש, המעורבב עם ירקות, תבלינים ולעיתים גם עם אורז, בסוויטות שמספקות חוויה שלמה של טעמים. יש הגורסים כי הכנת טבחה מביאה למנות שבאמת ללקק את האצבעות, אפילו ללטף את הסיר בסיום הכנתה (אם לא נורא, תפסו טבלה!).

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שנכנס לעומק של ההכנה, כדאי לדעת מה צריכים להיות במקרר שלכם כדי להכין את הטבחה הזו. הנה רשימה מפורטת של המרכיבים:

  • 1 ק"ג בשר כבש/עוף/בקר – החיוניות של הבשר המושלם מתחילה כאן
  • 2 בצלים גדולים – קצוצים, למי שרוצה להשתמש שבעצם מתפשטים באופן הזה
  • 3 תפוחי אדמה – קלופים, חתוכים לקוביות
  • 2 גזר – קלוף וחתוך לעיגולים
  • 4 כפות שמן זית – האקסטרה כדי לתת את הטעם ואת הגוון המדהים
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, קימל, ואת כל מה שאוהבים
  • 2-3 כוסות מים – שאז מגיעים למשקה המפורסם של התבשיל

מרכיבים חלופיים

אם אתם טבעונים או אם אתם סובלים מאלרגיה כלשהי, אל תדאגו! יש אלטרנטיבות רבות.

  • ניתן להשתמש בטופו או חלבון צמחי אחר במקום בשר.
  • אפשר לשדרג את התבשיל אפילו עם חומוס או עדשים לצרכים בריאותיים נוספים.
  • אם אתם נמנעי גלוטן,מומלץ לא להשתמש באורז רגיל אלא באורז ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, בואו נתחיל בהכנת הטבחה המדהימה והמרשימה!

  1. נחמם את שמן הזית בסיר רחב על להבה בינונית.
  2. נשים את הבצלים הקצוצים ונבשל עד שהם הופכים לשקופים.
  3. נוסיף את הבשר ונבשל עד שהוא מתגלה סגול.
  4. נשים את התבלינים ונערבב היטב כך שהבשר מתמזג עם הטעמים.
  5. נוסיף את הירקות – תפוחי אדמה וגזר – ונערבב הכל.
  6. נוסיף את המים ונביא הכל לרתיחה.
  7. ננמיך את הלהבה, נכסה את הסיר ונבשל במשך שעה וחצי נוספות.
  8. ניקח רגע לשקשק את הסיר, ולהקשיב לרחשי המנה הלהוטים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כשכל הכנות מסודרות, אפשר להעיף מבט בתוספות עזר שיביאו את המנה הזו לדרגה חדשה של מושלמות:

  • תחושת התוספת המושלמת תהיה סלסה חריפה או טחינה מעל – תוספה שתשדרג את המנה!
  • תמיד יש מקום לזרעי רימון או כוסברה קצוצה – זה משגע את כל החושים.
  • וסוף טוב, סלט ירוק רענן יכול להביא לשילובים מטריפים בכל ביס.

שאלות ותשובות

מה זה טבחה בדיוק?
לאחרונה, הרבה שואלים אותי על המנה הזו. טבחה היא בעצם תבשיל בשר עם ירקות ותבלינים, בעיקר במטבח הערבי. זהו מאכל מעורב שאפשר למצוא בו אינסוף מדיומים ותוספות.

האם אני יכול להוסיף אורז לטבחה?
כמובן! במקרים רבים, טבחה מוגשת עם אורז, והאורז סופג את כל הטעמים המדהימים של הבשר והירקות.

מהו זמן הבישול של הטבחה?
כך הייתם מופתעים! אם מבשלים לאט, הטעמים מתאגדים יחד במשך כשעה וחצי, עד שהבשר מתרכך והטעמים מתמזגים.

האם ניתן להכין טבחה בסיר לחץ?
בהחלט! סיר לחץ יכול לקצר את זמן הבישול ובכל זאת לשמר את הטעמים המדהימים.

אילו ירקות אפשר להוסיף למנה?
אפשר לשלב גזר, תפוחי אדמה, חצילים, קישואים ועוד המון ירקות – הכל הולך!

האם טבחה היא מנה לארוחה חגיגית?
ודאי! בגלל הטעמים העשירים שלה, טבחה היא מנה יום הולדת מושלמת או לאירועים משפחתיים.

מהו הבשר הכי טוב לטבחה?
בשר כבש הוא הנפוץ, אך גם בשר בקר ואפילו עוף יכולים להוסיף טוויסט מעניין למנה.

האם אפשר להכין טבחה עם תחליפים צמחוניים?
בהחלט! עדשים או טופו יכולים להיות תחליפים מצוינים שלא יהפכו את המנה לפחות טעימה.

מה הכי טעים להגיש עם טבחה?
מלח, פלפל, קצת טחינה, סלט ירוק, וזהו – חיים נדירים!

למה טבחה היא המנה המושלמת לכל אירוע?
כיוון שהיא קלה להכנה, מהממת בטעמים ומפנקת – אף אחד לא יוכל להישאר אדיש אליה.

אז קדימה, שתפו את המתכון המושלם הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות. תנו להם לדעת על החוויה המדהימה הזו של טבחה, כי הכי טעים שיש הוא גם להרגיש נכון את הקסם של המטבח המזרחי!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *